PLATON_-_ARISTOTELHS

Αν ανατρέξουμε στην Αρχαία  Ελλάδα βλέπουμε ότι ο Θαλής το 500 π.χ. είχε ανακαλύψει το στατικό Ηλεκτρισμό.

Ο  Λεύκιππος και Ο  Δημόκριτος το  400  π. χ. διατυπώνουν την Ατομική θεωρεία, που είναι η πρώτη σοβαρή προσπάθεια υλιστικής εξήγησης του κόσμου, χωρίς παρέμβαση καμιάς υπερφυσικής  δύναμης.

Ο  Αρίσταρχος    το  300 π.χ.  διατύπωνε πρώτος την Ηλιοκεντρική  θεωρία.

Ο Ερατοσθένης το 250 π.χ.  αποδεικνύει  την  σφαιρικότητα της  Γης, και υπολογίζει τη περίμετρο της, με αρκετή ακρίβεια, σε 252.000  στάδια.  700  δε πλέον χρόνια αργότερα, αλλά ακόμη και σήμερα, η Εκκλησία μας λέει ότι η Γη επιπλέει των υδάτων, όπως σαφώς ψέλνεται την Μ. πέμπτη     «ο εν  ύδασι την γην  κρεμάσας».  Χαίρε  σκότος …; …;.. ( Βλέπεις προτιμούσαν  το σκοτάδι και τα χοντροκομμένα   ψέματα της Παλαιάς και της Καινής Διαθήκης,  διότι  δεν ήθελαν να ακούν καν για  Έλληνες  Φυσικούς, και Αστρονόμους).

Ο Πυθαγόρας έβαζε τις βάσεις των Μαθηματικών,

ο Ευκλείδης της  Γεωμετρίας,

ο  Αρχιμήδης της Μηχανικής,

και ο  Ήρων ο  Αλεξανδρεύς  κατασκεύασε την  πρώτη ατμομηχανή, (Ατμοστρόβιλος), το  150 π. χ.
Μια κατασκευή που είχαν εφαρμοσθεί δύο τρομερές εφευρέσεις. Η δύναμη του ατμού, που ακόμη και σήμερα κινεί πλοία και Ατμοηλεκτρικά  εργοστάσια, και η δύναμη των αερίων, που σήμερα είναι η τελευταία λέξη για την κίνηση των πυραύλων, των αεροπλάνων, και των διαστημοπλοίων.

Ο πολύπλοκος  μηχανισμός (υπολογιστής) των Αντικυθήρων  που ανασύρθηκε από τη θάλασσα τον περασμένο  αιώνα, το 1901,  κατασκευασμένος  το  100 π.χ. πιθανόν από τον μαθηματικό,  αστρονόμο, και γεωγράφο Ίππαρχο τον  Ρόδιο, μαρτυρεί και αυτός το υψηλό επίπεδο επιστημονικής γνώσης και τεχνολογίας των Αρχαίων  Ελλήνων.
Μια  γνώση που δεν θα αργούσε να δώσει τους καρπούς της που δεν ήταν άλλοι από την βιομηχανική και τεχνολογική επανάσταση.
Προσφέροντας τα πολύτιμα αγαθά της στην ανθρωπότητα.
Δυστυχώς όμως για την ανθρωπότητα, η επανάσταση που βήμα – βήμα ετοιμάζονταν να πραγματοποιήσουν οι Έλληνες, δεν πραγματοποιήθηκε διότι με την υποταγή τους στους Ρωμαίους, αλλά κυρίως  στον…
Χριστιανισμό,  η επιστημονική τους γνώση οδηγήθηκε σε διαπόμπευση, κατασυκοφάντηση, και τελικώς στον ενταφιασμό της, από τους ( Άγιους) πατέρες της Εκκλησίας,  για πάνω από 15  αιώνες.

Όλα αυτά τα ανωτέρω επιτεύγματα της τότε επιστήμης και τεχνολογίας τα σκέπασε το σκοτάδι της Χριστιανικής θρησκοληψίας για 1500 χρόνια, μέχρι που η βιομηχανική και τεχνολογική επανάσταση  έγινε τον 18ον  αιώνα.

Μια επανάσταση που έφερε όχι μόνο υλικά αγαθά, αλλά και αλματώδη πρόοδο στην Ιατρική και την Φαρμακευτική, εξαλείφοντας τις τρομερές ασθένειες,  χολέρα, ευλογιά, τύφο,  πανώλης,  φυματίωση, που   είχαν  θερίσει  εκατομμύρια ανθρώπους, εξαφανίζοντας πολλές φορές πόλεις ολόκληρες.

