Connect with us

ΠΑΡΓΑ

Πάργα: «Βιώνει μετατραυματικό σοκ» Τι λέει η μητέρα του 20χρονου εργαζομένου που ξυλοκοπήθηκε

Published

on

Συγκλονίζει μιλώντας στο enikos.gr η μητέρα του 20χρονου εργαζομένου σε beach bar στην Πάργα που έπεσε θύμα άγριου ξυλοδαρμού επειδή ζήτησε τα δεδουλευμένα του. Η μητέρα του μιλώντας στο enikos.gr, δήλωσε, μεταξύ άλλων, πως το παιδί της, που, σύμφωνα με την καταγγελία ξυλοκοπήθηκε με κοντάρι από τσουγκράνα, βρίσκεται σε κατάσταση σοκ.

Πάργα: Παρέμβαση του Άδωνι Γεωργιάδη για τον ξυλοδαρμό του 20χρονου που ζήτησε τα δεδουλευμένα του

Του Δημήτρη Καλογερόγιαννη

στο enikos.gr

«Το παιδί μου αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε κατάσταση σοκ», τόνισε η μητέρα του 20χρονου εργαζομένου και συμπλήρωσε ότι «η όλη δημοσιότητα, που καλώς έχει δοθεί στο θέμα, δεν βοηθά την ψυχική υγεία του γιού μου, ο οποίος βιώνει μετατραυματικό σοκ αυτή τη στιγμή».

«Έχουν ληφθεί όλα τα νόμιμα μέσα και αν ο δικηγόρος κρίνει ότι είναι απαραίτητο μέσα στην ημέρα να δοθούν στο φως της δημοσιότητας λεπτομέρειες για το συμβάν – που ευλόγως έχει πάρει τέτοιες εκτάσεις- θα εκδώσει ο ίδιος επίσημη ανακοίνωση», καταλήγει η ίδια.

Την Δευτέρα η καταγγελία στην επιθεώρηση εργασίας

Με την ιδιότητά του ως μέλος της διοίκησης του Εργατικού κέντρου Πρέβεζας, μίλησε στο enikos.gr και ο κ. Βαγγέλης Νάνος, ο οποίος μεταξύ άλλων αποκάλυψε ότι θα γίνει καταγγελία για το περιστατικό την Δευτέρα 17 Ιουλίου.

«Θα γίνει την Δευτέρα το πρωί η καταγγελία στην επιθεώρηση εργασίας στην Πρέβεζα από το εργατικό κέντρο», είπε συγκεκριμένα ο κ. Νάνος. Την καταγγελία θα υποβάλει ο ίδιος μαζί με τον γενικό γραμματέα του εργατικού κέντρου.  «Για την περίπτωση του 20χρονου θα ακολουθηθούν όλες οι διαδικασίες που προβλέπονται», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τέλος, ο κ. Βαγγέλης Νάνος επεσήμανε πως τέτοια περιστατικά ωμής βίας και εργοδοτικής αυθαιρεσίας δεν είναι καινούργιο φαινόμενο στον τομέα του τουρισμού.

«Τα περιστατικά αυτά είναι αμέτρητα και θα πρέπει να δηλώνονται κατευθείαν από τους εργαζόμενους. Ωστόσο, πολύ συχνά αυτό δεν συμβαίνει γιατί επικρατεί ένα κλίμα φόβου στον χώρο εργασίας.

«Το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να κάνουν όλοι οι εργαζόμενοι στον τουρισμό είναι να εγγράφονται στα κατά τόπους σωματεία από την πρώτη μέρα που ξεκινούν να εργάζονται», καταλήγει.

Τι είπε στο enikos.gr η πρόεδρος του Σωματείου εργαζομένων Επισιτισμού – Τουρισμού

Για το περιστατικό βίας με θύμα τον 20χρονο εργαζόμενο σε beach bar μίλησε την Πέμπτη στο enikos.gr και η πρόεδρος του πρωτοβάθμιου Σωματείου εργαζομένων Επισιτισμού – Τουρισμού Ελισάβετ Υφαντή. Μεταξύ άλλων ανέφερε ότι στον 20χρονο από την Θεσσαλονίκη έγινε πρόταση για δουλειά από άλλον επιχειρηματία, ωστόσο, εκείνος την απέρριψε καθώς το συμβάν έχει επηρεάσει αρνητικά την ψυχολογία του.

