αρχείο λήψης

 

 

 

 

 

ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ να συγχαρούμε δημοσίως, τον Δήμαρχο του όμορουΔήμου Πάργας, φίλο και τέως συνάδελφο στην Αυτοδιοίκηση Αντώνη Νάστα, για την επιλογή ως ΕΙΔΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ του, τον μέχρι χθεςΒουλευτή Θεσπρωτίας και διατελέσανταΥφυπουργό και μάλιστα σε νευραλγικά Υπουργεία Αντώνη Μπέζα.

Ο Δήμαρχος Πάργας, αποδεικνύει εκτός των άλλων ικανοτήτων του, πως διαθέτει και… ΙΟΥΣΤΙΝΙΑΝΕΙΑ ΧΑΡΙΣΜΑΤΑ!

ΚΑΙ για να γίνουμε σαφέστεροι προς όσους δεν γνωρίζουν καλά Ιστορία, οΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΑΣ του Βυζαντίου ΙΟΥΣΤΙΝΙΑΝΟΣ, αυτός που είχε την πατρότητα της έμπνευσης και την ευθύνη της κατασκευής του περικαλλούς, μεγαλοπρεπούς, μοναδικού στον Ορθόδοξο κόσμο ναό της ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ, που και σήμερα χίλια πεντακόσια (1500) και πλέον χρόνια μετά, αποτελεί εκτός των άλλων, αντικείμενο θαυμασμού από όλους ανεξαρτήτως δόγματος Θρησκευτικού, είχε ένα ΜΕΓΑΛΟ πλεονέκτημα, το οποίο κατά τους Ιστορικούς, αυτό τον κατέταξε στη χορεία των ΜΕΓΑΛΩΝ Αυτοκρατόρων.

ΕΙΧΕ λοιπόν το χάρισμα, την ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ αν θέλετε, να μπορεί να ΕΠΙΛΕΓΕΙ και ναΤΟΠΟΘΕΤΕΙ τον κατάλληλο άνθρωπο στην κατάλληλη θέση!

ΜΙΜΟΥΜΕΝΟΣ λοιπόν ή και διαθέτοντας προφανώς τα χαρίσματα του Ιουστινιανού ο νυν Δήμαρχος του «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΙΚΟΥ» Δήμου Πάργας, τέως με διάλειμμα μιας (1) θητείας, Δήμαρχος του «ΚΑΠΟΔΙΣΡΙΑΚΟΥ» τέως Δήμου Φαναρίου, έκανε την καλύτερηεπιλογή, με την πρόσληψη ως ΕΙΔΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ για τον Δήμο και προς Επικουρίαν αυτού, του Αντώνη Μπέζα ΓΙΑΤΙ:

ΓΙΑΤΙ: α. Ως γνωστόν, «Ο φίλος τον φίλον ου λείπει» (δεν εγκαταλείπει)! ΚΑΙ ως γνωστόν, η φιλία των δύο ΑΝΤΩΝΗΔΩΝ είναι στενή, βαθιά, διαχρονική και επίσης από όσα γνωρίζουμε ισχυρά… σφυρηλατημένη! («Κολλάει» εν προκειμένω το σφυρί, λόγω των συναφών επιχειρηματικών – λατομικών δραστηριοτήτων ως ιδιώτη πάντα του Δήμαρχου Πάργας).

β. ΕΠΕΙΔΗ ανήκει, ο Δήμαρχος όχι ο τ. Βουλευτής και δυστυχώς θεωρείται από τιςεξαιρέσεις που επιβεβαιώνουν τον κανόνα, στην κατηγορία των ανθρώπων εκείνων πουαπεχθάνονται την αχαριστία και φυσικά δεν υιοθετούν οι ίδιοι εν τοις πράξεσιν, το «ΟΥΔΕΙΣ ΑΧΑΡΙΣΤΟΤΕΡΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΤΟΥ ΕΥΕΡΓΕΤΗΘΕΝΤΟΣ ΑΧΑΡΙΣΤΟΥ»!ΚΑΙ ως γνωστόν, γνωρίζουν άλλωστε καλά οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ (Πάργα και ευρύτερη περιοχή Φαναρίου και όχι μόνο), πως ο Δήμαρχος Αντώνης, έχει βοηθηθεί και εξυπηρετηθεί ποικιλοτρόπως από τον τ. Βουλευτή και Υφυπουργό Αντώνη όταν αυτός ήταν ισχυρός. ΑΥΤΟ δεν το ξεχνά και του το ανταποδίδει σήμερα και μπράβο του.