Όπως η πνευμονική πανώλης που ενέσκηψε στην Ευρώπη το  1346  είχε σαν αποτέλεσμα το θάνατο 25.000.000 ανθρώπων.

Εάν οι Ρωμαίοι δεν διέπρατταν το ολέθριο λάθος να επιβάλουν δια της βίας τον Χριστιανισμό στους  Έλληνες, και τους άφηναν  ελεύθερους, οι Έλληνες  θα προχωρούσαν στη τεχνολογική επανάσταση περί το  1000μ.χ.  και όπως συμβαίνει πάντα σε ανάλογες περιπτώσεις, στα νέα επιτεύγματα οι πολεμικές βιομηχανίες θα είχαν το πρώτο λόγο, κατασκευάζοντας  ποιο ισχυρά και ποιο αποτελεσματικά όπλα.
Έτσι με λιγότερο στρατό και μικρότερες πολεμικές δαπάνες και με εγνωσμένη την πολεμική υπεροχή οι Αυτοκράτορες θα μπορούσαν να αποτρέπουν οιονδήποτε εχθρικό κίνδυνο. Με αυτό τον τρόπο η ακεραιότητα  της Αυτοκρατορίας θα ήταν δεδομένη.

Βέβαια οι Ρωμαίοι δεν εναντιώθηκαν στη τεχνολογία των σοφών της Ελλάδος ίσα ίσα που την ήθελαν, να την χρησιμοποιήσουν.   Υποδουλόθηκαν όμως και οι ίδιοι στην θρησκευτική τους επιλογή.  Αλλά και πώς να το κάνουμε το αηδόνι δεν κελαηδά στο κλουβί. Έτσι και οι σοφοί μας, υπόδουλοι, από δάσκαλοι της γνώσης, έγιναν φροντιστές στα παιδιά των πλούσιων Ρωμαίων. Καθώς  επίσης  και  με απογοήτευση έβλεπαν την απογύμνωση της πατρίδος τους από τα αριστουργήματα του πολιτισμού τους.

Η Χριστιανική θρησκοληψία  είχε και έχει ρίξει τον κόσμο στην αναμονή ενός θαύματος, ενώ εκατομμύρια  θαύματα  έχει κάνει η επιστήμη και με αποδείξεις.   Μήπως έχει αναλογισθεί κανείς ποιοι είναι οι ηθικοί αυτουργοί των εκατομμυρίων ανθρώπων που χάθηκαν από τις τρομερές ασθένειες, λόγω μη υπάρξεως των σύγχρονων φαρμάκων.

Καθ’ ότι η τεχνολογική και βιομηχανική επανάσταση εικάζετε ότι έπρεπε να είχε  γίνει  1000  χρόνια νωρίτερα. Χωρίς καμία αμφιβολία οι ηθικοί αυτουργοί, για αυτό το μεγάλο έγκλημα  εις βάρος της Ανθρωπότητας, είναι ο Χριστιανικός σκοταδισμός, αλλά κυρίως  οι  ( Άγιοι ) πατέρες, για τον  τρόπο που τον εφάρμοσαν. Νόμισαν μέσα στη μικρότητα τους  αυτοί οι  νανίσκοι, ότι  είναι οι εκλεκτοί που είδαν το Φως το αληθινό, και μη δυνάμενοι να συγκριθούν  με το εκθαμβωτικό φως που εξέπεμπαν οι γίγαντες της Ελληνικής διανόησης, συνεπικουρούμενοι και από τα εξοντωτικά Αυτοκρατορικά διατάγματα, επιδόθηκαν σε μια άνευ προηγουμένου Γκεμπελίστικη μέθοδο συκοφαντίας.  Επί πλέον δε οργάνωσαν ορδές καλογέρων ισοπεδώνοντας Ναούς και καταστρέφοντας έργα τέχνης πραγματικά αριστουργήματα του Ελληνικού πολιτισμού. Αλλά το χειρότερο ήταν ο ενταφιασμός της Ελληνικής επιστημονικής γνώσης για 15 αιώνες, με τραγικές συνέπειες γιά την ανθρωπότητα.p;
Ι. Θεοδωρόπουλος
Κόρινθος