«Με κάλεσε έντρομη, σχεδόν κλαίγοντας, η μητέρα του παιδιού και μου είπε τι συνέβη», είπε η κ. Υφαντή, ενώ περιγράφοντας το χρονικό της υπόθεσης η ίδια πρόσθεσε: «ο φοιτητής, 20 ετών, πήγε να δουλέψει στην Πάργα, γιατί υποτίθεται ότι τα χρήματα θα ήταν καλύτερα στον τομέα του τουρισμού. Το παιδί είχε δουλέψει και στη Θεσσαλονίκη, ωστόσο, ήθελε να βοηθήσει την οικογένεια, καθώς η μητέρα του είναι άνεργη αυτό το διάστημα και ανησυχούσε για το πώς θα τα βγάλουν πέρα τον χειμώνα. Μάλιστα, είχαν κάνει με την μητέρα του διακοπές στην Πάργα και είχε μαγευτεί από το τοπίο θεωρώντας ευκαιρία να δουλέψει σε ένα τόσο όμορφο μέρος».

Παρόλα αυτά, σύμφωνα με τα όσα είχε δηλώσει στο enikos.gr η πρόεδρος του Σωματείου εργαζομένων τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν για τον 20χρονο, όπως θα ήθελε.

«Το παιδί συμφώνησε για σύμβαση εργασίας που προέβλεπε 740 ευρώ στην τράπεζα και τα υπόλοιπα μαύρα στο χέρι για 7/7 και 9 ώρες δουλειάς την βδομάδα», αναφέρει η κ. Υφαντή και στην συνέχεια εξήγησε πως «με μία πρώτη ματιά πρόκειται για μία συμφωνία που δεν συμβαδίζει με τη κλαδική συλλογική σύμβαση εργασίας που είναι υποχρεωτική για το 2023/24».

Επιπρόσθετα, η κ. Υφαντή ανέφερε στο enikos.gr τα όσα της διηγήθηκε για το περιστατικό ο ίδιος ο εργαζόμενος που δέχθηκε την επίθεση.

«Κάτω από αυτές τις συνθήκες εκμετάλλευσης το παιδί κατάφερε να διεκδικήσει το διάλειμμα του κάτι που προκάλεσε έντονη δυσαρέσκεια. Κάποια στιγμή ο 20χρονος την περασμένη Δευτέρα χρειάστηκε να βοηθήσει σε άλλο πόστο και δέχθηκε να το κάνει, όταν, όμως, είχε ολοκληρώσει το 9ωρό του δήλωσε ότι δεν μπορεί να δουλέψει άλλο κι ότι θέλει να φύγει», υπογραμμίζει η ίδια.

«Ωστόσο, του είπαν “δεν έχεις να πας πουθενά” και τον κατηγόρησαν πως κάνει μεγάλα διαλείμματα και πως θα πρέπει να συμπληρώσει ώρες εργασίας. Ο εργαζόμενος, πάντως, παρόλες τις απειλές έφυγε και στη συνέχεια του φώναξαν, τον απέλυσαν και του είπαν να μην ξαναπατήσει στον χώρο εργασίας και πως από τα χρήματα θα λάμβανε μόνο αυτά που θα πληρωνόταν μέσω τραπέζης.

«Το παιδί μάζεψε τα πράγματα από το δωμάτιο που του πλήρωναν, πήγε σε ξενοδοχείο και οι φίλοι του τον έπεισαν να ζητήσει τα δεδουλευμένα. Έτσι, την Τρίτη το βράδυ πήγε με ένα φίλο του για να ζητήσει τα χρήματα που αντιστοιχούσαν στις ώρες που είχε δουλέψει, όμως, του είπαν ότι είναι αυθάδης και αφού δέχθηκε ύβρεις τον χτύπησαν και τον κυνήγησαν με τσουγκράνα, απειλώντας τον».

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο εργαζόμενος στην πρόεδρο του πρωτοβάθμιου Σωματείου εργαζομένων Επισιτισμού – Τουρισμού Πάργας Ελισάβετ Υφαντή, μετά το περιστατικό εκείνος κατέφυγε στο ΑΤ της Πάργας, όπου έγινε η καταγραφή του περιστατικού, ωστόσο, όπως υποστηρίζει η κ. Υφαντή «ο 20χρονος δεν προέβη την Τρίτη (11/7) σε μήνυση επειδή φοβήθηκε και γι’ αυτό σήμερα αναμένεται να κινηθούν οι νομικές διαδικασίες».

