Connect with us

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Γιατί τα φαντάσματα φοράνε ρούχα;:::

Published

on

Κορυφαίοι ερευνητές του παραφυσικού απαντούνε σε μια κλασική ερώτηση

Μια ερώτηση η οποία  έχει απασχολήσει πολλές φορές τους ερευνητές φαντασμάτων αναφέρεται στο  γεγονός ότι στις περισσότερες φορές που….

έχουν αναφερθεί θεάσεις  φαντασμάτων, τα φαντάσματα φορούσαν ρούχα. Αποτελεί επίσης και μια  ερώτηση που εγείρουν οι σκεπτικιστές ώστε να υποστηρίξουν το…
επιχείρημά  τους ότι τα φαντάσματα αποτελούν επινοήματα της φαντασίας. Η παραπάνω  ερώτηση όμως είναι καθόλα εύλογη. Εάν τα φαντάσματα είναι η ενέργεια  ανθρωπίνων πνευμάτων, γιατί οι υλοποιήσεις τους περιλαμβάνουν την  βιομηχανικά κατασκευασμένη σύμβαση του ντυσίματος; Άλλωστε, τα ρούχα δεν  είναι τμήματα του σώματός μας, του πνεύματος ή της ψυχής μας. Ή μήπως  είναι; Η ερώτηση τέθηκε σε έναν αριθμό από γνωστούς ερευνητές του  παραφυσικού.

Troy Taylor, από την Αμερικάνικη Εταιρία Φαντασμάτων (American Ghost Society)

Γιατί χρειάζονται τα φαντάσματα ρούχα;  Κανένας δε φαίνεται να ξέρει, αλλά είναι πιθανό το ότι στις περισσότερες  περιπτώσεις, τα φαντάσματα που έχουν θεαθεί να φοράνε ρούχα είναι απλώς  υπολειμματικές εικόνες, αποτυπώματα ή μνήμες που παραμένουν στην  ατμόσφαιρα ενός χώρου σαν καταγραφές. Ένα φάντασμα τέτοιου είδους δε θα  πρέπει να φέρει προσωπικότητα και θα μοιάζει περισσότερο σα μια παλιά  ταινία που συνεχίζει να παίζεται.

Αλλά τι γίνεται με τα φαντάσματα που δεν  είναι αποτυπώσεις; Τι γίνεται με εκείνα που είναι αληθινά παραδοσιακά  πνεύματα που πέθαναν και έμειναν πίσω; Πολλοί ερευνητές θεωρούν ότι τα  φαντάσματα αποτελούνται από ηλεκτρομαγνητική ενέργεια. Αυτή η ενέργεια,  μέσα στο σώμα, σχηματίζει αυτό που αποκαλούμε πνεύμα, ψυχή ή  προσωπικότητα. Τώρα, η επιστήμη δεν μπορεί να αποδείξει ότι αυτή η  ενέργεια ή η προσωπικότητα υπάρχει πράγματι, αλλά νιώθουμε ότι υπάρχει.  Εάν μπορεί να υπάρχει μέσα στο σώμα μας, γιατί να μην υπάρχει έξω από  αυτό, από τη στιγμή που το ίδιο το σώμα πάψει να λειτουργεί; Εάν ισχύουν  οι παραπάνω υποθέσεις για την ύπαρξη ενός άυλου τμήματος του εαυτού  μας, τότε είναι πιθανό το τμήμα αυτό να αποτελείται από ηλεκτρομαγνητική  ενέργεια και να ταυτίζεται με αυτό που αποκαλούμε πνεύμα.

Έχει δειχθεί μέσω επιστημονικών  πειραμάτων ότι η έκθεση σε υψηλά επίπεδα ηλεκτρομαγνητικής ενέργειας  μπορεί να προκαλέσει σε ανθρώπους ζωντανά όνειρα, εφιάλτες ή ακόμα και  παραισθήσεις. Με άλλα λόγια, οι άνθρωποι μοιάζει να βλέπουν πράγματα  εξαιτίας της έκθεσής τους στην ενέργεια. Εάν τα φαντάσματα έχουν κάποιου  είδους έλεγχο στην ενέργεια από την οποία αποτελούνται, τότε θα ήταν  ίσως πιθανό για έναν μάρτυρα να δει το φάντασμα με τον τρόπο που το  φάντασμα βλέπει τον εαυτό του. Εάν η προσωπικότητα όντως παραμένει, το  πνεύμα θα συλλάμβανε νοερά τον εαυτό του με τη μορφή που είχε όταν ήταν  εν ζωή, εμφανιζόμενο ως ένα ζωντανό άτομο και φορώντας ρούχα.