ΠΗΓΗ: http://eineken.pblogs.gr/


 • Χρήστος

  Δεν σε είδα πουθενά να λες για το οτι η υπέροχη δημοκρατία των Αρχαίων Ελλήνων ήταν μόνο για τους άνδρες και οχι για τις γυναίκες και τους σκλάβους. Δεν σε είδα πουθενά να λες για τον εκφυλισμό των ελληνικών-ελληνιστικών κρατιδίων ΠΡΙΝ έρθουν οι Ρωμαίοι, οι οποίοι μας παρέλαβαν παρηκμασμένους απο εμφύλιους πολέμους. Που ήταν ο πολιτισμός των Ελλήνων προγόνων, όταν σκοτώνονταν καθημερινά; Όταν απο τη μια προόδευαν στις επιστήμες και απο την άλλη είχαν σκλάβους;

  Ο Χριστός είναι ο Υιός τού Θεού και Σωτήρας των ψυχών και μόνοι όσοι δεν τον γνώρισαν πραγματικά γράφουν αυτά που γράφεις εσύ. Θαύματα γίνονται καθημερινά, αλλά είναι αόρατα στα μάτια κάθε εγωιστή, για αυτό σε παρακαλώ, μην κατηγορείς τον Χριστιανισμό χωρίς να ξέρεις ή επιλέγοντας ότι σε βολεύει. Τέλος, σού θυμίζω οτι πολλοί χρησιμοποίησαν τον Χριστιανισμό για να ικανοποιήσουν προσωπικές φιλοδοξίες και αν είσαι τόσο “ερευνητικός”, αυτό θα έπρεπε να μπορούσες να το ξεχωρίσεις και οχι να γενικεύεις τόσο αόριστα..

  Χρήστος

  • πανος

   Κάτσε ρε χρηστο δλδ η βυζαντινη αυτοκρατορια δεν επεβαλε διαχωρισμο ανδρων και γυναικων με σαφη υποτιμηση των γυναικων? Δεν τις χρησιμοποιουσαν για διπλωματικους και κοινωνικους σκοπους? Εδω οι ιδιοι οι αυτοκρατορες εδιναν κορες και αδερφες σε “βαρβαρους”, αποβλεποντας σε στρατιωτικες συμμαχιες. Επισης η καταπτωση και παρακμη στο βυζαντιο ηταν μνημειωδης και ταξης μεγεθους μεγαλυτερη απο την αντισοιχη στην αρχαια αθηνα.
   Στην αθηνα του περικλη οι πολιτες ειχαν τουλαχιστο το δικαιωμα να αποφασιζουν για την παρτη τους.
   Μηπως εσυ τελικα επιλεγεις οτι σε βολευει?
   Διοτι περα απο το υγρο πυρ οι βυζαντινοι δεν ειχαν να δωσουν τιποτα στην ερευνα και στην επιστημη. Μιλαμε για 1500 χρονια. Αν το συγκρινεις με τον οργασμο των ανακαλυψεων των αρχαιων μεσα σε λιγους αιωνες η περιοδος του βυζαντιου ειναι το λιγοτερο σκοταδιστικη.
   Α και ναι υπηρχαν σκλαβοι στην αρχαια ελλαδα, αλλα μεγαλο μερος του λαου κατα το βυζαντιο(τα κατωτερα κοινωνικα στρωματα) δεν ειχαν υψηλοτερο βιοτικο επιπεδο απο τους σκλαβους των αρχαιων.
   Επισης οι καλοι χριστιανοι φροντισαν να καταστρεψουν το παλιο πολιτισμο, οι αρχαιοι οπου πηγαν σεβαστηκαν τους ξενους πολιτισμους(και μη μου πεις για τη περσεπολη διοτι αυτο ηταν απαντηση προς τους περσες και παρολο το πολεμο δεν καταστραφηκαν πολλες περσικες πολεις.
   Να σου θυμισω επισης και τις βιαιοτητες των “πραων” πρωτοχριστιανων κατα αρχαιων φιλοσοφων?
   Δες την ιστορια της υπατιας.
   Οι αρχαιοι δεν επεβαλαν σε κανενα το δωδεκαθεο, θεωρουσαν ομως βαρβαρους οσους δεν μετειχαν του πολιτισμου τους αρα και της θρησκειας τους. Απο την αλλη οι χριστιανοι κοιταζαν να εξαλειψουν τις αλλες θρησκειες τοσο νοητικα οσο και υλικα. Βλεπε τις καταστροφες αρχαιων μνημειων. Επισης σα παραδειγμα δες μορφες οπως του πανα που ομοιαζουν εκπληκτικα με την ιδεα που εχουν οι χριστιανοι για το διαβολο.
   Να σου θυμισω επισης το σκοταδισμο της εικονολατριας οταν οι χριστιανοι κατηγορουσαν τους αλλους ως ειδωλολατρες? Διοτι το να λατρευεις μια αψυχη εικονα η ενα σκινωμα δε διαφερει απο το να λατρευεις ενα αγαλμα.
   Οσο για τα θαυματα που λες(οπως τα εννοει η χριστιανικη θρησκεια) μπορεις να μου πεις ενα που εχεις δει προσωπικα?
   Τελειωνω με τη φραση “ειναι ο ανθρωπος λαθος του θεου η ο θεος λαθος του ανθρωπου?” Εγω πιστευω το δευτερο. Εσυ μαλλον το πρωτο και μη το αποποιηθεις διοτι η θρησκεια αναγνωριζει το πρωπατορικο αμαρτημα και για αυτο αναγκαζομαστε να βαφτιζομαστε. Προσωπικα το πρωπατορικο αμαρτημα μου φαινεται σαν μια ωραια δικαιολογια για εκκλησιαστικο business, για να βγαζουν δλδ λεφτουδακια οι εκκλησιες.
   Παντα φιλικα!

