Αφού απομακρύνουν τα παιδιά από τα πτώματα των πνιγμένων που επιπλέουν πλάι τους, ο άνθρωπος αυτός πριν τρέξει να πατήσει στη στεριά που τόσο αγωνίστηκε να φτάσει, έχει ψυχή να σταθεί πλάι σ’ αυτά τα νεκρά κορμιά όσων ταξίδεψαν μαζί του και να πει:

«Θα έρθει κάποτε η μέρα που θα πούμε στα παιδιά μας πώς ήρθαμε στην Ευρώπη και πώς είναι να πνίγονται οι άνθρωποι μέσα στις βάρκες που αναποδογυρίζουν απ’ τα κύματα. Θα έρθει η μέρα που θα πούμε στα παιδια μας για τις Αραβικές χώρες που είναι δίπλα στη Συρία, αυτές που έκλειναν τα σύνορα και δεν μας άφηναν να πάμε. Και θα’ρθει η μέρα που θα μεγαλώσουν τα παιδιά μας, και όλους αυτούς που κυβερνούσαν σήμερα, θα τους ανατρέψουν.»

Παρ’ όλα αυτά, υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που στη δημόσια σφαίρα παρεμβαίνουν και παρουσιάζουν τους πρόσφυγες ως εν δυνάμει ισλαμιστές τρομοκράτες. Στόχος των ανθρώπων αυτών είναι να προωθήσουν μια εθνικιστική και νεοναζιστική ατζέντα όπως για παράδειγμα το κάλεσμα του τραγουδιστή Ν.Σφακιανάκη στο οποίο επί της ουσίας καλούσε σε κινητοποιήσεις εναντίον των προσφύγων.

Παράλληλα χθες, μετά την ανακοίνωση του θανάτου ενός 16χρονου πρόσφυγα από ασιτία στο νησί της Κω, ομάδα σε κοινωνικό δίκτυο «ζητωκραύγαζε» για τη μείωση του αριθμού των κολασμένων της γης, μέσα από το θάνατο ενός εφήβου.

αστυνομικος προσφυγες κως

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?