ΗΠΕΙΡΟΣ
ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ Ε.Μ.Υ. ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗΣ ΚΑΙΡΟΥ


πό την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία εκδόθηκε σήμερα Έκτακτο Δελτίου Επιδείνωση Καιρού, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες οι οποίες θα εκδηλωθούν από σήμερα το βράδυ και στην Ήπειρο. Με βάση τις προβλέψεις αυτές, η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου, ζητά από τους εμπλεκόμενους φορείς να είναι σε ετοιμότητα και συστήνει στους πολίτες να είναι προσεκτικοί στις μετακινήσεις τους.
Το πλήρες Ε.Δ.Ε.Κ. της Ε.Μ.Υ. έχει ως εξής:
Διαδοχικά κύματα κακοκαιρίας θα επηρεάσουν την χώρα μας τις επόμενες μέρες. Πιο συγκεκριμένα επιδείνωση προβλέπεται να παρουσιάσει ο καιρός από σήμερα το βράδυ (19-01-2023) έως και την Δευτέρα (23-01-2023) με ισχυρές βροχές και καταιγίδες στα δυτικά, τα βόρεια και την ανατολική νησιωτική χώρα που θα συνοδεύονται κατά περιόδους από μεγάλη συχνότητα κεραυνών, χαλαζοπτώσεις και από ενισχυμένους ανέμους στα πελάγη.
Πιο αναλυτικά:
Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:
α) από τις βραδινές ώρες σήμερα Πέμπτη (19-01-2023) στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο και μέχρι τις μεσημβρινές ώρες της Παρασκευής (20-01-2023). Τα φαινόμενα πρόσκαιρα θα εξασθενήσουν και από το βράδυ της Παρασκευής προς το Σάββατο προβλέπεται να ενισχυθούν και πάλι από τα δυτικά.
β) από τις πρωινές μέχρι τις βραδινές ώρες της Παρασκευής στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία και στη Θράκη.
γ) από τις προμεσημβρινές ώρες τις Παρασκευής και μέχρι το βράδυ στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα και πιθανώς πρόσκαιρα στις Κυκλάδες και την Κρήτη.
Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Ηπείρου, της δυτικής Στερεάς και της δυτικής Μακεδονίας (ενδεικτικό υψόμετρο τα 1000-1200 μέτρα).
Από το Σάββατο (21-01-2023) έως και τη Δευτέρα (23-01-2023)
1) Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:
α) από τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου έως το βράδυ στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο και εκ νέου από το βράδυ της Κυριακής έως το μεσημέρι της Δευτέρας.
β) από το μεσημέρι του Σαββάτου έως το μεσημέρι της Κυριακής στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και εκ νέου από το μεσημέρι της Δευτέρας έως το βράδυ.
Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Ηπείρου, της δυτικής Στερεάς και της δυτικής Μακεδονίας (ενδεικτικό υψόμετρο τα 800 μέτρα) κατά τη διάρκεια του Σαββάτου.
Περισσότερες λεπτομέρειες για την εξέλιξη του καιρού στα τακτικά και έκτακτα δελτία καιρού, στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ (www.emy.gr) και το λογαριασμό της ΕΜΥ στο twitter (@EMY_HNMS).
- ΠΑΡΓΑ3 months ago
Από την Πάργα στη Φλόριντα: Ο Βασίλης Γεραλέξης στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα SUP
- Δημος Παργας3 months ago
Δήμος Πάργας: Αναγκαία μέτρα ή οικονομική ασφυξία;
- ΦΑΝΑΡΙ2 months ago
4 Διαδρομές, 1 Στόχος: Το Kanalaki Run 2025 Ξεκινά Εγγραφές!
- Δημος Παργας2 months ago
Κυριακή του Δημότη στην Αγιά: Στόχος η ανάπτυξη και η βελτίωση της ποιότητας ζωής
- ΠΑΡΓΑ2 months ago
Αχιλλέας Δημάκος: Πάργα – Πρότυπο Καταδυτικό Πάρκο με Συνεργασία Κράτους και Τοπικής Αυτοδιοίκησης
- ΠΑΡΓΑ2 months ago
Διακοπή Νερού στη Δ.Ε Πάργας μέχρι το Πρωί λόγω Καιρικών Συνθηκών
- Καναλλακι2 months ago
Εγκαταστάθηκαν οι πρώτες «έξυπνες» διαβάσεις στον Δήμο Πάργας
- Δημος Παργας1 month ago
Η Πάργα αποχαιρέτησε τον 13χρονο μαχητή της..