 • Χρήστος

  Αγαπητέ Πάνο

  Η Ορθόδοξη Εκκλησία δεν είναι κάτι που προέκυψε απο τους Ρωμαίους/Βυζαντινούς Αυτοκράτορες,όπως αφήνεις να υπονοηθεί, αλλά την θεμελίωσε ο ίδιος ο Υιός τού Θεού, ο Ιησούς Χριστός για την Σωτηρία μας.
  Το να κατηγορείς την Βυζαντινή Αυτοκρατορία οτι επειδή είχε τον Χριστιανισμό ως επίσημη θρησκεία, ΑΡΑ συνεπάγεται οτι έπρεπε να συμπεριφέρεται και χριστιανικά, είναι τουλάχιστον αφελές, καθότι το να πιστεύεις είναι κάτι που γίνεται με ελεύθερη βούληση και προσωπική επιλογή και όχι επειδή το διέταξε ενας αυτοκράτορας.
  Το Βυζάντιο σκοταδιστικό; Ψάξε στο google να μάθεις για το νοσοκομείο τού Σαμψών που υπήρχε ανάμεσα στην Αγία Σοφία και την Αγία Ειρήνη και στο οποίο μάλιστα υπηρετούσαν και ΓΥΝΑΙΚΕΣ γιατροί, αιώνες πριν εμφανιστούν στην Ευρώπη.. Ψάξε να δεις τι μόρφωση είχαν και πως ακόμα και στην λαχανογορα και ο τελευταίος μανάβης ήξερε στίχους τού Ομήρου-ιστορία της Σκλήραινας για να σε βοηθήσω- και τόσα πολλά άλλα, που οι περισσότεροι Έλληνες θα σοκαριστούν άμα τα μάθουν..
  Αλλά σε δικαιολογώ μιας και οι περισσότεροι απο μας πιστεύουν οτι η Βυζαντινή Αυτοκρατορία ήταν ενα απέραντο μοναστήρι.
  Και για προλάβω μερικούς που λέτε οτι επέβαλλαν τον Χριστιανισμό με το ζόρι, σας απαντώ οτι αυτοί που σκότωναν στον όνομα της Χριστιανοσύνης, πολύ απλά ήταν Χριστιανοί μόνο κατ’ όνομα, πολύ μακριά απο τις αληθινές αξίες της Αγάπης και της Ειρήνης.
  Όσο για θαύματα και βέβαια μού έχουν συμβεί και συμβαίνουν καθημερινά, αλλά σκέψου οτι και η ίδια η ύπαρξη, η ζωή έιναι ενα θαύμα και αν αυτό το θαύμα βασίζεται σε νόμους για να υπάρξει, άρα κάποιος είναι ο Νομοθέτης.
  Όσο για την εικονομαχία, προφανώς αγνοείς οτι όταν λατρεύουμε τις εικόνες, δεν λατρεύουμε αγαπητέ το ξύλο ή την μπογιά, αλλά το πρόσωπο πού απεικονίζεται πάνω στο ξύλο. Είναι πνευματική η λατρεία και όχι υλιστική, όπως είναι η πλάνη που πολλοί νομίζετε οτι ισχύει.
  Όσο για το Δωδεκάθεο, μάθε οτι είχε ήδη παρηκμάσει απο τα Ελληνιστικά έτη και μάλιστα είχε εκφυλιστεί. Ιδιαίτερα στη Ρώμη άρχισαν να το αντικαθιστούν άλλες θρησκίες, όπως ο Μιθραισμός. Αν οι “χριστιανοί” λες οτι σκότωσαν πολλούς, θυμίσου τα εκατομμύρια των Χριστιανών πού μαρτύρησαν στο Κολοσσαίο και στα “πολιτισμένα” χέρια των Αρχαίων.. Ψάξε να δεις αν έχω άδικο. Όσο για την Υπατία, αν διαβάσεις αξιόπιστες πηγές, όπως τον Σωκράτη τον Σχολαστικό και όχι την Wikipedia, στη οποία μπαίνει μέσα ο καθένας και γράφει οτι θέλει, θα μάθαινες οτι τα κίνητρα της δολοφονίας της ήταν περισσότερο πολιτικά, παρά θρησκευτικά, μιας και-όσο και αν δεν το πιστεύεις-οι Χριστιανοί την θαύμαζαν. Και κάτι ακόμα για τους αρχαίους: σού υπενθυμίζω οτι και στην εποχή τού Περικλή σταύρωναν-υπάρχουν μαρτυρίες και για το πως τιμώρησε ο ίδιος με σταύρωμα κάποιους προδότες και άλλα φοβερά( τιμωρία της Ποτίδαιας), τα οποία τα ξεχνάμε επειδή έτσι μας βολεύει. Ακόμα, σε πληροφορώ οτι ποτέ δεν ξεπεράσαμε το γνωστό κόμπλεξ της κατάκτησής μας απο τους Ρωμαίους και το οτι η Ελλαδα μέσα σε 1500 χρόνια γέμισε με δεκάδες φυλές που κατέβαιναν απο παντού και αναμιγνύονταν συνεχώς. Γιαυτό βάλαμε τα 1500 χρόνια σε μια παρένθεση και θεωρήσαμε τους εαυτούς μας άμεσους απόγονους τού Περικλή-τι βολικό, όταν υπάρχουν αδιάψευστες μαρτυρίες για Αρβανίτες σε Εύβοια και γύρω περιοχές, να μην πω και για το το κάναν οι διάφοροι πειρατές στα νησιά.
  Τέλος, δεν θα κουραστώ ποτέ να λέω οτι Εκκλησία είναι οι άνθρωποι και οχι κάποιοι κληρικοί ή πόσο μάλλον τα κτίρια.
  Ο Θεός αγαπητέ, δεν κάνει λάθη. Ο άνθρωπος έκανε και έπεσε, όμως ο Θεός έστειλε τον Υιό του ώστε όποιος πιστέψει σε αυτόν θα σώθεί. Και αυτό είναι το ωραιότερο πράγμα πού υπήρξε ποτέ στην ανθρωπότητα. Εύχομαι μια μέρα να το γνωρίσεις αυτό πραγματικά.

