ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΤΩΝ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ

Κλιμάκιο της Διοίκησης της Ομοσπονδίας μας επισκέφθηκε τους τουριστικούς προορισμούς της Κέρκυρας και της Ηπείρου στην Πρέβεζα με τη συμμετοχή και του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ιωαννίνων όπου πραγματοποιήθηκαν συσκέψεις με τα συνδικαλιστικά μας στελέχη για την κατάσταση που επικρατεί στην αγορά εργασίας.

Στη Κέρκυρα τα προβλήματα εστιάζονται μεταξύ των άλλων στις απλήρωτες αποδοχές ιδιαίτερα από γνωστό Όμιλο που έκλεισε 3 από τις 4 μονάδες που διατηρούσε και οφείλει τις αποδοχές των εργαζομένων της περυσινής σεζόν. Στην υποκατάσταση με προσωπικό ευκαιρίας ή την απώλεια θέσεων εργασίας, στη γενίκευση των ατομικών συμβάσεων και στη μισθοδοσία πολλών ταχυτήτων.

Στην Ήπειρο και ειδικά στην Πρέβεζα και την Πάργα ανθεί η αδήλωτη εργασία, η εισφοροδιαφυγή και η φοροδιαφυγή στα Επισιτιστικά καταστήματα κυρίως, η καταστρατήγηση των ωραρίων εργασίας, η μη πληρωμή υπερωριών, νυχτερινών και εορτολογίων, η σύναψη πλαστών συμβάσεων δήθεν 4ωρης απασχόλησης, η επισφαλής και ανασφάλιστη απασχόληση διανομέων από τα ταχυφαγεία.

Απαιτούνται επανειλημμένοι και εντατικοί έλεγχοι από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς που παραμένουν αποστελεχωμένοι.

Στη σύσκεψη τονίστηκε ειδικά η πλήρης απορύθμιση του πρωτοβάθμιου συστήματος υγείας στην Ήπειρο ενώ στην Κέρκυρα είναι θλιβερή όσο και δυσφημιστική η εικόνα των συσσωρευμένων σκουπιδιών στην πόλη, για το κορυφαίο αυτό τουριστικό προορισμό.

Πηγή 

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?