Και στη συνέχεια αποκάλυψε πως «επιχειρηματίες της πόλης ζήτησαν από το παιδί να το προσλάβουν αλλά δεν δέχεται τις προτάσεις τους, το παιδί είναι χάλια ψυχολογικά εμφανώς επηρεασμένο από το περιστατικό».

«Συμβουλεύουμε το παιδί να μην χάσει την σεζόν του και να βρει δουλειά, καθώς δεν είναι όλοι οι εργοδότες ίδιοι. Σαν σωματείο καταγγέλλουμε το περιστατικό και θεωρούμε πως βλάπτει τον τόπο. Κάνουμε έκκληση σε Δήμο και οι σύλλογοι της εστίασης να πάρουν θέση για το συμβάν. Υπερασπιζόμαστε τον εργαζόμενο και είμαστε πρόθυμοι να σταθούμε στο πλευρό του σε όλες τις απαραίτητες νομικές διαδικασίες που θα ακολουθήσουν», συμπλήρωσε.

«Σαν σωματείο συμβουλεύουμε τους εργαζόμενους να μην δέχονται τα μαύρα χρήματα και όσες ώρες δουλεύουν να δηλώνονται. Πρόκειται για μία τακτική που δεν θα πρέπει να εφαρμόζεται, είναι μία παράνομη κατάσταση που έχει παγιωθεί. Ξεκαθαρίζουμε πως δεν πρόκειται για ζήτημα του εργαζόμενου, καθώς εκείνος πέφτει στην ανάγκη των χρημάτων», κατέληξε η κ. Υφαντή.

Η εφημεριδα της Παργας

September 2023
M T W T F S S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

ΠΑΡΓΑ LIVE WEB CAM

ΠΑΡΓΑ3 days ago

ΣΥΡΙΖΑ: Επικράτηση Κασσελάκη έδειξε το πρώτο εκλογικό αποτέλεσμα από την Πάργα

Δημος Παργας3 days ago

Αχιλλέας Δημάκος: Ο τουρισμός αλλάζει, και εμείς πρέπει να αλλάξουμε μαζί του.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ4 days ago

Έρχεται υποχρεωτική ασφάλιση των ακινήτων για φυσικές καταστροφές

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ5 days ago

Ετοιμάζονται τώρα να μας επιβάλουν και κλιματικό «χαράτσι»

ΠΑΡΓΑ5 days ago

Πάργα 1979 φωτογραφίες από τα γυρίσματα της γαλλικής ταινίας “On a volé la cuisse de Jupiter”

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ6 days ago

Χωρίς επιδότηση στην αντλία το πετρέλαιο θέρμανσης – Τέλος το market pass μετά τον Οκτώβριο

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ7 days ago

Τέλος στο market pass – «Παγώνουν» κι άλλα μέτρα

ΠΑΡΓΑ1 week ago

Σε προορισμό τεσσάρων εποχών εξελίσσεται η Πάργα– Αυξημένη η τουριστική κίνηση και τον Σεπτέμβριο

Δημος Παργας1 week ago

Πρόταση του υποψηφίου Δημοτικού Συμβούλου Βασιλάκη Αντώνη με τον συνδυασμό “Νεο Ξεκίνημα συνεχίζουμε..” του Δημάρχου Νίκου Ζαχαριά,για ασφαλτόστρωση και έργα αναδειξης του χώρου του Βυζαντινού Μοναστηρίου του Αγίου Δημητρίου Κυψέλης Φαναρίου!

Δημος Παργας1 week ago

Συνάντηση του Δημάρχου Πάργας με το ΔΣ του ΤΟΕΒ Αχέροντα

ΠΑΡΓΑ2 months ago

Πάργα: «Με κάλεσε κλαίγοντας η μητέρα του» – Νέες αποκαλύψεις για τον ξυλοδαρμό 20χρονου επειδή ζήτησε τα δεδουλευμένα του

ΠΑΡΓΑ2 years ago

Αθήνα – Πάργα: Το κόστος για τα διόδια

ΠΑΡΓΑ2 months ago

Πάργα: «Κανείς δεν χτύπησε το παιδί» λέει ο εργοδότης για καταγγελία ξυλοδαρμού εργαζόμενου με τσουγκράνα

ΠΑΡΓΑ2 months ago

Με τσουγκράνα χτύπησαν εργαζόμενο σε beach bar στην Πάργα !

