Στη Νέα Υόρκη αλλάζουν τα 6.500 καρτοτηλέφωνα στους δρόμους της πόλης και αντικαθιστώνται από εστίες γρήγορου δημόσιου Wi-Fi.

Επιμέλεια: Τόνια Γκόρου | enallaktikos.gr

Tα συγκεκριμένα Wi-Fi κιόσκια δεν θα χρησιμεύουν μόνο ως ρούτερ, αλλά θα προσφέρουν και δωρεάν τηλεφωνικές κλήσεις εσωτερικού, κλήσεις πρώτης ανάγκης αλλά και θα παρέχουν θήκη USB για φόρτιση των κινητών και smart συσκευών στον δρόμο.

Τα πρώτα 10 με 15 hotspots θα δοκιμαστούν τον Φεβρουάριο και θα βρίσκονται στην 3η και 8η Λεωφόρο του Μανχάταν, μεταξύ 14 και 58 Street. Στην συνέχεια, τον Ιούλιο, θα τεθούν σε δοκιμαστική λειτουργία κάποιες εκατοντάδες ακόμη, ο ακριβής αριθμός και η τοποθεσία των οποίων δεν έχει προσδιοριστεί.

enallaktikos-gr-wifi-hotspots-nea-yorki-kartotilefwna

Το ακριβές σχέδιο αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το 2024 και περιλαμβάνει την εγκατάσταση 7500 τέτοιων Wi-Fi σημείων.

Μάλιστα στο μέλλον η εταιρεία που έχει αναλάβει το έργο έχει υποσχεθεί ότι θα τα αναβαθμίσει τεχνικά και θα προσθέσει μεταξύ άλλων την δυνατότητα βιντεοκλήσης.

Tα καρτοτηλέφωνα τώρα πια είναι άχρηστα καθώς οι περισσότεροι πλέον αναζητούν Wi-Fi για να πραγματοποιήσουν μια συνομιλία μέσω του κινητού τους τηλεφώνου. Ακόμα και αν δεν έχεις χρήματα στην τσέπη μπορείς να μιλήσεις με τους δικούς σου, αρκεί βέβαια να έχεις εξασφαλίσει την δωρεάν πρόσβαση στο διαδίκτυο.

 

Εν τω μεταξύ, στην Ελλάδα τα καρτοτηλέφωνα γίνονται εκκλησάκια για επικοινωνία με τον Θεό.

enallaktikos-gr-wifi-nea-yorki-kartotilefwna
πηγή φωτογραφίας: Μετανοείτε
πηγή: time.com