Connect with us

ΠΑΡΓΑ

Πάργα: «Βιώνει μετατραυματικό σοκ» Τι λέει η μητέρα του 20χρονου εργαζομένου που ξυλοκοπήθηκε

Συγκλονίζει μιλώντας στο enikos.gr η μητέρα του 20χρονου εργαζομένου σε beach bar στην Πάργα που έπεσε θύμα άγριου ξυλοδαρμού επειδή ζήτησε τα δεδουλευμένα του. Η μητέρα του μιλώντας στο enikos.gr, δήλωσε, μεταξύ άλλων, πως το παιδί της, που, σύμφωνα με την καταγγελία ξυλοκοπήθηκε με κοντάρι από τσουγκράνα, βρίσκεται σε κατάσταση σοκ.

Πάργα: Παρέμβαση του Άδωνι Γεωργιάδη για τον ξυλοδαρμό του 20χρονου που ζήτησε τα δεδουλευμένα του

Του Δημήτρη Καλογερόγιαννη

⭐️Κάντε κλικ στο https://temu.to/m/uuhmsko267w για να λάβετε ένα πακέτο κουπονιών 💰‎100€ ή κάντε ⭐️ Αναζήτηση app64230 στην εφαρμογή Temu για να λάβετε έκπτωση 💰30% !!

στο enikos.gr

«Το παιδί μου αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε κατάσταση σοκ», τόνισε η μητέρα του 20χρονου εργαζομένου και συμπλήρωσε ότι «η όλη δημοσιότητα, που καλώς έχει δοθεί στο θέμα, δεν βοηθά την ψυχική υγεία του γιού μου, ο οποίος βιώνει μετατραυματικό σοκ αυτή τη στιγμή».

«Έχουν ληφθεί όλα τα νόμιμα μέσα και αν ο δικηγόρος κρίνει ότι είναι απαραίτητο μέσα στην ημέρα να δοθούν στο φως της δημοσιότητας λεπτομέρειες για το συμβάν – που ευλόγως έχει πάρει τέτοιες εκτάσεις- θα εκδώσει ο ίδιος επίσημη ανακοίνωση», καταλήγει η ίδια.

Την Δευτέρα η καταγγελία στην επιθεώρηση εργασίας

Με την ιδιότητά του ως μέλος της διοίκησης του Εργατικού κέντρου Πρέβεζας, μίλησε στο enikos.gr και ο κ. Βαγγέλης Νάνος, ο οποίος μεταξύ άλλων αποκάλυψε ότι θα γίνει καταγγελία για το περιστατικό την Δευτέρα 17 Ιουλίου.

«Θα γίνει την Δευτέρα το πρωί η καταγγελία στην επιθεώρηση εργασίας στην Πρέβεζα από το εργατικό κέντρο», είπε συγκεκριμένα ο κ. Νάνος. Την καταγγελία θα υποβάλει ο ίδιος μαζί με τον γενικό γραμματέα του εργατικού κέντρου.  «Για την περίπτωση του 20χρονου θα ακολουθηθούν όλες οι διαδικασίες που προβλέπονται», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τέλος, ο κ. Βαγγέλης Νάνος επεσήμανε πως τέτοια περιστατικά ωμής βίας και εργοδοτικής αυθαιρεσίας δεν είναι καινούργιο φαινόμενο στον τομέα του τουρισμού.

«Τα περιστατικά αυτά είναι αμέτρητα και θα πρέπει να δηλώνονται κατευθείαν από τους εργαζόμενους. Ωστόσο, πολύ συχνά αυτό δεν συμβαίνει γιατί επικρατεί ένα κλίμα φόβου στον χώρο εργασίας.

«Το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να κάνουν όλοι οι εργαζόμενοι στον τουρισμό είναι να εγγράφονται στα κατά τόπους σωματεία από την πρώτη μέρα που ξεκινούν να εργάζονται», καταλήγει.

