«Καμπάνα» χιλιάδων ευρώ σε ξενοδοχείο στην Πάργα – Υποψία τοπικής σύγκρουσης συμφερόντων

Μέσα στο μήνα Σεπτέμβριο, η υπογραφή του Δημάρχου Πάργας, Αντώνη Νάστα, σηματοδοτεί δύο «βαριές καμπάνες» σε πολυτελές ξενοδοχείο της Πάργας. Η μία απόφαση του Δημάρχου αφορά χρηματικό πρόστιμο 10.473 ευρώ, καθώς το ξενοδοχείο φέρεται να χρησιμοποιεί αυθαίρετα 87 τ.μ., από τμήμα πεζοδρομίου/πλατείας.

Ο χώρος αυτός δεν περιλαμβάνεται μεταξύ αυτών που το δημοτικό συμβούλιο επέτρεψε την παραχώρηση της χρήσης και το πρόστιμο βεβαιώθηκε σύμφωνα με την από 21-08-2015 έκθεση ελέγχου των αρμόδιων υπηρεσιών.

Στο ξενοδοχείο επιβλήθηκε επίσης και ανάκληση της άδειας ίδρυσης και λειτουργίας του καταστήματος «Επιχείρηση Μαζικής Εστίασης διάθεσης προχείρου γεύματος (Αναψυκτήριο χωρίς παρασκευαστήριο», καθώς μετά από έλεγχο της Δ/νσης Δημόσιας Υγείας Π.Ε. Πρέβεζας, διαπιστώθηκε ότι στην επιχείρηση έχει γίνει τροποποίηση των υγειονομικών όρων λειτουργίας της.

Αυτό προκύπτει από την από 17/08/2015 έκθεση Υγειονομικού Ελέγχου, που διαπιστώθηκαν οι υπερβάσεις στα προσφερόμενα είδη από την άδεια της εταιρίας.

Παράλληλα, σύμφωνα με το σχετικό έγγραφο του Δήμου Πάργας, η επιχείρηση κλήθηκε προς συμμόρφωση από την Δ/νση Δημόσιας Υγείας Π.Ε Πρέβεζας, αλλά και από το ΑΤ Πάργας, που διαπίστωσαν παραβάσεις κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, αλλά δε συμμορφώθηκε.

Αναφορικά με το ζήτημα της αυθαίρετης χρήσης, οι ιδιοκτήτες του εν λόγω ξενοδοχείου, ήδη από το 2013 είχαν απευθυνθεί στο δημοτικό συμβούλιο Πάργας και επιχειρηματολόγησαν πως η έκταση αυτή από το 1965 τους ανήκει οικογενειακώς. Πριν πολλά χρόνια μάλιστα υποστηρίζουν πως οι συγγενείς τους είχαν έρθει σε συνεννόηση με τη δημοτική αρχή, ώστε να διευκολύνουν τη διάνοιξη δρόμου.

Η δημοτική αρχή του κου Λιόλιου είχε εκδώσει πρωτόκολλο διοικητικής αποβολής, ωστόσο ήταν πρόθυμη σε συνεννόηση με τους ιδιοκτήτες και εφόσον προχωρήσουν σε κάποιες ενέργειες, να βρεθεί κάποια λύση.

Είναι πολλές οι παρόμοιες υποθέσεις οικοπέδων, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως τα επιχειρηματικά συμφέροντα στην Πάργα είναι πολλά και δε λείπουν και οι τοπικές «συγκρούσεις», ανάμεσα σε επιχειρηματίες.

 

Π.Τ.

Πηγή 

Privacy Preference Center