Connect with us

ΔΙΑΦΟΡΑ

Ελληνάρες οδηγοί παρκάρουν όπου γουστάρουν! Δείτε το top10

Ελληνάρες οδηγοί παρκάρουν όπου γουστάρουν! Δείτε το top10

ΠΑΡΚΑΡΙΣΜΑΤΑ ΠΟΥ ΣΕ ΕΞΟΡΓΙΖΟΥΝ

Το παράνομο παρκάρισμα είναι κάτι σαν εθνικό μας σπορ. Κάθε μέρα, σε κάθε ελληνική πόλη, βλέπουμε αμέτρητα αυτοκίνητα παρατημένα οπουδήποτε, από ανθρώπους που θεωρούν ότι ο κόσμος τους ανήκει.

Σε μερικές περιοχές είναι λες και υπάρχει μια άτυπη κόντρα για το ποιος θα ενοχλήσει περισσότερο τους συμπολίτες του, ποιος θα δημιουργήσει το μεγαλύτερο πρόβλημα σε περισσότερους ανθρώπους. Και οι… καλύτεροι του είδους, πετυχαίνουν πολύ υψηλό σκορ σε αυτή την κλίμακα ενόχλησης, εμποδίζοντας μέχρι και λεωφορεία γεμάτα κόσμο, για αρκετή ώρα.

Ας δούμε λοιπόν 10 από τα χειρότερα παρκαρίσματα που εντοπίσαμε εμείς το 2016 στην Ελλάδα. Κάποια είναι μεμονωμένα περιστατικά, ενώ άλλα είναι απλώς αντιπροσωπευτικά παραδείγματα μιας ολόκληρης τάσης, που δεν γίνεται να περιοριστεί εν μία νυκτί. Εννοείται ότι στα σχόλια του άρθρου περιμένουμε τις προτάσεις σας για εκείνα που ξεχάσαμε.

10. Ένα Fiat Seicento στα Ιωάννινα
Εξαιρετικά βολική αυτή η ράμπα στη γωνία ενός πεζοδρομίου στα Ιωάννινα, σου επιτρέπει να παρκάρεις το αυτοκίνητό σου στο καλύτερο σημείο, όπου εμποδίζεις ταυτόχρονα δύο διαδρόμους τυφλών. Η ελληνική σημαία που κρέμεται από τον καθρέφτη δεν αφήνει καμία αμφιβολία για την εθνικότητα του οδηγού, ενώ ενδιαφέρουσα λεπτομέρεια είναι ότι ακριβώς απέναντι είναι τα δικαστήρια της πόλης.
parking_awards_fiat_seicento.jpg

9. Το μονοπάτι της αγανάκτησης
Όταν οι οδηγοί αποφασίζουν ότι το πεζοδρόμιο πρέπει να μετατραπεί σε πάρκινγκ, οι πεζοί χαράζουν νέα μονοπάτια, κυριολεκτικά, μέσα από το πάρκο. Συμβαίνει τώρα πίσω από το γήπεδο του Άρη, στη Θεσσαλονίκη.
parking_awards_thessaloniki.jpg

8. Το Hyundai Matrix που ήθελε να είναι μηχανή
Αφού τις διαγραμμίσεις δεν τις προσέχουμε, οι αρμόδιοι φρόντισαν να οριοθετήσουν τον χώρο για τα δίκυκλα σε αυτό τον δρόμο της Θεσσαλονίκης με κολονάκια και να καθορίσουν τις θέσεις με πλαστικά σαμαράκια στο οδόστρωμα. Τίποτα από αυτά δεν έχει ιδιαίτερη σημασία για τον οδηγό αυτού του Matrix, που αποφάσισε να πιάσει τις θέσεις τεσσάρων μοτοσικλετών για να πάει να πιεί την ποτάρα του. Οι μηχανές άλλωστε παρκάρουν και πάνω στο πεζοδρόμιο, όπως βλέπουμε, οπότε κανένα πρόβλημα.
parking_awards_hyundai_matrix.jpg

7. Άμα αδυνατίσεις, θα περάσεις
Εδώ έχουμε περάσει το στάδιο παρεμπόδισης μόνο των ΑΜΕΑ, των μαμάδων με καροτσάκια κ.λπ., και φτάνουμε να ενοχλούμε όλους τους συμπολίτες μας εκτός από τους εξαιρετικά αδύνατους. Γιατί μόνο εκείνοι χωρούν να περάσουν ανάμεσα στα δύο παρκαρισμένα αυτής της γωνίας. Εννοείται ότι με κάθε πέρασμα, τα ρούχα του πεζού κάνουν και ένα σύντομο καθάρισμα στις αντίστοιχες επιφάνειες των αυτοκινήτων.
parking_awards_a_thin_line.jpg

6. Ανακριτικό τροχαίας σε ράμπα αναπήρων
Δεν βλέπουμε συχνά αστυνομικό να δίνει κλήση σε αυτοκίνητο της Αστυνομίας, όμως αυτό ακριβώς συνέβη τον περασμένο Σεπτέμβριο στην Αλεξανδρούπολη. Το ανακριτικό της τροχαίας είχε καβαλήσει μια ράμπα αναπήρων, και ένας τροχονόμος του έκοψε κλήση για παράνομο παρκάρισμα. Δεν ξέρουμε αν η κλήση πληρώθηκε ή σβήστηκε, αλλά και μόνο η κίνηση αυτού του αστυνομικού μας γεμίζει με αισιοδοξία.
parking_awards_police_van.jpg