γ. ΕΚΤΟΣ όμως αυτού, της ανταπόδοσης δηλαδή προς τον φίλο των όποιων οφειλών του τώρα που έχει αυτός την ανάγκη του, έξυπνα σκεπτόμενος, θεώρησε πως του δίνεται μια μοναδική ευκαιρία να αξιοποιήσει, στο διάστημα της θητείας του αυτής, ένα τεχνοκράτηκαι πολιτικό τέτοιου διαμετρήματος! Ο ΟΠΟΙΟΣ με τις εμπειρίες που διαθέτει, τηνγνώση και της Αυτοδιοίκησης αφού από αυτή «ξεκίνησε» τις γνωριμίες του, σε υπουργεία και φορείς του Δημοσίου και ας άλλαξε η κυβέρνηση θα είναι πολύτιμος για το Δήμο!

ΚΑΙ μάλιστα θα προσφέρει σε αυτόν, τον Δήμο, όλες αυτές τις υπηρεσίες του ο εν λόγω αξιόλογος πράγματι τεχνοκράτης – επιστήμονας και πολιτικός… σκέτος χωρίς επιθετικό προσδιορισμό, έναντι του ευτελούς ποσού, είπαμε σε σχέση πάντα με τις προσφερόμενες υπηρεσίες, των ΤΡΙΑΝΤΑ ΕΠΤΑ ΧΙΛΙΑΔΩΝ (37.000) ευρώ περ. μέχρι τέλους του 2015!ΔΗΛΑΔΗ θα εισπράξει σχεδόν το ήμισυ των μέχρι σήμερα εισπραττόμενων από αυτόναποδοχών του ως Βουλευτής…

ΑΝΤΙ λοιπόν να τον ευχαριστούν δημοσίως για την… προσφορά του αυτή, που θα εισπράττει τα μισά από όσα εισέπραττε μέχρι σήμερα ασχολούμενος, σιγά το… Δήμο, με το Δήμο Πάργας ή το πιθανότερο πολύ λιγότερα από αυτά που θα μπορούσε να κερδίσειασχολούμενος με… BUSINESS γενικώς, εντός ή εκτός Ελλάδας ή απασχολούμενος καιπροσφέροντας τις υπηρεσίες του σε άλλες μεγάλες επιχειρήσεις λόγω των γνωριμιώνπου έχει δημιουργήσει με τις διάφορες εξυπηρετήσεις που έχει κάνει υποθέτουμε προς αυτές όταν ήταν… εν τη βασιλεία του, έρχεται να προσφέρει στον τόπο του.

ΚΑΙ μάλιστα όχι στην… ιδιαίτερη πατρίδα του αν και η Πάργα το πάλαι ποτέ, διοικητικά στη Θεσπρωτία υπαγόταν αλλά σε Δήμο άλλου Νομού.

ΑΦΟΥ ο Δήμαρχος αυτού ήταν ο πρώτος μπορεί και ο… τελευταίος, που τον κάλεσε να προσφέρει αν δεν υπήρξε άλλη προσφορά – πρόταση από άλλο Δήμαρχο, κυρίως της Θεσπρωτίας.

ΕΓΚΑΛΟΥΜΕ και… καταγγέλλουμε λοιπόν δημοσίως και τους τρεις (3) Δημάρχους Θεσπρωτίας, γιατί κανείς από αυτούς δεν σκέφθηκε (;), δεν ήθελε (;), ήθελε αλλά δεν… τον άφηναν (;), σε κάθε περίπτωση το αποτέλεσμα μετράει, να προτείνει ΠΡΩΤΟΣ αυτός, στον μέχρι χθες τοπικό Βουλευτή και Υφυπουργό και να τον προσλάβει ως ΕΙΔΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΟ! ΚΡΙΜΑ πραγματικά κ.κ. Δήμαρχοι της περιοχής, για την… ευκαιρία που χάσατε.

ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ τέλος να συγχαρούμε τον κ. Μπέζα, ο οποίος ως γνήσιο (;) τέκνο τουΚΑΡΑΜΑΝΛΗ του Β΄ φυσικά και κατά δήλωση του πάντα, εφαρμόζει έστω και με… δεκαετή καθυστέρηση, τη γνωστή ρήση – φράση – σύνθημα του τ. αρχηγού του, «ΣΕΜΝΑ ΚΑΙ ΤΑΠΕΙΝΑ»!