Τι είπε στο enikos.gr η πρόεδρος του Σωματείου εργαζομένων Επισιτισμού – Τουρισμού

Για το περιστατικό βίας με θύμα τον 20χρονο εργαζόμενο σε beach bar μίλησε την Πέμπτη στο enikos.gr και η πρόεδρος του πρωτοβάθμιου Σωματείου εργαζομένων Επισιτισμού – Τουρισμού Ελισάβετ Υφαντή. Μεταξύ άλλων ανέφερε ότι στον 20χρονο από την Θεσσαλονίκη έγινε πρόταση για δουλειά από άλλον επιχειρηματία, ωστόσο, εκείνος την απέρριψε καθώς το συμβάν έχει επηρεάσει αρνητικά την ψυχολογία του.

«Με κάλεσε έντρομη, σχεδόν κλαίγοντας, η μητέρα του παιδιού και μου είπε τι συνέβη», είπε η κ. Υφαντή, ενώ περιγράφοντας το χρονικό της υπόθεσης η ίδια πρόσθεσε: «ο φοιτητής, 20 ετών, πήγε να δουλέψει στην Πάργα, γιατί υποτίθεται ότι τα χρήματα θα ήταν καλύτερα στον τομέα του τουρισμού. Το παιδί είχε δουλέψει και στη Θεσσαλονίκη, ωστόσο, ήθελε να βοηθήσει την οικογένεια, καθώς η μητέρα του είναι άνεργη αυτό το διάστημα και ανησυχούσε για το πώς θα τα βγάλουν πέρα τον χειμώνα. Μάλιστα, είχαν κάνει με την μητέρα του διακοπές στην Πάργα και είχε μαγευτεί από το τοπίο θεωρώντας ευκαιρία να δουλέψει σε ένα τόσο όμορφο μέρος».

Παρόλα αυτά, σύμφωνα με τα όσα είχε δηλώσει στο enikos.gr η πρόεδρος του Σωματείου εργαζομένων τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν για τον 20χρονο, όπως θα ήθελε.

«Το παιδί συμφώνησε για σύμβαση εργασίας που προέβλεπε 740 ευρώ στην τράπεζα και τα υπόλοιπα μαύρα στο χέρι για 7/7 και 9 ώρες δουλειάς την βδομάδα», αναφέρει η κ. Υφαντή και στην συνέχεια εξήγησε πως «με μία πρώτη ματιά πρόκειται για μία συμφωνία που δεν συμβαδίζει με τη κλαδική συλλογική σύμβαση εργασίας που είναι υποχρεωτική για το 2023/24».

Επιπρόσθετα, η κ. Υφαντή ανέφερε στο enikos.gr τα όσα της διηγήθηκε για το περιστατικό ο ίδιος ο εργαζόμενος που δέχθηκε την επίθεση.

«Κάτω από αυτές τις συνθήκες εκμετάλλευσης το παιδί κατάφερε να διεκδικήσει το διάλειμμα του κάτι που προκάλεσε έντονη δυσαρέσκεια. Κάποια στιγμή ο 20χρονος την περασμένη Δευτέρα χρειάστηκε να βοηθήσει σε άλλο πόστο και δέχθηκε να το κάνει, όταν, όμως, είχε ολοκληρώσει το 9ωρό του δήλωσε ότι δεν μπορεί να δουλέψει άλλο κι ότι θέλει να φύγει», υπογραμμίζει η ίδια.

«Ωστόσο, του είπαν “δεν έχεις να πας πουθενά” και τον κατηγόρησαν πως κάνει μεγάλα διαλείμματα και πως θα πρέπει να συμπληρώσει ώρες εργασίας. Ο εργαζόμενος, πάντως, παρόλες τις απειλές έφυγε και στη συνέχεια του φώναξαν, τον απέλυσαν και του είπαν να μην ξαναπατήσει στον χώρο εργασίας και πως από τα χρήματα θα λάμβανε μόνο αυτά που θα πληρωνόταν μέσω τραπέζης.

