Στις 23 Ιανουαρίου εκδικάστηκε στο Τριμμελές Πλημμελιοδικείο Χανίων, η υπόθεση της γέρικης σκυλίτσας που είχε συγκινήσει το πανελλήνιο, αφού οι κηδεμόνες της μετακόμισαν στο Βόλο και την εγκατέλειψαν στο παλιό σπίτι που διέμεναν αλλά αυτή περίμενε στωικά επί μέρες στο χαλάκι της εξώπορτας την οικογένειά της.

Οι δικαστές έμειναν άφωνοι όταν άκουσαν την κα Νικολάου να περιγράφει την κυνική απάντηση του πρώην «κηδεμόνα», όταν εντοπίστηκε τηλεφωνικά,σχετικά με τη σκυλίτσα,ο οποίος είπε στο διαχειριστή της πολυκατοικίας:

«Έλα μωρέ,πόσο θα ζήσει, ρίξτε της μια φόλα να τελειώνουμε».

Το δικαστήριο επέβαλλε ποινή ενός έτους με αναστολή και χρηματικό πρόστιμο 10.000 ευρώ, ενώ ο σύλλογός μας θα αιτηθεί την απόφαση για την επιβολή και των διοικητικών προστίμων.

Η σκυλίτσα έχει υιοθετηθεί στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Η ιστορία της σκυλίτσας

Όταν συνταξιοδοτήθηκε ο πατέρας της οικογένειας, που ήταν αξιωματικός του Εμπορικού Ναυτικού,αποφάσισαν να φύγουν από τα Χανιά και να μετακομίσουν στο Βόλο. Φόρτωσαν ό,τι ήταν χρήσιμο σε μια μεταφορική εταιρία και ξεκίνησαν μια νέα ζωή.

Φεύγοντας, άφησαν πίσω τους -ελαφρά την καρδία-και τη μικροσκοπική σκυλίτσα που τους κρατούσε συντροφιά 10 χρόνια.

Η σκυλίτσα δεν το κουνούσε από την είσοδο του διαμερίσματος. Κάποιοι ένοικοι την τάιζαν αλλά κάποιοι δυσανασχέτησαν και την πέταξαν έξω από την πολυκατοικία γιατί η σκυλίτσα «βρωμίζει» τον κοινόχρηστο χώρο. Μόλις όμως βρίσκει ανοιχτή την πόρτα,τρυπώνει μέσα και κοιμάται στο χαλάκι της πόρτας.

*Αλιευμένο από τον Αγώνα της Κρήτης