Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 31 Μαρτίου με εξαιρετική επιτυχία, η ανοιχτή ομιλία του υποψήφιου Δημάρχου Πάργας και επικεφαλή της Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης «Νέο Ξεκίνημα» Νίκου Ζαχαριά στο «Πνευματικό Κέντρο» στην Πάργα. Σε μια ασφυκτικά γεμάτη αίθουσα δόθηκε η ευκαιρία να διατυπωθεί με σαφήνεια και ευθύτητα το όραμα της Κίνησης για την Δημοτική Ενότητα Πάργας, καθώς και για το σύνολο του Δήμου.

Ο κ. Ζαχαριάς ανέφερε ότι ο βασικότερος στόχος της προσπάθειας που μετέχει, είναι η υλοποίηση της συμμετοχικής δημοκρατίας που θα δώσει βήμα έκφρασης σε όλους τους πολίτες, πέρα και πάνω από οποιοδήποτε προσωπικό συμφέρον. Ο Δήμος Πάργας εδώ και αρκετά χρόνια λειτουργεί με παρασκηνιακές και αδιαφανείς διαδικασίες που απομακρύνουν τους υγιώς σκεπτόμενους πολίτες, προκαλώντας μια άγονη οικονομική αιμορραγία.

Στην ομιλία θίχτηκαν τα θέματα που αφορούν την περιοχή της Πάργας και προτάθηκαν απλές λύσεις που θέτουν στο κέντρο της φιλοσοφίας τους, τους πολίτες του Δήμου και την εξυπηρέτηση τους. Σημαντική αναφορά έγινε και στις αναπτυξιακές δυνατότητες της Πάργας σε τομείς όπως ο τουρισμός και η γεωργία που θα πρέπει με την βοήθεια του Δήμου να επανεκκινηθούν, απελευθερώνοντας όλη την δυναμική τους, προς όφελος του κοινωνικού συνόλου.

Από την πλευρά όλων όσων συμμετείχαν στην εκδήλωση έγινε φανερή η αγωνία τους για το μέλλον του Δήμου και η επιθυμία τους για την αλλαγή που πρέπει να γίνει άμεσα στην περιοχή. Από αρκετούς εκφράστηκε το ότι, αυτή ίσως να είναι η τελευταία ευκαιρία, που θα κάνει την διακυβέρνηση του τόπου προσιτή σε όλους τους πολίτες, καθιστώντας τους συμμέτοχους και συνδιαμορφωτές σε αυτή.

Η ανεξαρτησία της Κίνησης από κομματικά, οικονομικά ή άλλα συμφέροντα θα αποτελέσει την απαραίτητη προϋπόθεση για το νέο ξεκίνημα του Δήμου Πάργας, με πάντα επίκεντρο τον πολίτη και τις ανάγκες του.