Connect with us

ΠΑΡΓΑ

ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΓΑΣ. «Λίγη τσίπα ρεεέ…».

Published

on

previous arrow
next arrow

Αν ο τίτλος σας φαίνεται γνωστός, έχετε δίκιο. Τον έχω δανειστεί από προηγούμενη ανάρτηση των blogs  και μάλλον  είχε  δίκιο ο συντάκτης.
Δείτε τα νέα κατορθώματα του Δήμαρχου και της Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πάργας.
Δευτέρα,  20 Ιουνίου ,συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πάργας.
Και ενώ ξεκινάει η διαδικασία και εκφωνούνται θέματα «εκτός ημερήσιας διάταξης» διαπιστώνεται ότι τα μικρόφωνα «μικροφωνίζουν». Ο Δήμαρχος,  σαν νέος  Σέρλοκ Χολμς, ανακαλύπτει ότι το πρόβλημα προέρχεται, είτε από Δημοτικό Σύμβουλο είτε από πολίτη που παρακολουθεί την συνεδρίαση και καταγράφει παράνομα αυτήν.  Πώς; Είναι δυνατόν να μικροφωνίζουν  όλα τα μικρόφωνα από μαγνητοφωνάκι ή κινητό, σύμφωνα με την ανακάλυψη του Δήμαρχου Σέρλοκ Χολμς; Όχι. Αλλά επειδή το είπε ο Δήμαρχος έτσι θα πρέπει να είναι.

Έτσι σοφός που είναι και όλα τα κατέχει, γνωρίζει. Και αν δεν υπάρχει κινητό που καταγράφει, πάντα παράνομα για τον δήμαρχο, τόσο το χειρότερο για το κινητό. Δημόσια συνεδρίαση είναι, αλλά από πότε είναι παράνομη η εγγραφή και η βιντεοσκόπηση δημόσιας συνεδρίασης δεν το γνωρίζουμε, αλλά αφού το λέει ο Δήμαρχος, έτσι είναι. Αφού το πρόβλημα δεν λυνόταν θεώρησε ύποπτους  και παράνομους, όλους, δημοτικούς συμβούλους και πολίτες.  Μάταια  η πρακτικογράφος της συνεδρίασης προσπαθούσε να εξηγήσει ότι το πρόβλημα είναι τεχνικής φύσης και δεν ευθύνεται κανένα κινητό. Καλά δεν ήξερε ο παντογνώστης Δήμαρχος;

Και σαν  βοηθός, πάντα ο Σέρλοκ  Χολμς έχει  βοηθό, Δημοτικός Σύμβουλος της παράταξης του Δημάρχου και πρόσφατα συνταξιούχος χωροφύλακας, πλάκα τα γαλόνια και άδειο το μυαλό, πρότεινε να αδειάσει  η αίθουσα από Δημοτικούς Συμβούλους και πολίτες και αυτόματα  θα λύνονταν το πρόβλημα. Πρόταση που αποδέχθηκε ο Δήμαρχος Σέρλοκ Χολμς και σαν υποβολέας, την επέβαλλε στην Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, η οποία διέκοψε την συνεδρίαση και διέταξε να αδειάσει  η αίθουσα από τους ύποπτους και δόλιους Δημοτικούς Συμβούλους και πολίτες.