«Το παιδί μάζεψε τα πράγματα από το δωμάτιο που του πλήρωναν, πήγε σε ξενοδοχείο και οι φίλοι του τον έπεισαν να ζητήσει τα δεδουλευμένα. Έτσι, την Τρίτη το βράδυ πήγε με ένα φίλο του για να ζητήσει τα χρήματα που αντιστοιχούσαν στις ώρες που είχε δουλέψει, όμως, του είπαν ότι είναι αυθάδης και αφού δέχθηκε ύβρεις τον χτύπησαν και τον κυνήγησαν με τσουγκράνα, απειλώντας τον».

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο εργαζόμενος στην πρόεδρο του πρωτοβάθμιου Σωματείου εργαζομένων Επισιτισμού – Τουρισμού Πάργας Ελισάβετ Υφαντή, μετά το περιστατικό εκείνος κατέφυγε στο ΑΤ της Πάργας, όπου έγινε η καταγραφή του περιστατικού, ωστόσο, όπως υποστηρίζει η κ. Υφαντή «ο 20χρονος δεν προέβη την Τρίτη (11/7) σε μήνυση επειδή φοβήθηκε και γι’ αυτό σήμερα αναμένεται να κινηθούν οι νομικές διαδικασίες».

Και στη συνέχεια αποκάλυψε πως «επιχειρηματίες της πόλης ζήτησαν από το παιδί να το προσλάβουν αλλά δεν δέχεται τις προτάσεις τους, το παιδί είναι χάλια ψυχολογικά εμφανώς επηρεασμένο από το περιστατικό».

«Συμβουλεύουμε το παιδί να μην χάσει την σεζόν του και να βρει δουλειά, καθώς δεν είναι όλοι οι εργοδότες ίδιοι. Σαν σωματείο καταγγέλλουμε το περιστατικό και θεωρούμε πως βλάπτει τον τόπο. Κάνουμε έκκληση σε Δήμο και οι σύλλογοι της εστίασης να πάρουν θέση για το συμβάν. Υπερασπιζόμαστε τον εργαζόμενο και είμαστε πρόθυμοι να σταθούμε στο πλευρό του σε όλες τις απαραίτητες νομικές διαδικασίες που θα ακολουθήσουν», συμπλήρωσε.

«Σαν σωματείο συμβουλεύουμε τους εργαζόμενους να μην δέχονται τα μαύρα χρήματα και όσες ώρες δουλεύουν να δηλώνονται. Πρόκειται για μία τακτική που δεν θα πρέπει να εφαρμόζεται, είναι μία παράνομη κατάσταση που έχει παγιωθεί. Ξεκαθαρίζουμε πως δεν πρόκειται για ζήτημα του εργαζόμενου, καθώς εκείνος πέφτει στην ανάγκη των χρημάτων», κατέληξε η κ. Υφαντή.

Η εφημεριδα της Παργας

April 2024
MTWTFSS
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 

ΠΑΡΓΑ LIVE WEB CAM

ΠΑΡΓΑ9 months ago

Πάργα: «Με κάλεσε κλαίγοντας η μητέρα του» – Νέες αποκαλύψεις για τον ξυλοδαρμό 20χρονου επειδή ζήτησε τα δεδουλευμένα του

ΠΑΡΓΑ9 months ago

Πάργα: «Κανείς δεν χτύπησε το παιδί» λέει ο εργοδότης για καταγγελία ξυλοδαρμού εργαζόμενου με τσουγκράνα

ΠΑΡΓΑ9 months ago

Με τσουγκράνα χτύπησαν εργαζόμενο σε beach bar στην Πάργα !

