Connect with us

ΠΑΡΓΑ

Εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ η Αποχέτευση Δημοτικών Διαμερισμάτων και Οικισμών του Δήμου Πάργας

Published

on

previous arrow
next arrow

Με απόφαση που υπέγραψε σήμερα ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Θεσσαλία –Στερεά Ελλάδα – Ήπειρος» το έργο

«Αποχέτευση Δημοτικών Διαμερισμάτων και Οικισμών του Δήμου Πάργας».

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 13.349.766, με πίστωση για το τρέχον έτος 300.000 ευρώ. Η χρονική διάρκεια υλοποίησης του φυσικού αντικειμένου της πράξης είναι 40 μήνες και η ημερομηνία λήξης προθεσμίας επιλεξιμότητας δαπανών ορίζεται η 31η/12/2015.

Ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, αναφερόμενος στην ένταξη του έργου, υπογράμμισε ότι με αυτό θα επιτευχθεί η προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και η αναβάθμιση υποδομών και υπηρεσιών στην παραλιακή ζώνη, που αποτελεί και προγραμματική δέσμευση της Περιφερειακής Αρχής.

Την ικανοποίησή του για την  ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ, εξέφρασε ο Αντιπεριφερειάρχης Π. Ε. Πρέβεζας κ. Στράτος Ιωάννου, ο οποίος   χαρακτήρισε το έργο ιδιαίτερα σημαντικό, καθώς με αυτό λύνονται οριστικά τα προβλήματα αποχέτευσης του πρώην Δήμου Πάργας και με την υλοποίησή του όλοι οι οικισμοί θα συνδεθούν με τον υπάρχοντα Βιολογικό Καθαρισμό Πάργας. «Ενισχύονται οι υποδομές της Π.Ε. Πρέβεζας, δημιουργούμε ένα ευνοϊκότερο κλίμα για την τουριστική ανάπτυξη και την καλύτερη διαβίωση των κατοίκων μας», πρόσθεσε.

ΦΥΣΙΚΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΠΡΑΞΗΣ

Στο πλαίσιο του υποέργου 1 «Αποχέτευση Δημοτικών Διαμερισμάτων και οικισμών του Δήμου Πάργας» θα υλοποιηθεί έργο πλήρους κατασκευής δικτύου συλλογής ακαθάρτων των Δ.Δ Αγιάς και Ανθούσας της σημερινής Δημοτικής Ενότητας Πάργας (του πρώην Δήμου Πάργας) και των οικισμών Αγ. Κυριακής, Βάλτου και Λύχνου της Δ.Ε. Πάργας του ομώνυμου Δήμου μήκους 45,9 χλμ. με την κατασκευή 1466 φρεατίων επίσκεψης δικτύου ακαθάρτων και 28 μικρών και μεγάλων αντλιοστασίων κατάθλιψης ακαθάρτων προκειμένου το έργο να είναι λειτουργικό άμεσα .

Με το υποέργο «Σύνδεση με δίκτυο της ΔΕΗ» , πρόκειται να ηλεκτροδοτηθούν τα αντλιοστάσια του δικτύου

Στο πλαίσιο του Υποέργου «Διενέργεια αρχαιολογικών ερευνών και εργασιών», θα πραγματοποιηθούν οι παρακάτω εργασίες:

Εργασίες Πεδίου: παρακολούθηση εκσκαφικών εργασιών, αποψιλώσεις – καθαρισμοί, αποχωματώσεις – αφαίρεση επιφανειακών στρωμάτων, διερευνητικές τομές Προστασία – Ανάδειξη Μνημείων: συντήρηση κινητών ευρημάτων – λοιπές εργασίες προστασίας

Έρευνα – Τεκμηρίωση – Πληροφόρηση: ανασκαφικές έρευνες, τοπογραφικές αποτυπώσεις, σχεδιαστική αποτύπωση, φωτογραφική τεκμηρίωση, εργαστηριακές αναλύσεις και λοιπές εργασίες

• Το πρώτο υποέργο παραδοτέα έχει α)45.9 χλμ μήκος δικτύου αποχέτευσης , β)28 αντλιοστάσια μικρά και μεγάλα

• Το δεύτερο υποέργο θα έχει παραδοτέο τη σύνδεση των 28 αντλιοστασίων με το δίκτυο της ΔΕΗ

• Το τρίτο υποέργο παραδοτέα έχει την παρακολούθηση εκσκαφικών εργασιών, αποψιλώσεις – καθαρισμοί, αποχωματώσεις – αφαίρεση επιφανειακών στρωμάτων, διερευνητικές τομές, συντήρηση κινητών ευρημάτων – λοιπές εργασίες προστασίας, ανασκαφικές έρευνες, τοπογραφικές αποτυπώσεις, σχεδιαστική αποτύπωση, φωτογραφική τεκμηρίωση, εργαστηριακές αναλύσεις.

http://sardelas.blogspot.com

Comments

Η εφημερίδα της Πάργας

Η ανάρτηση ή αναδημοσίευση ενός άρθρου ΔΕΝ συνεπάγεται και με την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "PARGA NEWS"Οκτώβριος 2020
ΔΤΤΠΠΣΚ
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 

ΠΑΡΓΑ LIVE WEB CAM

ΕΝΗΜΈΡΩΣΗ17 ώρες ago

Εργασιακά: Ένα νομοσχέδιο που περνάει μόνον με… lockdown

ΠΑΡΓΑ22 ώρες ago

Να κλαδέψουν τα δέντρα που εφάπτονται σε δημοτικό δρόμο καλεί τους ιδιοκτήτες οικοπέδων ο Δήμος Πάργας

ΕΝΗΜΈΡΩΣΗ22 ώρες ago

Πρώτο Θέμα και Liberal στην υπηρεσία της κυβέρνησης για τη «στήριξη του Τσιόδρα έναντι των επιθέσεων από τον Τσίπρα»

ΠΑΡΓΑ23 ώρες ago

Αλλάζει στρατηγική η δημοτική αρχή για να καταφέρει να φτιάξει το γήπεδο στην Πάργα

ΗΠΕΙΡΟΣ3 ημέρες ago

Οι γυναίκες της Ηπείρου στον πόλεμο του 1940

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ4 ημέρες ago

Παρατείνεται έως τις 31 Δεκεμβρίου η προθεσμία απόσυρσης των ταμειακών μηχανών

ΕΝΗΜΈΡΩΣΗ4 ημέρες ago

Δωράκι πολυτελείας στον εαυτό του BMW 100.000 ευρώ ο Γιώργος Πατούλης από το περιφερειακό ταμείο ανάπτυξης Αττικής

ΠΑΡΓΑ4 ημέρες ago

Πρόγνωση ΕΜΥ για εκδήλωση Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων

COVID-195 ημέρες ago

Αλλαγές στις αποστάσεις τραπεζοκαθισμάτων σε καφέ και εστιατόρια – Ποιοι χώροι εξαιρούνται

ΠΑΡΓΑ1 εβδομάδα ago

Απάντηση στην πρόσφατη ανακοίνωση του Συλλόγου Εστίασης Πάργας αναφορικά με την απόλυση εργαζόμενου από την επιχείρηση ΝISAKI EE στην Πάργα.

Δημοφιλή

error: Απαγορεύεται ρητά η αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή άρθρων από το Patatoukos.com λόγω επανειλημμένης κλοπής άρθρων.