  Χρήστος

 • Πανος

  Να τα παρουμε ενα ενα γιατι καποια πραγματα που εγραψα δεν τα καταλαβες και πιθανο να φταιει ο γραπτος λογος που υπολλειπεται σε αρκετα πραγματα του προφορικου.

  Πρωτον ΑΝ ΚΑΙ ΘΕΩΡΩ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ ΑΘΕΟ, με βαση τα πιστευω και τις αρχες του χριστιανισμου ειμαι πολυ περισσοτερο χριστιανος στη πραξη απο πολλους ελληνες που πανε στην εκκλησια και ακολουθουν το κλασικο προγραμμα νηστεια, εκκλησια, μοναστηρι, λαμπαδες κλπ. Το γραφω αυτο για να καταλαβεις απο ποια σκοπια βλεπω τα πραγματα.

  Θα τα παρω ενα ενα. Λες πως οι βυζαντινοι ειχαν ελευθερη βουληση και επελεξαν το χριστιανισμο χωρις αυτο να επιβαλεται απο το κρατος(αυτοκρατορια). Η πραγματικοτητα διαχρονικα και μεσα απο διαφορες κοινωνιες το διαψευδει διοτι μπορει αρχικα αυτο να συνεβει αλλα οι επομενες απο τη πρωτη γενια που υιοθετησε τη νεα θρησκεια ουσιαστικα δεν ειχαν την επιλογη. Οπως ο νεος αραβας γινεται μουσουλμανος, ετσι και ο νεος ινδος ασπαζεται τον ινδουισμο, ετσι και ο κινεζος το βουδισμο ετσι και ο βυζαντινος το χριστιανισμο.