Πράγμα που έγινε. Αποχώρησαν όλοι ,αλλά τα μικρόφωνα και μόνα τους εξακολουθούσαν να μικροφωνίζουν. Άθλια μικρόφωνα. Δεν επιβεβαίωσαν τον Δήμαρχο Σέρλοκ Χολμς και τον βοηθό του.
Και αφού επέστρεψαν ξανά στην αίθουσα, απαίτησε ο Δήμαρχος και η Πρόεδρος να ανακαλέσει ο επί κεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης την φράση, την οποία ο Δήμαρχος και η Πρόεδρος άκουσαν από τα χείλη του: «Κωλοχανείο»:Για την κατάσταση που δημιουργήθηκε από τον Δήμαρχο Σέρλοκ Χολμς. Όχι ο Δήμαρχος Σέρλοκ Χολμς, ο βοηθός του και η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου  δεν αισθάνθηκαν την ανάγκη να ζητήσουν συγγνώμη που τα μικρόφωνα τους διέψευσαν και δεν ήταν κανένας ύποπτος και παράνομος υποκλοπέας, ούτε Σύμβουλος, ούτε πολίτης.
Αμέσως μετά τον λόγο ζήτησε, όπως ο κανονισμός λειτουργίας  του Δημοτικού Συμβουλίου και ο Νόμος του Καλλικράτη προβλέπουν, σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης, για να θέσει ερωτήματα. Ε και λοιπόν; Άσχετα τί προβλέπει ο Νόμος και ο κανονισμός, η πρόεδρος και ο Δήμαρχος, έγιναν και Νομικοί και αποφάσισαν ότι δεν δικαιούται να μιλήσει κανείς.

Μάταια ο σύμβουλος, σε κόσμιο και πολιτισμένο επίπεδο,  ζήτησε να εφαρμοστεί ο Νόμος. Το δίδυμο, σαν  άλλοι αυτοκράτορες, θυμήθηκαν δόξες λαμπρές του «αποφασίζωμεν και διατάσσωμεν» πότε θα μιλήσει κανείς και τι θα πεί. Μάλιστα χρησιμοποίησαν και το όνομα του Νομικού Συμβούλου του Δήμου. Δεν μπορούμε να φανταστούμε ότι  Νομικός  έδωσε τέτοιες οδηγίες. Αλλά είπαμε. Αλλοίμονο στον Νόμο που δεν συμφωνεί με τον Δήμαρχο και την Πρόεδρο. Τόσο το χειρότερο γι’ αυτόν.
Επόμενο ήταν να καταγγελθούν για εκτροπή των θεσμών και των Νόμων και παράβαση του κανονισμού λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου και να αποχωρήσει η μείζονα αντιπολίτευση.

Και κανένας από τους Δημοτικούς Συμβούλους της πλειοψηφίας δεν αισθάνθηκε την ανάγκη να διαμαρτυρηθεί για την εκτροπή της δημοκρατίας και των νόμων. Είπαμε οι θεσμοί και οι Νόμοι θα πρέπει να υπηρετούν τον Δήμαρχο και την Πρόεδρο.
Άγνοια, διαστρέβλωση, ψέμα, ιδιοτέλεια, επικινδυνότητα. Όλα αυτά μαζί.
Πιο μετά και αφού είχε αποχωρήσει η αντιπολίτευση, ακολούθησαν σκηνές απείρου κάλλους με τους κατοίκους της Αμμουδιάς που, σαν δεν ντρέπονται, ήθελαν να προστατέψουν τον Αχέροντα και το χωριό τους, από το να γίνει ο Κωκκυτός, παραπόταμος του Αχέροντα, αποδέκτης των λυμάτων του Δήμου Σουλίου.

