Ο Δήμος Πάργας ενέκρινε το πρόγραμμα τουριστικής προβολής του για το 2019.

Οι δράσεις και ενέργειες που θα πραγματοποιηθούν το προσεχές διάστημα, έχουν μεταξύ άλλων ως εξής:

-Παραγωγή οπτικοακουστικού ψηφιακού υλικού, που θα περιλαμβάνει παραγωγή DVD το οποίο θα αναδεικνύει την ποικιλομορφία της Πάργας και τις επιμέρους τουριστικές δραστηριότητες που προσφέρει στους επισκέπτες καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους .Ορισμένα από τα υλικά θα είναι και δίγλωσσα, στα Ελληνικά και στα Αγγλικά ενώ θα πραγματοποιείται και μετάφραση σε άλλες γλώσσες, ανάλογα με τη στρατηγική του προγράμματος προβολής του Δήμου.Πατατουκος >χλαπατσας

-Φωτογράφηση, συγκέντρωση φωτογραφιών και ψηφιοποίηση φωτογραφιών με θέματα από τον τόπο και κατεύθυνση την ανάπτυξη εναλλακτικών μορφών τουρισμού ο οποίος περιλαμβάνει τον πολιτισμό, τις εκδηλώσεις, τις εκκλησίες, τα σπορ και άλλους τομείς ενδιαφέροντος. Επίσης θα δημιουργηθεί τουριστικός ιστότοπος του Δήμου Πάργας.

-Έκδοση χάρτη για την Πάργα στα Ελληνικά και στα Αγγλικά, έκδοση εντύπου που αφορά τις εκκλησίες και τα μοναστήρια του Δήμου Πάργας με κατεύθυνση τον θρησκευτικό –προσκυνηματικό τουρισμό.

-Εκδηλώσεις παρουσίασης του τουριστικού προϊόντος του Δήμου Πάργας σε δημοσιογράφους και τουριστικούς πράκτορες, καθώς και διανομή έντυπου ενημερωτικού και διαφημιστικού υλικού και παραδοσιακών προϊόντων στις πόλεις κατά μήκος της Εγνατίας Οδού.

– Παραγωγή και μετάδοση διαφημιστικών μηνυμάτων και ντοκιμαντέρ σε τηλεοπτικά δίκτυα και ραδιοφωνικούς σταθμούς στο εσωτερικό.

-Σχεδιασμός και δημιουργία λογότυπου του Δήμου Πάργας με σκοπό να καταστεί αναγνωρίσιμο παγκοσμίως.

– Οργάνωση ημερίδων, συνεδρίων, χορωδιακών φεστιβάλ, αθλητικών οργανώσεων όπως τουρνουά ποδοσφαίρου, σχολικούς αγώνες, μπάσκετ, βόλεϊ, μουσικών εκδηλώσεων, πολιτιστικών εκδηλώσεων και διαφόρων άλλων που προάγουν το τουριστικό προϊόν του Δήμου Πάργας και βοηθούν στην ανάπτυξη των εναλλακτικών μορφών τουρισμού.

-Καλλιέργεια τουριστικής συνείδησης των επαγγελματιών του τουριστικού κλάδου, με ημερίδες, σεμινάρια, ή άλλες ειδικές εκδηλώσεις και βραβεύσεις των διακριθέντων επιχειρήσεων.

-Οργάνωση εκθέσεων σε ανοιχτούς χώρους για την ανάδειξη των φυσικών και πολιτιστικών πλεονεκτημάτων και την προώθηση παραδοσιακών προϊόντων του Δήμου Πάργας σε συνεργασία με τους επιχειρηματίες, κατά τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου.