Connect with us

Καναλλάκι

Δήμος Πάργας: Μνημόνιο Συνεργασίας με το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού για την προβολή της ιστορίας της περιοχής

Published

on

Στην υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας με το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού (ΙΜΕ) θα προχωρήσει ο Δήμος Πάργας για την προβολή της ιστορίας της περιοχής και τη διαχείριση του πολιτιστικού της αποθέματος αλλά και την ανάληψη κοινών πρωτοβουλιών και δράσεων για την προσέγγιση και ευαισθητοποίηση του κοινού σε θέματα πολιτιστικής κληρονομιάς.

Το ‘Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού αποτελεί μη κερδοσκοπικό οργανισμό διεθνούς κύρους που έχει σκοπό να διατηρήσει  ζωντανή την ιστορική μνήμη και την ελληνική παράδοση, να κάνει συνειδητή την οικουμενική διάσταση του ελληνισμού και να προβάλει τη συμβολή του στην εξέλιξη του ευρωπαϊκού και παγκόσμιου πολιτισμού.

Προκειμένου να επιτευχθεί ο σκοπός αυτός, στο Ίδρυμα  λειτουργεί Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» και Κέντρο Έρευνας και Ανάπτυξης ενώ διοργανώνονται  συνέδρια, σεμινάρια, ερευνητικά προγράμματα και ομάδες εργασίες και υλοποιούνται παραγωγές έντυπων εκδόσεων και υλικού σε ηχητικές, οπτικές ή άλλες αποτυπώσεις της σύγχρονης τεχνολογίας με επιστημονικό ή εκπαιδευτικό περιεχόμενο που σχετίζεται με τους σκοπούς του Ιδρύματος.

Βασική προτεραιότητα   της συνεργασίας αποτελεί  η χρήση νέων τεχνολογιών για τη  δημιουργία Ψηφιακού Μουσείου για το Νεκρομαντείο και τον ποταμό Αχέροντα, το οποίο θα  αναδείξει το μύθο που ξεκίνησε από την Οδύσσεια  και θα καταστήσει την περιοχή επίκεντρο ενδιαφέροντος για τα ζητήματα  αρχαιολογίας, τέχνης και φιλοσοφίας, ενισχύοντας καθοριστικά την επισκεψιμότητά της.

Στο πλαίσιο αυτό,  η κα Ευσταθία Χατζή, υπεύθυνη της υπηρεσίας Συντονισμού Έργων του ΙΜΕ,  επισκέφθηκε την Παρασκευή 3 Αυγούστου τον αρχαιολογικό χώρο του Νεκρομαντείου, το  κτίριο του παλαιού δημοτικού σχολείου του Μεσοποτάμου και τις εκβολές του Αχέροντα,  ενώ σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με την παρουσία του Δημάρχου κ. Αντώνη Νάστα, του Αντιδημάρχου κ. Ιωσήφ Σίσκα και του προέδρου του Συλλόγου «Φίλων Νεκρομαντείου Αχέροντα» κ. Σπύρου Ράπτη, συζητήθηκαν τα  βήματα αυτής της συνεργασίας καθώς και η παροχή τεχνογνωσίας από το Ίδρυμα για τη δημιουργία του Ψηφιακού Μουσείου.

Comments

Η εφημερίδα της Πάργας

Η ανάρτηση ή αναδημοσίευση ενός άρθρου ΔΕΝ συνεπάγεται και με την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "PARGA NEWS"Οκτώβριος 2020
ΔΤΤΠΠΣΚ
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 

ΠΑΡΓΑ LIVE WEB CAM

ΠΑΡΓΑ2 ώρες ago

Επιβολή προστίμου για απόρριψη σκουπιδιών από τον Δήμο Πάργας

Καναλλάκι23 ώρες ago

Ενημέρωση σχετικά με τις αποζημιώσεις και την αποκατάσταση των ζημιών του σεισμού της 21 Μαρτίου στην ΔΕ Φαναρίου του Δήμου Πάργας

ΕΝΗΜΈΡΩΣΗ1 ημέρα ago

Κονδύλι 124.000 ευρώ για λευκώματα που θα κάνει δώρο ο Πατούλης στους επισκέπτες του

ΠΑΡΓΑ2 ημέρες ago

Νέους αντιδημάρχους όρισε ο δήμαρχος Πάργας Νίκος Ζαχαριάς

COVID-192 ημέρες ago

Μάσκες σχολεία: Έστειλαν πάλι λάθος διαστάσεις

ΕΝΗΜΈΡΩΣΗ3 ημέρες ago

Παράταση υποβολής αιτήσεων και αύξηση οικογενειακού εισοδήματος για το πρόγραμμα οικονομικής ενίσχυσης οικογενειών, με παιδιά προσχολικής ηλικίας, περιόδου 2020-2021

ΕΝΗΜΈΡΩΣΗ4 ημέρες ago

Ιόνια Νησιά: 5.000 ευρώ για 102 μεταξωτά φουλάρια έδωσε η Περιφερειάρχης Ρόδη Κράτσα

ΠΑΡΓΑ4 ημέρες ago

Σεισμός κοντά στην Πάργα

ΠΑΡΓΑ4 ημέρες ago

Λαϊκή Συσπείρωση Πάργας: Πολλά παιδιά δεν έγιναν δεκτά στον παιδικό σταθμό Πάργας

Καναλλάκι5 ημέρες ago

Λαϊκή Συσπείρωση Πάργας: ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ-ΔΑΣΙΚΗΣ ΕΚΤΑΣΗΣ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΚΛΙΜΑΤΙ.

Δημοφιλή

error: Απαγορεύεται ρητά η αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή άρθρων από το Patatoukos.com λόγω επανειλημμένης κλοπής άρθρων.