ΠΑΡΓΑ2 years ago

Πάργα: Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού με κατασκευές πάνω στη θάλασσα

ΠΑΡΓΑ2 years ago

Επιχειρηματίας στην Πάργα απέκρυψε κρούσμα Covid και τη μετέπειτα απόλυσή του για να μη κλείσει15 μέρες

ΠΑΡΓΑ5 months ago

Μητσοτάκης από την Πάργα: Έρχεται κύμα μεγάλων επενδύσεων

ΠΑΡΓΑ10 months ago

Θανατηφόρο τροχαίο στην Πάργα με θύμα 71χρονο

ΠΑΡΓΑ2 months ago

Έλσα Υφαντή : «Πολλοί εργοδότες νομίζουν πλέον πως τους ανήκει κάθε κόκκος άμμου αλλά και ο αέρας που αναπνέουμε»

ΜΟΥΣΙΚΗ2 years ago

Η καινούργια διασκευή των Pyramidos, το “ΣΤΗΣ ΠΑΡΓΑΣ ΤΟΝ ΑΝΗΦΟΡΟ” αλά… ιαπωνικά

ΠΑΡΓΑ5 days ago

Πάργα 1979 φωτογραφίες από τα γυρίσματα της γαλλικής ταινίας “On a volé la cuisse de Jupiter”

Select LanguageChinese (Simplified)CzechDutchEnglishFrenchGermanGreekItalianJapaneseNorwegianPolishRussianSerbianSwedish “Ο πράκτορας μας στην Ελλάδα” Από το “Παιδί και το Δελφίνι” και τα “Κανόνια του Ναβαρόνε” μέχρι...

ΠΑΡΓΑ1 week ago

Σε προορισμό τεσσάρων εποχών εξελίσσεται η Πάργα– Αυξημένη η τουριστική κίνηση και τον Σεπτέμβριο

Select LanguageChinese (Simplified)CzechDutchEnglishFrenchGermanGreekItalianJapaneseNorwegianPolishRussianSerbianSwedish Στους «κερδισμένους» του καλοκαιριού ανήκει η Ήπειρος. Συγκεκριμένα, η πληρότητα των καταλυμάτων στην Πάργα, άγγιξε τον Αύγουστο το...

ΠΑΡΓΑ2 weeks ago

Περίθαλψη… στο ρίσκο

Select LanguageChinese (Simplified)CzechDutchEnglishFrenchGermanGreekItalianJapaneseNorwegianPolishRussianSerbianSwedish Σε μια παραθαλάσσια τουριστική  περιοχή  της Ηπείρου, στην Πάργα, πέθανε μια τουρίστρια από ανακοπή καρδιάς. Μία από...

Δημος Παργας2 weeks ago

Υποδοχή πρωταθλητών TAEKWODO-KICKBOXING από τον Δήμαρχο Πάργας

Select LanguageChinese (Simplified)CzechDutchEnglishFrenchGermanGreekItalianJapaneseNorwegianPolishRussianSerbianSwedish Επέστρεψαν οι αθλητές του σωματείου ΕΡΜΗΣ Πάργας που συμμετείχαν στην αποστολή της Εθνικής Ομάδας TAEKWODO στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που...

ΠΑΡΓΑ2 weeks ago

Δημάκος Αχιλλέας: Θέτω τον εαυτό μου στην κρίση των πολιτών , στον δύσκολο , διαρκή αγώνα για την πλάση ενός καλύτερου μέλλοντος από το παρόν , για τον ιστορικό τόπο μας.

Select LanguageChinese (Simplified)CzechDutchEnglishFrenchGermanGreekItalianJapaneseNorwegianPolishRussianSerbianSwedish Είμαι ο Δημάκος Αχιλλέας, γέννημα θρέμμα Παργινός έχω μεγαλώσει σε έναν υπέροχο τόπο, μέσα στις επιχειρήσεις και...

Δημος Παργας3 weeks ago

ΕΛΣΤΑΤ: Μειώθηκε ο πληθυσμός στον Δήμο Πάργας

Select LanguageChinese (Simplified)CzechDutchEnglishFrenchGermanGreekItalianJapaneseNorwegianPolishRussianSerbianSwedish Μείωση πληθυσμού κατά 9.45%. Σε σύγκριση με την απογραφή του 2011 έδειξε η απογραφή του 2021, της οποίας...