Πιστεύεις πως με τη σκληρή δουλειά, μια μέρα θα αποκτήσεις όλα όσα ονειρεύεσαι;

Πιστεύεις πως αν κάνεις αιματηρή οικονομία και συστηματική αποταμίευση, θα μπορέσεις κάποια μέρα να αγοράσεις κάτι που θέλεις πάρα πολύ; Θεωρείς πως δεν πειράζει να στερηθείς κάποια πράγματα, αφού εσύ έχεις βάλει μεγαλύτερους στόχους που θα σου αποδώσουν πολύ μεγαλύτερη ευχαρίστηση;

Μία τράπεζα από την Ταϊλάνδη, με μια περίεργη διαφήμιση, έρχεται να σου διδάξει πόση σημασία μπορεί να έχει η σκληρή δουλειά στα πλαίσια του χρηματοπιστωτικού συστήματος, αλλά και πόση αξία μπορεί να αποκτήσουν έτσι στα ξαφνικά μια μέρα τα λεφτά σου, όταν η υποτίμηση, η ύφεση και η χρεοκοπία, αποτελούν πλέον οικονομικά φαινόμενα που υπακούν σε κανόνες που θυμίζουν το “φαινόμενο της πεταλούδας”.

Τη διαφήμιση μπορείτε να τη δείτε παρακάτω:

Δεν είμαστε σίγουροι, ποιο είναι ακριβώς το μήνυμα που ήθελε να περάσει αρχικά ο διαφημιστής και η τράπεζα. Για την ακρίβεια δεν είμαστε καν σίγουροι πως αυτή είναι πράγματι διαφήμιση τράπεζας, παρότι στο ίντερνετ δεν καταφέραμε να βρούμε κάποια διάψευση.

Πάντως η τράπεζα είναι υπαρκτή και στη διαφήμισή της, βλέπουμε ένα παιδάκι να συντρίβεται από τον καπιταλισμό και μάλλον να γεννιέται ένας μικρός κομμουνιστής.

Πηγή