  Δεν ειπα πως το βυζαντιο ειναι σκοταδιστικο ειπα πως η περιοδος ηταν σκοταδιστικη σε σχεση με τα επιτευγματα των αρχαιων ελληνων. Υπαρχει μεγαλη διαφορα και γραφτηκε για να συγκρινει τους δυο πολιτισμους. Το βυζαντιο σε σχεση με τα συγχρονα του μιζερα ευρωπαικα μεσαιωνικα κρατη ηταν οαση, αλλα νανος μπροστα στον αρχαιο ελληνικο πολιτισμο και τα επιτευγματα του τελευταιου. Και αυτο γιατι το βυζαντιο εβαζε ορια ενω οι αρχαιοι εβλεπαν το κοσμο ελευθερα. ΟΤΑΝ ΑΝΑΦΕΡΩ ΑΡΧΑΙΟΙ ΕΝΝΟΩ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΛΛΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΟΠΩΣ ΤΟΥΣ ΡΩΜΑΙΟΥΣ. Γνωριζω επισης πως οι βυζαντινοι ειχαν κρατησει πολλα αρχαιοελληνικα εργα αλλα τους προσαπτω την κατηγορια του οτι ενω τα ειχαν δε τα χρησιμοποιουσαν ουτε και προσπαθησαν να τα εξελιξουν αντιθετα με τους “βαρβαρους αραβες τις ανδαλουσιας”!

  Για αυτο ακριβως και οι συγχρονοι ελληνες και οι δυτικοι θεωρουν τα βυζαντιο .1500 χρονια και ναι οι βυζαντινοι ειχαν καποια εξελιξη στη μουσικη, στη ποιηση, στην αρχιτεκτονικη, τη ζωγραφικη κλπ αλλα ολα με σκοπο και βαση τη θρησκεια. Οταν εφτασαν σε σημειο ολα αυτα να εξηπηρετουν μεσω θρησκειας τη καθιερωση της εξουσιας της αυτοκρατορικης αυλης, ουσιαστικα παρεμειναν ΣΤΑΣΙΜΑ! πχ βλεπε εικονες.

  Ισχυε αυτο στην αρχαια ελλαδα?
  ΟΧΙ ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΑ, γιατι αυτο που δεν ειχαν οι βυζαντινοι και ειχαν απο την αλλη οι αρχαιοι ελληνες ηταν η ελευθερια εκφρασης και η προσπαθεια κατανοησης του κοσμου και του εαυτου τους, οχι μεσω θρησκευτικων και αλλων οριων αλλα μεσα απο επιστημονικη θεωρηση και μεσα απο διαφορες διερευνητικες μεθοδους οπως η διαλεκτικη.
  Δεν πιστευω στο δωδεκαθεο το ανεφερα για να δειξω πως εβλεπαν και διαχωριζαν οι αρχαιοι ελληνες τους εαυτους τους απο τους υπολοιπους. Μεσα απο την ταση για ελευθερια και προσπαθεια για τη κατακτηση της αληθειας ακομα και στη περιοδο του περικλη οι αρχαιοι αθηναιοι ειχαν αμφιβολιες για τη θρησκεια τους(εχουν βρεθει στοιχεια με εγγραφα που το αποδεικνυουν σε ταφους της εποχης στην αττικη), πραγμα που δειχνει
  το ελευθερο πνευμα τους.

  Και επι την ευκαιρια για τις εικονες που ειπες, φυσικα και καταλαβαινω πως οσοι λατρευουν τις εικονες δε λατρευουν το υλικο αλλα το προσωπο, αν δεις τι εγραψα στο προηγουμενο ποστ θα καταλαβεις πως ο λογος που το αναφερω ειναι διοτι οπως οι χριστιανοι λατρευουν το προσωπο πισω απο την εικονα ετσι και οι αρχαιοι λατρευαν το προσωπο πισω απο το αγαλμα. Οι χριστιανοι ομως ηταν αυτοι που κατηγορουσαν τους αλλους ως ΕΙΔΟΛΟΛΑΤΡΕΣ ΚΑΙ ΠΑΓΑΝΙΣΤΕΣ, δεν το βρισκεις καπως ειρωνικο αυτο το γεγονος?