Ναι  κλήθηκε και η Αστυνομία κοντά στα μεσάνυχτα, να επιβάλλει την τάξη. Ευτυχώς που δεν πήρε μέρος και η Αστυνομία στο όλο σκηνικό. Από ποιόν κλήθηκε η Αστυνομία; Από τον Δήμαρχο και την Πρόεδρο.
Πώς είπατε; Σας θυμίζουν όλα αυτά εποχή χούντας και δικτατορίας, του «αποφασίζωμεν και διατάσσωμεν»; Σωπάτε καλέ. Ναπολέοντα θυμίζουν. «Εγώ είμαι το κράτος, Εγώ είμαι ο Νόμος».
Φαίνονται φαιδρά όλα αυτά, μα δυστυχώς είναι πραγματικότητα. Αυτά συμβαίνουν στον Δήμο Πάργας, με έδρα το  Καναλάκι. Και λέγαμε ότι τέτοια συνέβαιναν στον πρώην Δήμο Πάργας, στην Πάργα.  Αυτά που συνέβαιναν στην Πάργα είναι πολύ λίγα μπροστά σε αυτά που συμβαίνουν στο Καναλάκι.
Τί είναι αυτά ρε παιδιά. Τί κατάντια είναι αυτή. Πάλι καλά να λέτε. Μπορεί στην επόμενη συνεδρίαση ο υποβολέας Σέρλοκ Χολμς Δήμαρχος , να διατάξει την πρόεδρο να διώξει όλους τους Συμβούλους και να αποφασίσει αυτός για όλα τα ζητήματα. Και γιατί να διατάξει την Πρόεδρο; Να την καταργήσει. Αφού ο ίδιος διευθύνει την ορχήστρα. Όχι ακόμη δεν δήλωσε Θεός. Μπορεί να  συμβεί και αυτό.
Και κανένας δεν αισθάνθηκε ντροπή. Πού  να βρεθεί και αυτή.
Όταν οι θεσμοί εξευτελίζονται από τους ανθρώπους. Όταν ο Δήμαρχος γίνεται «μικρός». Πώς έλεγε ο Αριστοφάνης την μικρή αρχή;
Αναγνώστης από την Πάργα.

PARGANEWS.COM

Comments

Η εφημερίδα της Πάργας

Η ανάρτηση ή αναδημοσίευση ενός άρθρου ΔΕΝ συνεπάγεται και με την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "PARGA NEWS"Νοέμβριος 2020
ΔΤΤΠΠΣΚ
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 

ΠΑΡΓΑ LIVE WEB CAM

Καναλλάκι11 ώρες ago

Ανοίγει ο δρόμος για τις αποζημιώσεις των πληγέντων από τον σεισμό της 21 Μαρτίου στην Δημοτική Ενότητα Φαναρίου του Δήμου Πάργας

ΕΝΗΜΈΡΩΣΗ2 ημέρες ago

Εργασιακά: Ένα νομοσχέδιο που περνάει μόνον με… lockdown

ΠΑΡΓΑ2 ημέρες ago

Να κλαδέψουν τα δέντρα που εφάπτονται σε δημοτικό δρόμο καλεί τους ιδιοκτήτες οικοπέδων ο Δήμος Πάργας

ΕΝΗΜΈΡΩΣΗ2 ημέρες ago

Πρώτο Θέμα και Liberal στην υπηρεσία της κυβέρνησης για τη «στήριξη του Τσιόδρα έναντι των επιθέσεων από τον Τσίπρα»

ΠΑΡΓΑ2 ημέρες ago

Αλλάζει στρατηγική η δημοτική αρχή για να καταφέρει να φτιάξει το γήπεδο στην Πάργα

ΗΠΕΙΡΟΣ4 ημέρες ago

Οι γυναίκες της Ηπείρου στον πόλεμο του 1940

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ5 ημέρες ago

Παρατείνεται έως τις 31 Δεκεμβρίου η προθεσμία απόσυρσης των ταμειακών μηχανών

ΕΝΗΜΈΡΩΣΗ5 ημέρες ago

Δωράκι πολυτελείας στον εαυτό του BMW 100.000 ευρώ ο Γιώργος Πατούλης από το περιφερειακό ταμείο ανάπτυξης Αττικής

ΠΑΡΓΑ5 ημέρες ago

Πρόγνωση ΕΜΥ για εκδήλωση Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων

COVID-196 ημέρες ago

Αλλαγές στις αποστάσεις τραπεζοκαθισμάτων σε καφέ και εστιατόρια – Ποιοι χώροι εξαιρούνται

Δημοφιλή

error: Απαγορεύεται ρητά η αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή άρθρων από το Patatoukos.com λόγω επανειλημμένης κλοπής άρθρων.