ΧΩΡΙΣ να απαξιώνει την θέση αυτή, του Ειδικού Συμβούλου ενός μικρού Δήμου δηλαδή και μάλιστα για την… ΕΠΙΚΟΥΡΙΑ του Δημάρχου όπως αναφέρεται στην απόφαση πρόσληψης του, δηλαδή σαν να λέμε… ΒΟΗΘΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ!

ΚΑΙ όπως προαναφέρουμε όλη αυτή η προσφορά του, κοστολογούμενη, αν είναι δυνατό ή μάλλον… αδιανόητο για την ιδιότητα του, το κύρος και την πολιτική του διαδρομή κυρίως, γιατί την επαγγελματική λίγο προκάμαμε να τη δούμε, έναντι αυτού τουευτελούς ποσού αμοιβής…

 

Σ.Σ. (1)

ΤΑ φημολογούμενα και την υποτιθέμενη εκφραζόμενη δυσαρέσκεια από μέρους άνεργων νέων, παραγωγικών ηλικιών συμπολιτών, επιστημόνων και τεχνοκρατών και αυτών, γιατί παρακάμπτονται αυτοί και επιλέγονται για τις θέσεις αυτές άνθρωποι της δικής σου γενιάς και με τη δική σου πολιτική διαδρομή, μη τις συμμερίζεσαι καθόλου, τ. Βουλευτή και Υφυπουργέ.

ΔΕΝ έχουν δίκιο κατ’ αρχήν, γιατί αυτά, τα νέα παιδιά – επιστήμονες και Πολιτικοί Μηχανικοί μεταξύ άλλων όπως και εσύ, έχουν… όλη τη ζωή μπροστά τους για να προσφέρουν και να αξιοποιηθούν. ΕΝΩ, αυτό που το βάζεις; δεν έχουν οικογένεια να θρέψουν και γνωρίζουμε όλοι πόσο δύσκολο είναι να ζήσει μια οικογένεια σήμερα, έστω και με πέντε χιλιάδες (5.000) ευρώ περ. το μήνα όπως η δική σου, (συμπεριλαμβάνουμε στο μηνιαίο εισόδημα σου και το μισθό της συζύγου σου, υπάλληλου του δημοσίου, άγνωστο… που υπηρετεί προς το παρόν για όλους, την οποία ως γνωστόν, εσύ μερίμνησες και μαγκιά σου, έβλεπες «μακριά» και ότι θα ερχόταν δύσκολες μέρες, να την διορίσεις)…

 

Σ.Σ. (2)

ΑΓΑΠΗΤΕ φίλε και τέως συνάδελφε Αντώνη είπαμε στην Αυτοδιοίκηση, Δήμαρχε Πάργας. ΜΗ… σουράς κανένα και τίποτε. ΚΑΝΕ τη δουλειά σου εσύ, στο Δήμο αναφερόμαστε προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, όχι στις ιδιωτικές σου επιχειρήσεις, και φρόντισε να… «ΞΕΖΟΥΜΙΣΕΙΣ» τον έτερο Καπαδόκη φίλο σου Αντώνη. ΑΞΙΟΠΟΙΩΝΤΑΣ όλες τις ικανότητες που αναμφισβήτητα διαθέτει, τις εμπειρίες, γνωριμίες και το όραμά του που υποθέτουμε θα έχει και θα προτείνει για την περιοχή σας… ΚΑΙ στο τέλος της θητείας σου το σκηνικό στο Δήμο Πάργας θα έχει αλλάξει… άρδην. ΠΡΟΣΕΞΕ μόνο να μείνει σε αυτόν, κάνε του τα χατίρια, πλήρωνέ τον κανονικά, αν χρειαστεί κάνε του και καμία αυξησούλα. ΓΙΑΤΙ μπορεί να έχει καμία καλύτερη πρόταση και την… «κάνει» από εκεί. ΓΙΑΤΙ εσένα φίλος σου μπορεί να είναι αλλά αν πρόκειται για το επαγγελματικό του μέλλον γιατί πολιτικό πλέον δεν έχει και το οικονομικό του συμφέρον να είσαι βέβαιος πως θα επιλέξει αυτό…ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΠΟ ΔΗΜΟ ΠΑΡΓΑΣ