Connect with us

ΠΑΡΓΑ

ΚΛΗΡΟΔΟΤΗΜΑ ΒΑΣΙΛΑ: ΕΞΩΔΙΚΗ ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ

Published

on

ΦΩΤΟ: Γ. ΓΕΡΑΛΕΞΗΣ

 
 ΚΛΗΡΟΔΟΤΗΜΑ ΜΑΡΙΚΑΣ ΚΟΡΗΣ ΒΑΣΙΛΑ ΚΑΙ
ΤΟΥ ΣΥΖΥΓΟΥ ΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΣΤΥΛΛΟΥ
 ΕΞΩΔΙΚΗ ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ
του
 Προέδρου του Κοινωφελούς Ιδρύματος με την επωνυμία : “ΚΛΗΡΟΔΟΤΗΜΑ ΜΑΡΙΚΑΣ ΚΟΡΗΣ ΒΑΣΙΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΖΥΓΟΥ ΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΣΤΥΛΛΟΥ” με έδρα την Αθήνα.
 Προς τον
κ. Αντώνη Νάστα Δήμαρχο Πάργας με έδρα το Καναλάκι και Αντιπρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του ανωτέρω Κληροδοτήματος.
Όπως σας έχουμε γνωστοποιήσει τηλεφωνικώς, σε κατ’ ιδίαν συνάντηση στο Δημοτικό Μέγαρο στο Καναλάκι τον Απρίλιο του 2015, αλλά και εγγράφως με την από 4/2/2015 επιστολή μας, με βάση την διαθήκη της αποβιωσάσης Μαρίκας Βασιλά, αλλά και του άρθρου 4 παραγ.1 του από 7/6/2005 Προεδρικού Διατάγματος, “Περί εγκρίσεως συστάσεως του Κοινωφελούς Ιδρύματος” με την επωνυμία “ΚΛΗΡΟΔΟΤΗΜΑ ΜΑΡΙΚΑΣ ΚΟΡΗΣ ΒΑΣΙΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΖΥΓΟΥ ΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΣΤΥΛΛΟΥ”, με την ιδιότητά σας ως Δήμαρχος Πάργας, αποτελείτε μέλος του πενταμελούς Διοικητικού Συμβουλίου του Κληροδοτήματος (στο εξής ΔΣΚ), στην θέση του Αντιπροέδρου.
Οι τακτικές συνεδριάσεις του ΔΣΚ γίνονται κατά τους μήνες Ιανουάριο και Ιούλιο. Λόγω όμως των πολλών προβλημάτων που έχουν συσσωρευτεί το ΔΣΚ συνεδριάζει και εκτάκτως. Δυστυχώς, κύριε Δήμαρχε, σε καμία συνεδρίαση δεν έχετε παραβρεθεί.
Το ΔΣΚ εκφράζει την ευχή του στις επόμενες συνεδριάσεις να είστε παρών.
Λόγω της διπλής ιδιότητάς σας, ως Δήμαρχος Πάργας, αλλά και ως Αντιπρόεδρος του ανωτέρω Κληροδοτήματος, αν είχατε παραστεί σε κάποια ή κάποιες από τις συνεδριάσεις, κατά την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πάργας της 15/4/2015 θα είχατε τη δυνατότητα να ενημερώσετε τα μέλη του, ώστε να μην υπάρχει άγνοια για την ύπαρξη (σύσταση) του Κληροδοτήματος, τους σκοπούς και τα προβλήματά του
Ως Πρόεδρος του ΔΣΚ εξουσιοδοτήθηκα από τα μέλη του και σας παρακαλώ να ερευνήσετε και να μας γνωρίσετε εγγράφως για τα ακόλουθα:
Με ποιά μελέτη σκοπιμότητας, ποιος την εισηγήθηκε, ποια υπηρεσία τη συνέταξε και ποιος την ενέκρινε, ώστε να κοπούν εκατό σαράντα ελαιοδέντρα (140), σε ένα από τα ακίνητα του Κληροδοτήματος στην θέση Άγιος Γεράσιμος Πάργας.
 Η κοπή, πέραν του ότι κατέστρεψε χώρο πρασίνου με υπεραιωνόβια, άνω των 500 ετών πανύψηλα ελαιόδεντρα, άρρηκτα συνδεδεμένα με τον χαρακτήρα και την ιστορία της Πάργας, μπορεί να αποβεί και αρνητικός παράγων για την μελλοντική εκμετάλλευση του ακινήτου, σε περίπτωση που μισθωθεί για χώρος στάθμευσης (Parking) ή Κάμπινγκ. Για το θέμα αυτό το ΔΣΚ επιφυλάσσεται να λάβει κάθε νόμιμο μέτρο κατά παντός υπευθύνου για θετικές και αποθετικές ζημίες.