ΠΑΡΓΑ12 months ago

Μητσοτάκης από την Πάργα: Έρχεται κύμα μεγάλων επενδύσεων

ΠΑΡΓΑ1 year ago

Θανατηφόρο τροχαίο στην Πάργα με θύμα 71χρονο

ΠΑΡΓΑ9 months ago

Έλσα Υφαντή : «Πολλοί εργοδότες νομίζουν πλέον πως τους ανήκει κάθε κόκκος άμμου αλλά και ο αέρας που αναπνέουμε»

ΜΟΥΣΙΚΗ3 years ago

Η καινούργια διασκευή των Pyramidos, το “ΣΤΗΣ ΠΑΡΓΑΣ ΤΟΝ ΑΝΗΦΟΡΟ” αλά… ιαπωνικά

ΠΑΡΓΑ9 months ago

Αντιπρ. Συλλόγου Εστίασης Πάργας: Ευελπιστούμε οι επαγγελματίες να χαμογελάσουμε στο τέλος του καλοκαιριού (βίντεο)

ΠΑΡΓΑ9 months ago

Πάργα: «Βιώνει μετατραυματικό σοκ» Τι λέει η μητέρα του 20χρονου εργαζομένου που ξυλοκοπήθηκε

ΠΑΡΓΑ9 months ago

Πάργα: Σκάφος χτύπησε 13χρονη που έκανε SUP

ΠΑΡΓΑ3 hours ago

Διακοπή ρεύματος αύριο 19/4 στην Πάργα – Δείτε τα σημεία και τις ώρες

Από ημ/νία και ώρα Έως ημ/νία και ώρα Δήμος/κοινότητα Περιγραφή περιοχής Αριθμός Σημειώματος Σκοπός διακοπής 19/4/2024 9:30:00 πμ 19/4/2024 11:30:00...

ΠΑΡΓΑ3 days ago

15 Απριλίου 1819: Μια ημερομηνία χαραγμένη στην ψυχή και στην ιστορία της Πάργας.

 Η μέρα που οι κάτοικοι της γραφικής κωμόπολης, με πνεύμα ανυποταξίας και καρδιά γεμάτη πίκρα, εγκατέλειψαν τα σπίτια και τα...

ΠΑΡΓΑ2 weeks ago

Διακοπή ρεύματος την Κυριακή στην Πάργα – Δείτε τα σημεία και τις ώρες

Την παρακάτω ενημέρωση κάνει η ΔΕΔΔΗΕ: ⭐️Κάντε κλικ στο https://temu.to/m/uuhmsko267w για να λάβετε ένα πακέτο κουπονιών 💰‎100€ ή κάντε ⭐️...

ΠΑΡΓΑ2 weeks ago

Ασταμάτητοι οι μαθητές του Γυμνασίου Πάργας – Σημαντικές διακρίσεις σε αγώνες στην Πρέβεζα

Ξεχωριστές διακρίσεις έλαβαν μαθητές του Γυμνασίου Πάργας στους Σχολικούς Αγώνες Στίβου που διεξήχθησαν στο Δημοτικό Στάδιο Πρέβεζας την Πέμπτη 28...

Δημος Παργας3 weeks ago

Χωρίς εμπόδια η επένδυση στο Κλιμάτι: Συμφωνία Δήμου Πάργας και G&K INVESTMENT GROUP για την υλοποίηση του project

Το Δημοτικό Συμβούλιο Πάργας αποφάσισε ομόφωνα να προχωρήσει ο Δήμος  σε εξωδικαστικό συμβιβασμό με την εταιρία «G&K INVESTMENT GROUP Α.Ε.», διασφαλίζοντας...

Δημος Παργας3 weeks ago

Εθελοντικός καθαρισμός Κάστρου Πάργας από τον Δήμο

Με πρωτοβουλία του Δήμου και της Κοινότητας Πάργας ξεκίνησε ο εθελοντικός καθαρισμός του Ενετικού Κάστρου της Πάργας που αποτελεί ένα...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