Το δικαστήριο ήρθε να δώσει τη λύση στο ζήτημα των ξαπλώστρων του Μπροστά Κρυονερίου Πάργας που αναδύεται τους καλοκαιρινούς μήνες, αφού οι αρχές τις περιοχής αδυνατούν για ακόμη μια συνεχόμενη χρονιά να δώσουν τη λύση απ’ ότι δείχνουν τα πράγματα μέχρι στιγμής. Τι θα γίνει με την κεντρική παράλια της Πάργας και ενώ βρισκόμαστε ήδη στις αρχές τις τουριστικής εποχής; θα μείνει άδεια; Ας θυμηθούμε αυτά που ήδη έχουν διαδραματιστεί γι’ αυτό το ζήτημα, που παρόλο την απλότητα του, μοιάζει με τον γόρδιο δεσμό.

Επαγγελματίες που δούλευαν στις ξαπλώστρες κάθε καλοκαίρι έχασαν τη δουλεία τους και στις θέσεις τους τοποθετήθηκαν οι καταστηματάρχες που βρίσκονται πάνω από την παραλία, παράνομα. Παρόλο που έχουν μαγαζιά, δεν αρκούνται σ’ αυτά αλλά θέλουν να αναπτύξουν, όπως ήδη κάνουν, ξαπλώστρες. Ποιος ο λόγος τότε που άνοιξαν την επιχείρηση; Η τοπική διοίκηση εδώ και χρόνια στηρίζει αυτή την τακτική, άλλωστε ίσως να έχουν περισσότερα συμφέροντα. Αλλιώς είναι αδύνατο να δοθεί μια λογική εξήγηση γιατί παρόλο τις αποφάσεις που έχουν λάβει για τους επαγγελματίες, που εργάζονταν εκεί και έχουν δικαιωθεί, δεν έχουν ακόμα προβεί στις νόμιμες ενέργειες που τους έχουν υποδειχθεί. Μάλλον αγνοούν το γεγονός ότι όταν καλούμαστε να αναλάβουμε μια θέση δημόσιας διοίκησης είμαστε υπόλογοι για τις πράξεις τις οποίες εκτελούμε.

Το ζήτημα αυτό έχει κριθεί από το Πρωτοδικείο Ιωαννίνων που δικαίωσε τους επαγγελματίες που εργάζονταν εκεί χρόνια, όπως ήδη έχει κρίνει και το Υπουργείου Ναυτιλίας. Οι επαγγελματίες, έχουν σαν όπλο στα χέρια τους αυτή τη φορά απόφαση δικαστηρίου. Άραγε, θα βρει η διοίκηση κάποιο τρόπο για να τους στερήσει για ένα ακόμη καλοκαίρι την δουλεία που νόμιμα δικαιούνται να τους δοθεί; Την οποία έχασαν ύστερα από πολλά χρόνια στο χώρο αυτό, αναιτιολόγητα και χωρίς καμία ειδοποίηση. Υπάρχει πιθανότητα να μας εκπλήξουν γι άλλη μια φορά τα μέλη της τοπικής διοίκησης παραβλέποντας όχι μόνο απόφαση του Υπουργείου αλλά ακόμα χειρότερα δικαστική απόφαση. Η οποία αν δεν ληφθεί υπ’ όψη θα έχει συνέπειες για τους ίδιους, αφού θα κληθούν να έρθουν αντιμέτωποι με την ποινή που επιφέρει η παράβαση καθήκοντος.