Ταχύπλοο που χρησιμοποιούσαν διακινητές μεταναστών εντόπισε στον Βάλτο το Λιμεναρχείο Πρέβεζας – Άφαντοι 38 μετανάστες

Ένα ταχύπλοο σκάφος που χρησιμοποιούσαν διακινητές παράνομων μεταναστών εντόπισε την Τρίτη το πρωί το Λιμεναρχείο Πρέβεζας.

Συγκεκριμένα άνδρες του Λιμενικού εντόπισαν νωρίς το πρωί ένα ταχύπλοο σκάφος προσαραγμένο σε τμήμα της παραλίας του Βράχου Πρέβεζας.
Λίγα λεπτά μετά εντόπισαν τρεις παράνομους μετανάστες υπήκοους Συρίας (δύο άνδρες και μία γυναίκα) οι οποίοι έκαναν γνωστό προς τους λιμενικούς πως είχαν επιβιβαστεί, από παραλία της Πάργας, με άλλους 38 μετανάστες στο συγκεκριμένο ταχύπλοο το βράδυ της Τρίτης με σκοπό να ταξιδέψουν προς την Ιταλία.
Χειριστές του σκάφους ήταν όπως αποκάλυψαν οι τρεις Σύριοι δύο υπήκοοι Λιβάνου, αλλά κατά τον απόπλου το σκάφος παρουσίασε μηχανική βλάβη και οι δύο διακινητές το εγκατέλειψαν μαζί με τους επιβαίνοντες στην παραλία Βράχου.
Μόλις έγινε γνωστό το περιστατικό οι λιμενικοί με τη βοήθεια της αστυνομίας ξεκίνησαν μεγάλη επιχείρηση για τον εντοπισμό των 38 παράνομων μεταναστών, ενώ οι τρεις Σύριοι συνελήφθησαν και κρατούνται στο λιμεναρχείο Πρέβεζας.
Επίσης, σε ανακοίνωση του Λιμεναρχείου σημειώνεται πως το ταχύπλοο σκάφος με την συνδρομή ιδιωτών ρυμουλκήθηκε στο λιμάνι της Πρέβεζα