Connect with us

ΑΠΟΨΕΙΣ

Αντίσταση στην εργοδοτική αυθαιρεσία σε Πάργα – Πρέβεζα

Published

on

Κρεσέντο εργοδοτικών αυθαιρεσιών καταγγέλλουν σε κοινή ανακοίνωση η Αγωνιστική Παρέμβαση ιδιωτικών υπαλλήλων Πρέβεζας και η ΛΑΝΤΖΑ Πάργας-Πρέβεζας.  Καλούν τους εργαζόμενους σε μαζικό ανυποχώρητο αγώνα.

Ως ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ιδιωτικών υπαλλήλων Πρέβεζας και ΛΑΝΤΖΑ Πάργας-Πρέβεζας καταγγέλλουμε σειρά εργοδοτικών αυθαιρεσιών.

Πιο συγκεκριμένα έχουμε:

Συνέχιση της τρομοκρατίας σε βάρος εργαζόμενου με παραπομπή του σε πειθαρχικά συμβούλια στο κλάδο των μεταφορών. Η παραπομπή του στα πειθαρχικά γίνεται με προκατασκευασμένες αναφορές χωρίς τη παρουσία του εκπροσώπου των εργαζομένων όπως προβλέπεται από το κανονισμό της επιχείρησης. Παράλληλα δε πραγματοποιείται η επαναπρόσληψη του προέδρου του συνδικάτου στο κλάδο, η απόλυση του οποίου έχει κριθεί παράνομη και δικαστικά.

Αλλαγή σύμβασης εργασίας (βλαπτική μεταβολή) εργαζόμενου σε τοπικό έντυπο εβδομαδιαίας ενημέρωσης, χωρίς τη συναίνεσή του, με αποτέλεσμα την απώλεια ασφαλιστικών εισφορών, τη μη καταβολή δεδουλευμένων, τη μείωση επιδομάτων ( ανεργίας, δώρων, απόλυσης…) και τελικά την απόλυσή του όταν τα διεκδίκησε.

Εξευτελιστικά χαμηλές τιμές, γρήγορη παράδοση και με αποζημίωση αν υπάρξει καθυστέρηση, ποιοτικά προϊόντα και 

ΔΩΡΕΑΝ Κουπόνια μέχρι και €100 για νέους χρήστες.

Εκδικητική απόλυση εργαζόμενης σε εταιρικό πρατήριο καυσίμων στην οποία επίσης είχε γίνει διακοπή και επανεκκίνηση σύμβασης (βλαπτική μεταβολή) χωρίς τη συναίνεσή της. Το ίδιο έχει συμβεί και άλλους εργαζόμενους της εταιρείας.

Προσπάθεια κουκουλώματος εργατικού ατυχήματος (κομμένο δάχτυλο) σε πρατήριο κρέατος που τελικά δηλώθηκε και έχει πάρει το δρόμο για τα δικαστήρια.

 Μη καταβολή ρεπό, υπερωριών , νυχτερινών και κυριακάτικων αμοιβών και τρομοκρατία σε μια σειρά τουριστικών επιχειρήσεων… οι οποίες χαρακτηρίζονται από την κυβέρνηση και την τοπική εξουσία ως «ναυαρχίδες της ανάπτυξης» !.

Όλα όσα καταγγέλλονται αποτελούν λίγα στιγμιότυπα της κατάστασης που επικρατεί στο μεγαλύτερο μέρος του ιδιωτικού τομέα , στον επισιτισμό, στον τουρισμό αλλά και την οικοδομή (στην οποία οι εργολάβοι έχουν ξεχάσει τι σημαίνει ασφάλιση και ωράριο). Σε όλα όσα αναφέρουμε ο αγώνας για τη δικαίωση των εργαζομένων έχει ξεκινήσει στην Επιθεώρηση Εργασίας και στα δικαστήρια. Ένας αγώνας που πρέπει να γίνει υπόθεση όλου του εργατικού κινήματος και στο δρόμο.

Η συνεχιζόμενη επιδότηση των εργοδοτών με προγράμματα που προέρχονται από τη ληστρική φορολόγηση των λαϊκών στρωμάτων, οι συνεχιζόμενες διακοπές-ανανεώσεις συμβάσεων (για να μην κατοχυρώνονται δικαιώματα), τα 4ωρα που μετατρέπονται σε 6ωρα και 8ωρα, οι μαύρες αμοιβές που απογειώνουν την ατομική «διαπραγμάτευση» σε βάρος του συλλογικού αγώνα και ο φόβος της απόλυσης διαμορφώνουν ένα καθεστώς ζούγκλας.

Απέναντι σε αυτή την κατάσταση δεν υπάρχει άλλος δρόμος από την αποκάλυψη, τον αγώνα και τη συλλογική διεκδίκηση μέσα από τα συνδικάτα μας τα οποία πρέπει να περάσουν στα χέρια μας.

