Ο Δήμος Πρέβεζας και ο Δήμος Πάργας θα μεταφέρουν τα ταμειακά τους διαθέσιμα στην Τράπεζα της Ελλάδος αρκεί να υπάρχουν προϋποθέσεις, ενώ ο Δήμος Ζηρού δεν θα τα μεταφέρει προς το παρόν.
«Αν η χώρα έχει ανάγκη θα δώσουμε τα ταμειακά διαθέσιμα» δήλωσε ο δήμαρχος Πάργας κ. Αντώνης Νάστας συμπληρώνοντας ότι επιπλέον θα διαθέσουμε για τη σωτηρία της χώρας και τους μισθούς ενός χρόνου των δημάρχων αλλά και των αντιδημάρχων.
Στο συνέδριο της ΚΕΔΕ στο οποίο έδωσαν το παρών οι δήμαρχοι ΠρέβεζαςΧρήστος Μπαΐλης, Πάργας Αντώνης Νάστας και Ζηρού Νίκος Καλαντζής με ψήφισμα που εκδόθηκε, εξουσιοδοτείται το Δ.Σ. της Ένωσης να λάβει την τελική απόφαση στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα εφόσον δοθούν οι απαραίτητες διευκρινίσεις για τη διαδικασία από την κυβέρνηση. Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Πρέβεζας Χρ. Μπαΐλης ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «θα μεταφέρουμε τα αποθεματικά με την προϋπόθεση να υπάρχει νομοθετική κατοχύρωση». Θύμισε ότι ήδη έχει παρθεί απόφαση από το…
δημοτικό συμβούλιο για την μεταφορά των αποθεματικών και χωρίς επιτόκιο, αρκεί να διασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία των Δήμων και όσον αφορά τα τέλη.
Ο ίδιος σημείωσε ότι μετά τη συνάντηση της ΚΕΔΕ με τον Πρωθυπουργό αν δεν υπάρξει συμφωνία στις συζητήσεις, τότε θα ακολουθήσει έκτακτη Γενική Συνέλευση των Δημάρχων για νέα απόφαση». Κυρίαρχο ζήτημα χαρακτήρισε ο κ. Μπαΐλης τη συνέχιση της κοινωνικής πολιτικής από τους δήμους μέσω των δομών και υπογράμμισε πως όχι μόνο θα πρέπει να συνεχιστούν και να στηριχθούν όλες οι Δομές αλλά και να αναζητηθούν νέοι τρόποι ώστε να αντιμετωπίσουμε τη φτώχεια.
Ο Δήμαρχος Ζηρού Νίκος Καλατζής δήλωσε πως εάν υπάρξουν οι προϋποθέσεις που έχει δεσμευτεί ο Πρωθυπουργός θα μεταφέρουμε τα αποθεματικά, σημειώνοντας πως ο Πρωθυπουργός πρέπει να δεσμευτεί όχι στα λόγια, αλλά νομοθετικά.