Αυτό θα μπορούσε να είναι μια πλήρως μη  συνειδητή επίδραση της ενέργειας στο ζωντανό άτομο, ή θα μπορούσε να  αποτελεί χειρισμό από την πλευρά του ίδιου του πνεύματος, πιθανόν στην  προσπάθειά του να κάνει τον θεατή να δει συγκεκριμένα πράγματα. Για να  το καταλάβει κανείς αυτό θα μπορούσε να κλείσει τα μάτια του για λίγο  και να προσπαθήσει να δει νοερά τον εαυτό του. Ποια εμφάνιση θα έχει; Το  πιο πιθανό είναι πως ο νοερός μας εαυτός θα είναι ντυμένος. Με τη σκέψη  ότι ένα φάντασμα θα εμφανιστεί με τη μορφή με την οποία βλέπει νοερά  τον εαυτό του, αυτό μπορεί να εξηγεί το γιατί τα περισσότερα φαντάσματα  εμφανίζονται ντυμένα, συχνά δε, κρατώντας και διάφορα πράγματα.

Richard και Debbie Senate, από το ghost-stalker.com

Τα φαντάσματα και τα ρούχα είναι μια ερώτηση που βρίσκεται στο  μετόπισθεν της σκέψης μας για τα φαινόμενα αυτά, εδώ και πολύ καιρό.  Είναι μια ασύμβατη ερώτηση που συχνά χρησιμοποιούν οι απομυθοποιητές και  έχει να κάνει περισσότερο με το πώς ερμηνεύονται τα φαντάσματα και όχι  με το τι είναι πραγματικά. Τα φαντάσματα εμφανίζονται φορώντας ρούχα  γιατί έτσι είναι ο τρόπος εμφάνισής τους σε εμάς. Στην εποχή μας, τα  ρούχα αποτελούν κομμάτι του τι είμαστε. Αποτελούν κομμάτι του πώς  βλέπουμε τον εαυτό μας και αυτή η νοητική εικόνα είναι αυτή που  προβάλλεται και προσλαμβάνεται. Στην πραγματικότητα, συχνά τα ρούχα  μπορούν να μας παρέχουν πληροφορίες για την ταυτότητα ενός φαντάσματος  και για το τι είδους ζωή είχε. Συνήθως τα φαντάσματα εμφανίζονται με τον  ρουχισμό που φορούσαν όταν πέθαναν. Με πολλούς τρόπους τα ρούχα μας  βοηθούνε να αναγνωρίσουμε την ταυτότητά τους.

Jeff Belanger, ιδρυτής του ghostvillage.com και συγγραφέας του The Ghost Files

Σε πολλές περιπτώσεις, ένα φάντασμα  αποτελεί την προβολή ενός ατόμου. Το εάν η προβολή αυτή προέρχεται από  τον ίδιο μας το νου ή εάν κάποια ενέργεια με νοημοσύνη πλανιέται δίπλα  μας, ή έχει αποτυπωθεί στον χώρο, είναι κάτι που δεν το γνωρίζω.  Σκεφτείτε το παρακάτω: εάν επρόκειτο να απεικονίσετε τον εαυτό σας  κάπου, θα ήταν πιθανό ότι θα απεικονίζατε νοερά τον εαυτό σας ντυμένο,  σε μια άνετη κατάσταση, παρουσιάσιμο και πιθανότατα θα κάνατε και  μερικές μικρές βελτιώσεις στην εικόνα αυτή ώστε να φαίνεστε με καλύτερο  παρουσιαστικό.

Πολύ λίγοι άνθρωποι θα απεικόνιζαν τον  εαυτό τους γυμνό (αν και συνήθως υπάρχει ένας επιδειξίας σε κάθε πλήθος  ατόμων). Εάν μπορούσατε να προβάλλετε μια εικόνα του εαυτού σας, πιθανόν  θα προβάλλατε τον εαυτό σας να αιμορραγεί από τον πυροβολισμό που  δεχτήκατε τις τελευταίες στιγμές της ζωής σας, ώστε να δείξετε το  συγκεκριμένο συμβάν σε οποιονδήποτε λάβει την προβολή. Η εμφάνιση είναι  πάντα μια αναπαράσταση από κάτι ή κάποιον άλλο. Δεν αποτελεί η ίδια μια  οντότητα, γι’ αυτό και είναι συνήθως τόσο προσωρινή.