  Απο οσο γνωριζω και εγω και ολη η ανθρωποτητα οι πρωτοι χριστιανοι σκοτωθηκαν σε κολοσσαια κλπ απο ρωμαιους και οχι ελληνες. Στη πραγματικοτητα το μεγαλυτερο μερος των πρωτων χριστιανων ηταν ελληνες. Οσο για την υπατια ισχυει αυτο που λες ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΒΑΣΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕ ΠΙΣΤΕΥΩ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΔΙΟΤΙ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΕΠΙΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΜΑΤΑΙΟΔΟΞΟΥΣ ΠΙΘΗΚΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΣΤΗΡΙΧΤΕΙ ΠΟΛΕΜΟΙ ΚΑΙ ΑΠΕΧΘΗ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ.
  Παρολα αυτα αν και πολλοι χριστιανοι την θαυμαζαν και αν και πολλοι χρισιανοι ηταν μαθητες της, εντουτις χριστιανοι ηταν αυτοι που τη σκοτωσαν, διαπομπευσαν, διαμελησαν, καψανε τα εργα της, καψανε εργα αλλων σοφων, βεβηλωσαν ναους και συμβολα αλοθρησκων προς αυτους.

  ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΑ ΔΕΝ ΛΑΜΒΑΝΩ τις πληροφοριες μου απο wikipedia.

  Για τη σταυρωση στη εποχη του περικλη δεν το γνωριζα, δεν εχω λογους να μη σε πιστεψω αλλα χριστιανοι δεν ηταν αυτοι που τυφλωσαν τον ηττημενο στρατο των βουλγαρων?

  Και αν ο περικλης σταυρωσε οπως λες προδοτες, θεωρω πως ορθα επραξε διοτι δυστυχως σε τετοιες περιπτωσεις τετοια βαρβαρα μετρα δυστυχως ειναι αναγκαια. Διοτι η ιστορια εχει αποδειξει πως οταν καποιος προδιδει το λαο του αυτο πολλες φορες ειναι και εμμεση δολοφονια του λαου αυτου. Και ναι η ζωη ειναι ιερη αλλα αν ειναι να χαθουν ζωες καλο θα ειναι να χαθουν οι λιγοτερες. Ακομα και τωρα δυστυχως η θανατικη ποινη υπαρχει σε διαφορα μερη του κοσμου και δε ξερω αν ποτε καταργηθει. Στο βυζαντιο δεν γινοντουσαν εκτελεσεις?
  Γιατι τα βλεπεις μονομερως λοιπον?
  Κακως χρεωνεις στους αρχαιους ελληνες και στον αρχαιο ελληνικο πολιτισμο κατι που γενικα απαντα σε ολες τις κοινωνιες και περιοδους.

  Τα περι φυλετικης αναμειξης ισχυουν αλλα οχι στο βαθμο που καποιοι λενε και επικαλεισαι και εσυ. Υπαρχουν μελετες σοβαρων ξενων ινστιτουτων που δειχνουν πως το dna των συγχρονων ελληνων ειναι κατα 95% παλαιολιθικο και νεολιθικο. ΑΡΑ ΤΑ ΠΕΡΙ ΑΝΑΜΙΞΗΣ κλπ ΠΑΝΕ ΠΕΡΙΠΑΤΟ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΠΑΝΥΓΗΡΙΚΑ διοτι το dna διπλανων λαων και διαφορετικο ειναι και νεοτερο του ελληνικου.
  Αδιαψευστες ειναι οι μαρτυριες αλλα ακομα πιο αδιαψευστο το dna. Eπισης δε θεωρω καθολου κακο την αναμιξη με αλλους λαους, το αντιθετο μαλιστα. Απλα επιθυμω τη διατηρηση μεγαλου μερους ωστε και σε αυτο το τομεα να διατηρηθει η ελληνικοτητα γιατι και αυτο ειναι μερος της κληρονομιας μας. Και για να μη παρεξηγηθω τοσο ο αρχαιος ελληνικος πολιτισμος οσο και ο βυζαντινος ειναι κομματι του λαου μας, ειτε το θελουμε ειτε οχι, ειτε εχουμε προτιμηση σε καποιο απο αυτα ειτε οχι.

  ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΠΩΣ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΥΤΕ ΤΑ ΚΤΗΡΙΑ ΟΥΤΕ ΟΙ ΠΑΠΑΔΕΣ ΑΛΛΑ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ.
  Αν ομως κατσεις και το ψαξεις ελαχιστους πραγματικους χριστιανους θα βρεις αναμεσα μας.
  Και ξερεις γιατι?
  Γιατι ο χριστιανισμος ειναι μια καλη θρησκεια αλλα δυστυχως ουτοπικη, δε λαμβανει υποψιν του τα παθη και τις αναγκες του ανθρωπου, προσπαθει να τα καταστειλει και οχι να τα δαμασει και να τα ελεγξει. Για αυτο ουτε ουσιαστικα εφαρμοστηκε ποτε, ουτε και στο μελλον θα εφαρμοστει στη πραξη.
  Αν επιθυμουσα μια θρησκεια για ολο το πλανητη θα επελεγα το βουδισμο που αποδεχεται και τις 2 πλευρες του ανθρωπου(καλο και κακο) και προσπαθει να τα εξισσοροπησει και να φερει το καλο προς τα εξω.

  Αλλωστε η θρησκεια δεν ειναι τιποτα παραπανω απο ενας τροπος λειτουργιας μεσα στη κοινωνια, μια κοσμοθεωρια και μια αναγκη για εξηγηση του αγνωστου.

  Και πιστευω ακραδαντα στην αναγκη τετοιες θρησκειες (χριστιανισμος, βουδισμος) να υπαρχουν ωστε να δινουν ισορροπια στις μαζες, δε πιστευω ομως στα περι θεου, χριστου, δημιουργιας κοσμου, θαυματων κλπ.
  Και ειδικα για τη γενεση της ζωης που ακομα και τωρα πολλοι χριστιανοι θεωρουν πως δεν ειμαστε εξελιξη των πιθηκων θα σου ελεγα να διαβασεις τις θεωριες περι αβιογενεσης, το πειραμα του miller, τη πληροφορια πως τα μιτοχονδρια ηταν ξεχωριστο κυτταρο που ενσωματωθηκε στα αρχεγονα πρωτα κυτταρα, μορια σαν το dna που εχουν τη δυνατοτητα αυτοοργανωσης υπαρχουν χιλιαδες. Εαν δε διαθετεις τις καταλληλες γνωσεις παρακαλω αγνοησε τα περι αβιογενεσης.

  Τελος θεωρω των εαυτο μου τυχερο, ελευθερο και μακρια απο κατι που ουτε υπαρχει, ουτε υπηρξε, δεν ειμαι δουλος του και δε μου βαζει ορια στη σκεψη μου. Πιστευω πως ο ανθρωπος πρεπει να υιοθετησει πολλα απο τα καλα του χριστιανισμου για το καλο της κοινωνικης συνοχης αλλα ταυτοχρονα να απεμπολησει οπισθοδρομικες αντιληψεις που φραζουν τη σκεψη του με ενα τυφλο πιστευω. ΣΕΒΟΜΑΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΓΙΑ ΠΙΣΤΗ ΒΕΒΑΙΑ ΤΩΝ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΩΝ ΜΟΥ, αλλα πιστευω πως αυτη η πιστη ειναι τροχοπεδη για την εξελιξη μας σε κατι ανωτερο.Αυτο θα ερθει μονο μεσα απο εμας και οχι απο θεους, χριστους, μωαμεθ και σινταρτα.

  ΟΠΟΤΕ ΕΜΕΝΩ ΚΑΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΩ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΕ Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ αν και βγηκα εντελως offtopic.

  Ειλικρινα και φιλικα
  Πανος

 • anonymous

  να μπω και γω στη κουβεντα?

  Ναι , η παναγια ηταν η μεγαλυτερη τσιμπουκλου λοιπον , αφου συμφωνουμε ολοι.
  ο Χεσους αμφισεξουαλικος γιατι ξεκωλιαζε τη μαρια μαγδαληνη αλλα εδινε τσιμπουκια φιλικα και στον πετρουλη.
  οι αποστολοι παρτουζαραν αβερτα με τις γκρουπιζ.
  ο ιωσηφ τι ρολο βαραγε? γιατι μου φαινεται οτι μον μαλακια βαραγε σε ολο αυτο το πανηγυρι.

  αντε γραψτε καμια 10σελιδη παπαρια να γουσταρουμε

  • parga

   ρε Κονιτσιώτη ηρέμησε λίγο

 • anonymous

  δεν μπορω να ηρεμησω ρε , ολο μαλακιες γραφουν. αμαν

  που στο διαολο ξερεις απο που ειμαι?
  αρχιδια ανωνυμια…