ΕΝΗΜΈΡΩΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Καταγγελία Αλέξη Τσίπρα: Ένα μηνιάτικο χρειάζεται ο εργαζόμενος με 1,40 ευρώ το εισιτήριο

 

Από σήμερα η αύξηση στην τιμή του εισιτηρίου για όλα τα μέσα στην Αθήνα. Το εισιτήριο πάει από το 1,20 ευρώ στο 1,40 ενώ ενώ σταθερή, στα 60 λεπτά, παραμένει η τιμή του μειωμένου. Μαζί με την αύξηση της τιμής έρχεται όμως και αύξηση στην χρονική διάρκεια του εισιτηρίου που από τη μία ώρα και δέκα λεπτά πάει στη μιάμιση ώρα.

«Επιτέλους, αυτός ο οποίος είναι ο χρήστης θα πρέπει να πληρώνει. Αυτός που είναι από τη Λακωνία και τον Έβρο δεν μπορεί να πληρώνει τα ελλείμματα. Στη βάση αυτή, όποιος χρησιμοποιεί τα μέσα μαζικής μεταφοράς θα πρέπει να πληρώνει». ανέφερε ο  υφυπουργός Μεταφορών Παναγιώτης Σγουρίδης

Μιλώντας στο Mega και την εκπομπή «Κοινωνία Ωρα Mega», είπε ότι «τα εισιτήρια αυξήθηκαν για να απορροφήσουν την αύξηση του ΦΠΑ. Γίνεται αγώνας για το ηλεκτρονικό εισιτήριο. Κρατήθηκαν οι κάρτες στο ίδιο ποσό(!) και αυξήθηκε μόνο το ολόκληρο εισιτήριο κατά 20 λεπτά».

Εδώ να θυμηθούμε τον Αλέξη Τσίπρα όχι πολύ καιρό πριν που έλεγε ως αντιπολίτευση μέσα στην βουλή πως με το κόστος  του 1,40 ευρώ για το εισιτήριο του μετρό οι εργαζόμενοι θέλουν ένα μηνιάτικο.

Να σημειώσουμε βέβαια πως όταν τα έλεγε αυτά ο Αλέξης Τσίπρας, υπήρχαν οι εργαζόμενοι των 700 ευρώ. Τώρα αυτοί είναι εξαίρεση, γιατί υπάρχουν οι εργαζόμενοι των 500 και των 300 ευρώ που μάλλον θα χρειάζονται παραπάνω από 1 μηνιάτικο για να πληρώνουν τις μεταφορές τους

 

 

Privacy Preference Center