Επιπλέον υπάρχει και η εισπρακτική πλευρά του θέματος. Γνωρίζεται ότι κάθε είδους έσοδο προερχόμενο από τα ακίνητα του Κληροδοτήματος πρέπει να κατατίθεται στα ταμεία του. Επομένως, άσχετα με την αντίθεσή του ΔΣΚ στην αψυχολόγητη και αχαρακτήριστη αυτή ενέργεια, οφείλετε, ως Δήμαρχος Πάργας και προϊστάμενος των υπηρεσιών που προεβήκαν σε αυτήν, να μας καταθέσετε ακριβή λογαριασμό και να φροντίσετε να κατατεθούν τα ποσά που εισπράχτηκαν στο τραπεζικό λογαριασμό του Κληροδοτήματος.
Τα έσοδα από τη πώληση ξυλείας ελαιοδέντρων της Πάργας είναι εύκολα υπολογίσιμα και στην προκειμένη περίπτωση θα πρέπει να υπερβαίνουν τις 15.000,00€..
Προς ενημέρωσή σας επισυνάπτουμε τέσσερις φωτογραφίες με τη σημερινή κατάσταση του ακινήτου.
Ένα εξίσου σημαντικό θέμα που αφορά την Πόλη της Πάργας, είναι η πατρική οικία Βασιλά που λόγω του σεισμού της 17/11/2015 υπέστη και άλλες ζημίες. 
Παρόλο που το κτίριο σύμφωνα με την διαθήκη ανήκει στο Δήμο Πάργας, με σκοπό να στεγάσει τις Δημοτικές Υπηρεσίες, το ΔΣΚ κινούμενο από συναισθηματικούς και ιστορικούς λόγους, αλλά και ανησυχώντας για ην ασφάλεια των κατοίκων, από καιρού είχε προσπαθήσει να βοηθήσει, τουλάχιστον στη στερέωσή του.
Στον προκάτοχό σας κ. Λιόλιο όσο και σε εσάς προσωπικά στο γραφείο σας, τον Απρίλιο του 2015, προτείναμε ότι θα προσπαθούσαμε, να εξασφαλίσουμε συναίνεση του Γραφείο Εθνικών Κληροδοτημάτων της Περιφέρειας, ώστε να αποδεσμεύσει ένα χρηματικό ποσό, για την επισκευή αρχικά της στέγης, ώστε το μέγαρο αυτό να μην να μην καταρρεύσει.
Το μόνο που είχαμε ζητήσει, διότι απαιτείται, ήταν μία κοστολογημένη μελέτη των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου, με βάση την οποία θα μπορέσουμε να απευθυνθούμε στην παραπάνω Υπηρεσία.
Μέχρι σήμερα, για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των πέντε ετών, ως Δήμος δεν έχετε ανταποκριθεί.
Φυσικά χωρίς την πρωτοβουλία σας είναι αδύνατο για το Κληροδότημα να κάνει οποιαδήποτε κίνηση.
Χολαργός 25/11/2015
Το εξωδίκως γνωστοποιόν Ίδρυμα δια του
Προέδρου

Comments

Η εφημερίδα της Πάργας

Η ανάρτηση ή αναδημοσίευση ενός άρθρου ΔΕΝ συνεπάγεται και με την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "PARGA NEWS"Οκτώβριος 2020
ΔΤΤΠΠΣΚ
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 

ΠΑΡΓΑ LIVE WEB CAM

ΠΑΡΓΑ8 ώρες ago

Επιβολή προστίμου για απόρριψη σκουπιδιών από τον Δήμο Πάργας

Καναλλάκι1 ημέρα ago

Ενημέρωση σχετικά με τις αποζημιώσεις και την αποκατάσταση των ζημιών του σεισμού της 21 Μαρτίου στην ΔΕ Φαναρίου του Δήμου Πάργας

ΕΝΗΜΈΡΩΣΗ1 ημέρα ago

Κονδύλι 124.000 ευρώ για λευκώματα που θα κάνει δώρο ο Πατούλης στους επισκέπτες του

ΠΑΡΓΑ2 ημέρες ago

Νέους αντιδημάρχους όρισε ο δήμαρχος Πάργας Νίκος Ζαχαριάς

COVID-192 ημέρες ago

Μάσκες σχολεία: Έστειλαν πάλι λάθος διαστάσεις

ΕΝΗΜΈΡΩΣΗ3 ημέρες ago

Παράταση υποβολής αιτήσεων και αύξηση οικογενειακού εισοδήματος για το πρόγραμμα οικονομικής ενίσχυσης οικογενειών, με παιδιά προσχολικής ηλικίας, περιόδου 2020-2021

ΕΝΗΜΈΡΩΣΗ4 ημέρες ago

Ιόνια Νησιά: 5.000 ευρώ για 102 μεταξωτά φουλάρια έδωσε η Περιφερειάρχης Ρόδη Κράτσα

ΠΑΡΓΑ5 ημέρες ago

Σεισμός κοντά στην Πάργα

ΠΑΡΓΑ5 ημέρες ago

Λαϊκή Συσπείρωση Πάργας: Πολλά παιδιά δεν έγιναν δεκτά στον παιδικό σταθμό Πάργας

Καναλλάκι5 ημέρες ago

Λαϊκή Συσπείρωση Πάργας: ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ-ΔΑΣΙΚΗΣ ΕΚΤΑΣΗΣ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΚΛΙΜΑΤΙ.

Δημοφιλή

error: Απαγορεύεται ρητά η αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή άρθρων από το Patatoukos.com λόγω επανειλημμένης κλοπής άρθρων.