Stacey Jones από το Central New York Ghost Hunters

Θεωρώ πως τα φαντάσματα μπορούν να  δείξουν τον εαυτό τους με όποια μορφή θέλουν. Εάν κάποιο πνεύμα νιώθει  πιο άνετο σε μια συγκεκριμένη ηλικία, θα μπορούσε να υιοθετήσει αυτή τη  μορφή. Δε γνωρίζω πολλούς ανθρώπους που θα ένιωθαν άνετα να δείξουν τον  εαυτό τους ολόγυμνο, έτσι δεν πιστεύω πως θα ήθελαν να δείξουν τον εαυτό  τους όπως τους γέννησε η φύση στην περίπτωση που ήταν φαντάσματα.

* * *

Όλες οι παραπάνω είναι αρκετά  ενδιαφέρουσες απόψεις. Εάν τα φαντάσματα αποτελούν υλοποιήσεις της  ενέργειας της ανθρώπινης συνείδησης, τότε αυτή η συνείδηση θα  περιλάμβανε και ρούχα εφόσον, όπως σημειώθηκε πιο πάνω, αυτός είναι ο  τρόπος με τον οποίο σκεφτόμαστε τον εαυτό μας. Ή αλλιώς, όπως το θέτει η  συγγραφέας εσωτερισμού Richelle Hawks, εάν θεωρήσουμε ότι οι άνθρωποι  είναι κάτι πολύ περισσότερο από τα σώματά τους, γιατί να μη φοράνε και  ρούχα;

Μετάφραση – Απόδοση: Αμαλία Τσακίρη, για το ESOTERICA.gr
http://www.dinatos.info/?p=7450

Πηγή: http://dinatos.blogspot.com/2011/07/blog-post_5045.html#ixzz1R1ih4auQ

Comments

Η εφημερίδα της Πάργας

Η ανάρτηση ή αναδημοσίευση ενός άρθρου ΔΕΝ συνεπάγεται και με την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "PARGA NEWS"Οκτώβριος 2020
ΔΤΤΠΠΣΚ
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 

ΠΑΡΓΑ LIVE WEB CAM

ΠΑΡΓΑ13 ώρες ago

Συμβολική φωταγώγηση του Δημαρχιακού Μεγάρου Δήμου Πάργας

ΠΑΡΓΑ15 ώρες ago

Πάργα-Θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα

ΠΑΡΓΑ17 ώρες ago

Πάργα: Μπλόκο στην παράνομη μεταφορά 50 μεταναστών στην Ιταλία

ΗΠΕΙΡΟΣ17 ώρες ago

65χρονος φωτογράφιζε ανήλικες

ΗΠΕΙΡΟΣ17 ώρες ago

Καχριμάνης-Ώρα ευθύνης για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊου

ΠΑΡΓΑ2 ημέρες ago

Επιστολή του Δημοτικού συνδυασμού ΝΕΑ ΔΥΝΑΜΗ για την κατάσταση λειτουργιας των Κ.Υ

ΠΑΡΓΑ2 ημέρες ago

Σύλλογος Ενοικιαζομένων Δωματίων Πάργας-ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

ΠΑΡΓΑ2 ημέρες ago

ΛΑΝΤΖΑ Πάργας: Σύσκεψη τον σχεδιασμό δράσης για την υπεράσπιση των συμφερόντων των εργαζομένων στο τουρισμό.

ΠΑΡΓΑ3 ημέρες ago

Ερώτηση από Μπάρκα και Κάτση για την ολοκλήρωση του διαδημοτικού οδικού δικτύου που ενώνει Λιβαδάρι και Ελευθέρι με την Πάργα

ΕΡΓΑΣΙΑ3 ημέρες ago

Καταργούν την αποζημίωση απόλυσης

Δημοφιλή

error: Απαγορεύεται ρητά η αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή άρθρων από το Patatoukos.com λόγω επανειλημμένης κλοπής άρθρων.