Πολύ περισσότερο ο αγώνας για την ακύρωση των απολύσεων, για τη καταβολή των δεδουλευμένων, για την εφαρμογή των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, ενάντια στην εργοδοτική ασυδοσία , αν και «αφορά» συγκεκριμένους συναδέλφους και συναδέλφισσες δεν «ανήκει» αυστηρά μόνο σε αυτούς. Ανήκει σε όλους τους συναδέλφους και όλες τις συναδέλφισσες που αυτή τη στιγμή εργάζονται σε κάθε εργασιακό χώρο και έρχεται να μας υπενθυμίσει πως δεν πρέπει να κρατάμε το στόμα μας κλειστό μπροστά στην εργασιακή κατρακύλα που βιώνουμε, όταν καταστρατηγούνται ωράρια, όταν αλλάζουν παράνομα συμβάσεις χωρίς τη συναίνεσή μας, όταν δεν καταβάλλονται υπερωρίες, επιδόματα και μισθοί, όταν οι συνθήκες εργασίας είναι απαράδεκτες και επικίνδυνες ακόμη και για την ίδια τη ζωή… πως δεν πρέπει να κάνουμε βήμα πίσω από τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων μας, από την προάσπιση της αξιοπρέπειας στη δουλειά και τη ζωή.

Πολύ περισσότερο ο αγώνας αυτός ανήκει σε όλους μας, γιατί οι συνάδελφοι/ισσες θα μπορούσαν να είναι ένας από εμάς, είναι από τον δικό μας κόσμο• τον κόσμο της δουλειάς.

Επειδή λοιπόν, ως ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ και ΛΑΝΤΖΑ, έτσι αντιμετωπίζουμε την κάθε εργοδοτική αυθαιρεσία• σαν κάτι δικό μας και ως υπόθεση όλων των εργαζομένων, θεωρούμε πως σήμερα, περισσότερο από ποτέ, αποκτά τη μεγαλύτερη αξία η αναγκαιότητα της οργάνωσης, του συντονισμού, της αλληλεγγύης, του συλλογικά και από τα κάτω ανατρεπτικού εργατικού αγώνα.

Να επαναπροσληφθούν άμεσα όσοι/ες ζητάνε επαναπρόσληψη, να καταβληθούν ασφαλιστικές εισφορές, δεδουλευμένα, αποζημιώσεις, σε όσους/ες τα διεκδικούν και να καλυφθούν πλήρως από κράτος και εργοδοσία το κόστος των εργατικών ατυχημάτων. Να καταβληθούν κανονικά δώρα και επιδόματα (χωρίς να επιστρέφονται στο χέρι)…

Είμαστε στο πλευρό των συναδέλφων/ισσών μας και καλούμε τα συνδικάτα της πόλης να πάρουνε πρωτοβουλίες ενάντια στην εργοδοτική ασυδοσία.

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ιδιωτικών υπαλλήλων Πρέβεζας

ΛΑΝΤΖΑ κίνηση εργαζομένων στον επισιτισμό –τουρισμό Πάργας-Πρέβεζας

Comments

Η εφημεριδα της Παργας

November 2023
M T W T F S S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

ΠΑΡΓΑ LIVE WEB CAM

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ4 hours ago

ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗΣ ΚΑΙΡΟΥ

ΑΠΟΨΕΙΣ2 weeks ago

Αντίσταση στην εργοδοτική αυθαιρεσία σε Πάργα – Πρέβεζα

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ2 weeks ago

Σεισμός στην Ηγουμενίτσα – Έγινε αισθητός και στην Πάργα

ΕΡΕΥΝΕΣ2 weeks ago

Πάνω από 215.000 Έλληνες κατέβασαν την εφαρμογή για τα «καρφώματα»! – Ξεκίνησαν οι καταγγελίες!

ΑΠΟΨΕΙΣ3 weeks ago

Αχιλλέας Γκούμας σχετικά με το εξώδικο της εταιρείας “G&K INVESTMENT GROUP ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ” προς τον Δήμο Πάργας για το ακίνητο στη θέση “Κλιμάτι” της Λούτσας.

ΠΑΡΓΑ3 weeks ago

Πάργα Και Πρέβεζα “Παρουσιάστηκαν” Στο Τηλεοπτικό Κοινό Της Ρουμανίας [Βίντεο]

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ3 weeks ago

«Επιδρομή» της κυβέρνησης στη μεσαία τάξη: Aναζητούνται τα «χαμένα» 60 δισ.

Δημος Παργας3 weeks ago

28η Οκτωβρίου: Τίμησαν την επέτειο του ΟΧΙ στον Δήμο Πάργας

ΕΡΕΥΝΕΣ3 weeks ago

Διπλάσια η τιμή της φέτας στην Ελλάδα σε σχέση με τη Γερμανία

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ3 weeks ago

Η Ελλάδα δεν ψήφισε την πρόταση του ΟΗΕ για εκεχειρία στη Γάζα… Πέρασε το ψήφισμα στον ΟΗΕ για τη Γάζα με την Ελλάδα να επιλέγει αποχή.

