Connect with us

ΠΑΡΓΑ

ΝΕΟΣ ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΡΓΑΣ

Published

on

emporikos logoΜετά από αρκετά χρόνια αδράνειας έγινε ανασύσταση του εμπορικού συλλόγου με νέα πρόσωπα γεμάτα όρεξη για προσφορά στην επιχειρηματική ζωή του τόπου μας και φρέσκιες ιδέες για την πραγματοποίηση τους.
Σκοποί και στόχοι του Εμπορικού Συλλόγου Πάργας
Το ελληνικό εμπόριο, εδώ και χρόνια, βιώνει μια πρωτόγνωρη ύφεση με διαρκώς αυξανόμενα λουκέτα, πτωχεύσεις και δραματικές μειώσεις στον κύκλο εργασιών των επιχειρήσεων. Σε αυτό το δυσμενές οικονομικό περιβάλλον τώρα προστέθηκαν και τα capital control, τα οποία δημιουργούν ακόμη μεγαλύτερη αβεβαιότητα στην επιχειρηματικότητα, στους καταναλωτές αλλά και γενικότερα στην ελληνική οικονομία. Την ίδια ώρα η λαίλαπα των φοροεισπρακτικών μέτρων φέρνει και αυτή με τη σειρά της αβεβαιότητα στον εμπορικό κόσμο και στα νοικοκυριά. Στο πλαίσιο αυτό ο Εμπορικός Σύλλογος Πάργας καλείται να παίξει και θα παίξει σημαντικό ρόλο στην εποχή των μεγάλων αυτών οικονομικών προκλήσεων. Στόχος του είναι να αγωνιστεί για δημιουργία και πρόοδο με μεράκι δίπλα στον εμπορικό κόσμο. Η ίδρυση του είχε ως στόχο τη συνένωση όλων των δυνάμεων της αγοράς για τη συστηματική αναζήτηση, προώθηση και επίλυση κάθε θέματος που αφορά τον εμπορικό κόσμο καθώς και τη συνεργασία του με άλλους εμπορικούς συλλόγους για την καλύτερη επίτευξη των σκοπών του.
Ο Εμπορικός Σύλλογος Πάργας είναι μη κερδοσκοπικός και έχει σκοπό τη διαφύλαξη, τη μελέτη και την προαγωγή των κοινών οικονομικών, κοινωνικών συμφερόντων των μελών του, στα πλαίσια της εξυπηρέτησης του κοινωνικού συνόλου. Πιο συγκεκριμένα οι στόχοι του έχουν να κάνουν με :
1) Τη μελέτη των προβλημάτων του κλάδου για την συλλογική διεκδίκηση και επίλυσή τους. * Την προάσπιση και προαγωγή των οικονομικών, επαγγελματικών και ασφαλιστικών συμφερόντων τους των μελών του.
2) Την εξασφάλιση συνθηκών βελτίωσης επαγγελματικής κατάρτισης τους.
3) Την οργάνωση μορφωτικών , κοινωνικών και ψυχαγωγικών εκδηλώσεων , σεμιναρίων και οτιδήποτε συναφών πράξεων.
4) Την ενημέρωση αλλά και τεχνογνωσία σε θέματα ΕΣΠΑ καθώς και την ένταξη όλων των κλάδων του Εμπορίου σε αναπτυξιακά προγράμματα
5) Την προστασία του οργανωμένου και στεγασμένου εμπορίου από την μάστιγα του αστικού υπαίθριου και μη παραεμπορίου, το οποίο στερεί πόρους από το κράτος και έσοδα από τους νόμιμους επιχειρηματίες. Επίσημες Αρμοδιότητες του Εμπορικού Συλλόγου Πάργας, σύμφωνα με το νόμο 2323/1995 και τον μεταγενέστερο 3377/2005 είναι να συμμετέχει στις επιτροπές της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης και να :
6) Γνωμοδοτεί για την παροχή αδειών για την άσκηση υπαίθριου (πλανόδιου ή στάσιμου) εμπορίου καθώς και για τη θέση που θα ασκείται το υπαίθριο εμπόριο.
7) Γνωμοδοτεί για το ποια προϊόντα μπορούν να πωλούνται ως παραδοσιακά στο υπαίθριο εμπόριο.
8) Γνωμοδοτεί για τη συμμετοχή σε υπαίθρια Κυριακάτικη Αγορά.
9) Γνωμοδοτεί για την ίδρυση, μετακίνηση και κατάργηση των λαϊκών αγορών.
10) Εξασφαλίζει την έγκριση των εορταστικών και του θερινού ωραρίου για τα μέλη του.
11) Την τουριστική προβολή του τόπου μας.
12) Την συνεργασία με όλους τους θεσμικούς φορείς του τόπου μας με στόχο το καλό του τόπου μας.
Το προεδρείο του συλλόγου είναι οι:
Πρόεδρος: Γκίνης Δημήτριος
Αντιπρόεδρος: Ρίστας Γεώργιος
Γ. Γραμματέας: Ευθυμιάδης Αβραάμ
Ταμίας: Τσάνος Χρήστος
Εφ. Δημοσίων Σχέσεων: Τσοβίλη Αγγελική

Comments

Η εφημερίδα της Πάργας

Η ανάρτηση ή αναδημοσίευση ενός άρθρου ΔΕΝ συνεπάγεται και με την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "PARGA NEWS"Οκτώβριος 2020
ΔΤΤΠΠΣΚ
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 

ΠΑΡΓΑ LIVE WEB CAM

ΠΑΡΓΑ10 ώρες ago

Επιβολή προστίμου για απόρριψη σκουπιδιών από τον Δήμο Πάργας

Καναλλάκι1 ημέρα ago

Ενημέρωση σχετικά με τις αποζημιώσεις και την αποκατάσταση των ζημιών του σεισμού της 21 Μαρτίου στην ΔΕ Φαναρίου του Δήμου Πάργας

ΕΝΗΜΈΡΩΣΗ1 ημέρα ago

Κονδύλι 124.000 ευρώ για λευκώματα που θα κάνει δώρο ο Πατούλης στους επισκέπτες του

ΠΑΡΓΑ2 ημέρες ago

Νέους αντιδημάρχους όρισε ο δήμαρχος Πάργας Νίκος Ζαχαριάς

COVID-192 ημέρες ago

Μάσκες σχολεία: Έστειλαν πάλι λάθος διαστάσεις

ΕΝΗΜΈΡΩΣΗ3 ημέρες ago

Παράταση υποβολής αιτήσεων και αύξηση οικογενειακού εισοδήματος για το πρόγραμμα οικονομικής ενίσχυσης οικογενειών, με παιδιά προσχολικής ηλικίας, περιόδου 2020-2021

ΕΝΗΜΈΡΩΣΗ4 ημέρες ago

Ιόνια Νησιά: 5.000 ευρώ για 102 μεταξωτά φουλάρια έδωσε η Περιφερειάρχης Ρόδη Κράτσα

ΠΑΡΓΑ5 ημέρες ago

Σεισμός κοντά στην Πάργα

ΠΑΡΓΑ5 ημέρες ago

Λαϊκή Συσπείρωση Πάργας: Πολλά παιδιά δεν έγιναν δεκτά στον παιδικό σταθμό Πάργας

Καναλλάκι5 ημέρες ago

Λαϊκή Συσπείρωση Πάργας: ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ-ΔΑΣΙΚΗΣ ΕΚΤΑΣΗΣ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΚΛΙΜΑΤΙ.

Δημοφιλή

error: Απαγορεύεται ρητά η αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή άρθρων από το Patatoukos.com λόγω επανειλημμένης κλοπής άρθρων.