ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
Έκκληση ΓΣΕΕ στους καταναλωτές: Μην χρησιμοποιείται τις υπηρεσίες delivery εν μέσω καύσωνα


Ανακοίνωση εξέδωσε η ΓΣΕΕ για τους διανομείς που εργάζονται ενώ μαίνεται ο καύσωνας, καλώντας το υπουργείο Εργασίας να λάβει πρόσθετα μέτρα, ενώ παράλληλα απευθύνει έκκληση στους πολίτες να μη χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες delivery τις ημέρες των υψηλών θερμοκρασιών.
Αναλυτικά, στην ανακοίνωση της ΓΣΕΕ αναφέρεται:
«Η ταλαιπωρία και ο κίνδυνος των διανομέων στους δρόμους με τόσο υψηλές θερμοκρασίες πρέπει να λάβει τέλος. Μπορεί το Υπουργείο Εργασίας να επέβαλε ήδη πρόστιμα σε δύο εταιρείες, το πρόβλημα όμως παραμένει όπως και η εργοδοτική αυθαιρεσία. Τα μέτρα δεν επαρκούν. Απαιτούνται πρόσθετα μέτρα και διοικητικές πράξεις.
Μετά την αδήλωτη και ανασφάλιστη εργασία στον κλάδο που έχει γίνει κανονικότητα, τις ημέρες του καύσωνα που διανύουμε και παρά το γεγονός ότι έχουμε θρηνήσει ήδη ένα νεκρό διανομέα, οι διανομές συνεχίζονται και μάλιστα χωρίς μέτρα ασφαλείας.
Ευθύνη κατά κύριο λόγο για την κατάσταση έχουν οι εργοδότες οι οποίοι δεν συμμορφώνονται με το νόμο, αλλά ευθύνες αναλογούν και στους ίδιους τους καταναλωτές, οι οποίοι δεν επιδεικνύουν ενσυναίσθηση.
Καλούμε τους πολίτες να μη χρησιμοποιούν τις ημέρες των υψηλών θερμοκρασιών τις υπηρεσίες delivery και τις αρμόδιες αρχές να εντείνουν τους ελέγχους και να επιβάλλουν κυρώσεις όπου αυτές απαιτούνται.
Δεν μπορούμε και δεν πρέπει να μένουμε αμέτοχοι μπροστά σε αυτή την κατάσταση, που κοστίζει ανθρώπινες ζωές».
- ΜΟΥΣΙΚΗ2 months ago
Μια αγνή ιστορία αγάπης με φόντο την πανέμορφη Πάργα
- Δημος Παργας2 months ago
Γλέντι, Παρέλαση και Κούλουμα: Το αποκριάτικο πρόγραμμα σε Πάργα και Φανάρι
- ΑΘΛΗΤΙΚΑ3 months ago
Το 1ο Kanalaki Run Προέβαλε τον Αθλητισμό και Πολιτισμό στο Δήμο Πάργας
- ΠΑΡΓΑ2 months ago
Συγκέντρωση Μνήμης για τα Τέμπη στην Πάργα – Πάνω από 1.000 πολίτες έδωσαν δυναμικό παρών ️ (φωτό + βίντεο)
- ΑΠΟΨΕΙΣ3 months ago
Η Πάργα και οι “Νεκρικοί Διάλογοι” της αυτοδιοίκησης: Όταν η πολιτιστική δράση γίνεται εμπόδιο
- Δημος Παργας2 months ago
Ξεκινούν οι αιτήσεις για το νέο επιδοτούμενο πρόγραμμα κατάρτισης ανέργων της ΔΥΠΑ στη μελισσοκομία στον Δήμο Πάργας
- ΠΑΡΓΑ1 month ago
Ερώτηση στη Βουλή για το Κέντρο Υγείας Πάργας
- ΑΠΟΨΕΙΣ2 months ago
Απίστευτη δήλωση Σπύρου Κυριάκη για Τέμπη: «Δεν έγινε μπάζωμα, αλλά… εξυγίανση του χώρου»