ΠΑΡΓΑ4 months ago

Πάργα: «Με κάλεσε κλαίγοντας η μητέρα του» – Νέες αποκαλύψεις για τον ξυλοδαρμό 20χρονου επειδή ζήτησε τα δεδουλευμένα του

ΠΑΡΓΑ2 years ago

Αθήνα – Πάργα: Το κόστος για τα διόδια

ΠΑΡΓΑ4 months ago

Πάργα: «Κανείς δεν χτύπησε το παιδί» λέει ο εργοδότης για καταγγελία ξυλοδαρμού εργαζόμενου με τσουγκράνα

ΠΑΡΓΑ4 months ago

Με τσουγκράνα χτύπησαν εργαζόμενο σε beach bar στην Πάργα !

ΠΑΡΓΑ2 years ago

Πάργα: Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού με κατασκευές πάνω στη θάλασσα

ΠΑΡΓΑ2 years ago

Επιχειρηματίας στην Πάργα απέκρυψε κρούσμα Covid και τη μετέπειτα απόλυσή του για να μη κλείσει15 μέρες

ΠΑΡΓΑ7 months ago

Μητσοτάκης από την Πάργα: Έρχεται κύμα μεγάλων επενδύσεων

ΠΑΡΓΑ1 year ago

Θανατηφόρο τροχαίο στην Πάργα με θύμα 71χρονο

ΠΑΡΓΑ4 months ago

Έλσα Υφαντή : «Πολλοί εργοδότες νομίζουν πλέον πως τους ανήκει κάθε κόκκος άμμου αλλά και ο αέρας που αναπνέουμε»

ΜΟΥΣΙΚΗ2 years ago

Η καινούργια διασκευή των Pyramidos, το “ΣΤΗΣ ΠΑΡΓΑΣ ΤΟΝ ΑΝΗΦΟΡΟ” αλά… ιαπωνικά

ΠΑΡΓΑ3 weeks ago

Πάργα Και Πρέβεζα “Παρουσιάστηκαν” Στο Τηλεοπτικό Κοινό Της Ρουμανίας [Βίντεο]

Select LanguageChinese (Simplified)CzechDutchEnglishFrenchGermanGreekItalianJapaneseNorwegianPolishRussianSerbianSwedish Πρέβεζα και Πάργα  “παρουσιάστηκαν” στο τηλεοπτικό κοινό της Ρουμανίας   Aκολουθήστε μας στο Google News για να...

Δημος Παργας3 weeks ago

28η Οκτωβρίου: Τίμησαν την επέτειο του ΟΧΙ στον Δήμο Πάργας

Select LanguageChinese (Simplified)CzechDutchEnglishFrenchGermanGreekItalianJapaneseNorwegianPolishRussianSerbianSwedish Aκολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα της Πάργας Ο Δήμος Πάργας γιόρτασε...

Δημος Παργας1 month ago

ΡΕΚΟΡ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΖΑΧΑΡΙΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΑΡΓΑΣ Ο πρώτος που κερδίζει για δεύτερη συνεχόμενη φορά

Select LanguageChinese (Simplified)CzechDutchEnglishFrenchGermanGreekItalianJapaneseNorwegianPolishRussianSerbianSwedish Ένα ιστορικό ρεκόρ κατέγραψε ο νυν δήμαρχος Πάργας Νίκος Ζαχαριάς με την επανεκλογή του από τον πρώτο...

ΠΑΡΓΑ1 month ago

Αχιλλέας Δημάκος: Είμαστε όλοι μαζί στην ίδια βάρκα για το συμφέρον του τόπου μας.

Select LanguageChinese (Simplified)CzechDutchEnglishFrenchGermanGreekItalianJapaneseNorwegianPolishRussianSerbianSwedish Αγαπητοί συμπατριώτες, θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για τη μεγάλη τιμή και ευκαιρία που μου δώσατε να...

ΠΑΡΓΑ1 month ago

Πάργα: Αποτελέσματα δημοτικών εκλογών: ΕΔΩ οι σταυροί των υποψηφίων 2023

Select LanguageChinese (Simplified)CzechDutchEnglishFrenchGermanGreekItalianJapaneseNorwegianPolishRussianSerbianSwedish Aκολουθήστε μας στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα της Πάργας Εξευτελιστικά χαμηλές τιμές, γρήγορη...

ΠΑΡΓΑ2 months ago

Ρουμάνοι ξάφρισαν κοσμηματοπωλείο στην Πάργα στις 20 Αυγούστου

Select LanguageChinese (Simplified)CzechDutchEnglishFrenchGermanGreekItalianJapaneseNorwegianPolishRussianSerbianSwedish Παριστάνοντας τους πελάτες αποσπούσαν την προσοχή των υπαλλήλων σε κοσμηματοπωλεία περιοχών της Ηπείρου δυο ζευγάρια Ρουμάνων, οι οποίοι ταυτοποιήθηκαν ως δράστες δυο κλοπών που...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