Ο κινηματογράφος οφείλει λίγη από τη διαχρονική μαγεία του στη μουσική. Πολλές ταινίες απέκτησαν άλλο νόημα ή έμειναν στην ιστορία λόγω των συνθέσεων που τις έντυσαν. Το click@Life θυμάται τα 10 καλύτερα soundtracks ξένων ταινιών.

 

Amelie

Από σύγχρονα κομμάτια, μέχρι ορχηστρικά ή κολάζ από αξέχαστα τραγούδια, τα κινηματογραφικά soundtracks αποτελούν ένα φετίχ για κάθε φαν της μουσικής και της 7ης τέχνης. Το click@Life επέλεξε από μια αχανή λίστα, τα δέκα πιο ξεχωριστά soundtracks όλων των εποχών.

Amelie-Yann Tiersen

Ο Γάλλος Yann Tiersen παίζει με τη γλυκιά ηρωίδα και σκαρώνει γύρω της ένα μουσικό σύμπαν από κομμάτια που πλημμυρίζουν αισιοδοξία, ρομαντισμό και τρυφερότητα, πιάνοντας μια ξεχωριστή θέση στο πάνω ράφι της δισκοθήκης μας, αλλά και στο cd player του αυτοκινήτου μας.

Pulp Fiction

Οι ταινίες του φοβερού παιδιού του αμερικανικού κινηματογράφου Κουέντιν Ταραντίνο ήταν πάντα μουσικά «ενδεδυμένες» με τις πιο ψαγμένες και στυλιζαρισμένες επιλογές. Το Pulp Fiction έχει την τρέλα της «Misirlou», το συγκλονιστικό «Girl You’ll be Woman Soon» και φυσικά το «Jack Rabbit Slims Twist Contest//You Never Can Tell» με το οποίο η Uma Therman και ο John Travolta μας χάρισαν με τον όλο νόημα χορό τους, μία από τις πιο κλασικές σκηνές του σύγχρονου σινεμά.

Συνέχεια εδώ