5. Μια Α-Class εκτός δρόμου και εκτός λογικής
Θα βάζαμε στοίχημα ότι μια A-Class δεν μπορεί να ανέβει σε νησίδα με τέτοιο ύψος, να όμως που τα κατάφερε. Κι όχι μόνο ανέβηκε, αλλά έμεινε παρκαρισμένη εκεί για πάνω από μισή ώρα. Με το πλάτος του δρόμου να μην επαρκεί για τη διέλευση ενός αστικού λεωφορείου, ο οδηγός του δεν είχε άλλη επιλογή πέρα από το να αφήσει τους επιβάτες του να κατέβουν και να συνεχίσουν με τα πόδια.
parking_awards_mercedes_a-class.jpg

4. BMW X5 2-σε-1: Έγκυος και ΑΜΕΑ
Συχνά βλέπουμε ανθρώπους να παρκάρουν διαγώνια και να πιάνουν δύο θέσεις στο πάρκινγκ του σούπερ μάρκετ. Ωστόσο ειδική μνεία αξίζει να γίνει για τον/την οδηγό αυτής της Χ5, που δεν πάρκαρε διαγώνια σε δύο τυχαίες θέσεις αλλά σε αυτές για τις εγκύους και τα ΑΜΕΑ. Η συγκεκριμένη φωτογραφία έγινε viral στο facebook, κυρίως χωρίς κρυμμένη πινακίδα, οπότε το αυτοκίνητο αυτού του τόσο πολυάσχολου και βιαστικού ανθρώπου έγινε διάσημο.
parking_awards_bmw_x5.jpg

3. Οι τυφλοί να πάνε αλλού
Κάποιοι συμπολίτες μας μάλλον πιστεύουν ότι αυτά τα πλακάκια με τις ραβδώσεις έχουν μπει για διακοσμητικούς λόγους στα πεζοδρόμια. Ας ελπίσουμε ότι όταν δουν τυφλούς να τρακάρουν πάνω στα παρκαρισμένα αυτοκίνητα και τελικά να αλλάζουν δρόμο, όπως έκανε αυτό το ζευγάρι το περασμένο καλοκαίρι στην Ι. Μεταξά στη Γλυφάδα, θα καταλάβουν.
parking_awards_toyota_rav4_nissan_note.j

2. Πόσοι νταήδες χωράνε σε ένα ΜΙΝΙ
Όταν με το παράνομα παρκαρισμένο αυτοκίνητό σου εμποδίζεις, το σημαντικότερο δεν είναι να ζητήσεις συγγνώμη, αλλά… να δείρεις όποιον τολμήσει να σε κράξει επειδή εμποδίζεις. Αυτό έκανε η παρέα του οδηγού ενός MINI Cooper S που έκλεινε την οδό Ερμού στη Θεσσαλονίκη για πάνω από 10’: Χτύπησαν όλοι μαζί, αντρίκια, τον οδηγό του τουριστικού λεωφορείου που τόλμησε να διαμαρτυρηθεί για το κλείσιμο του δρόμου.

1. Το Suzuki Vitara που διδάσκει πολιτισμό
Τέλος, το βραβείο για το χειρότερο παρκάρισμα της χρονιάς, δεν γίνεται παρά να δοθεί στον θεούλη που παράτησε ένα Vitara του Υπουργείου Πολιτισμού κάθετα πάνω σε ράμπα αναπήρων στο κέντρο της Αθήνας. Μάλλον δεν φτάνουν ούτε 1.000 λέξεις για να περιγράψουν πόσο τέλεια εκφράζει την τραγική μας παιδεία, την ατιμωρησία και την πλήρη αδιαφορία για οποιονδήποτε πέρα από τον εαυτούλη μας, η ειρωνεία αυτής της φωτογραφίας. Συγχαρητήρια!
parking_awards_suzuki_vitara_ministry_of

Πάντως, όσο κι αν εντυπωσιαστήκαμε φέτος με τα παραπάνω, είμαστε σίγουροι ότι το 2017 θα βάλουμε τα δυνατά μας και θα τα πάμε ακόμα καλύτερα, ενοχλώντας ακόμα περισσότερους συμπολίτες μας, ακόμα συχνότερα. Μπορούμε να τα καταφέρουμε.

drive.gr

Advertisement Enter ad code here

Η εφημεριδα της Παργας

Μάρτιος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

ΠΑΡΓΑ LIVE WEB CAM

ΕΡΕΥΝΕΣ3 ημέρες πριν

Έρχεται η πιο ακριβή σαρακοστή των τελευταίων ετών

ΑΘΛΗΤΙΚΑ6 ημέρες πριν

Η ζώνη του Κόκκορη έσφιξε τον Πήγασο και έστειλε την Πάργα στην 3η θέση!

ΠΑΡΓΑ1 εβδομάδα πριν

Πάργα: Δύο γυναίκες έκλεψαν από ηλικιωμένη 3.000 ευρώ!

ΠΑΡΓΑ1 εβδομάδα πριν

Μαθητές στην Πάργα σπάνε τα μπαλόνια της σιωπής: Συγκινητική εκδήλωση για την αντιμετώπιση της σχολικής βίας

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ1 εβδομάδα πριν

Ελλάδα 2.0: Χωρίς φορτιστές παρελήφθησαν τα ηλεκτρικά λεωφορεία!

ΠΑΡΓΑ2 εβδομάδες πριν

Χρυσαφικά και χρήματα εξαφανίστηκαν από σπίτι στην Πάργα

Πρεβεζα2 εβδομάδες πριν

Στις κάλπες ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ν. Πρέβεζας την Κυριακή 10 Mαρτίου για εκλογές οργάνων – Τα εκλογικά κέντρα στο Ν. Πρέβεζας

Δημος Παργας2 εβδομάδες πριν

Επαναφορά στην πραγματικότητα: Στρεβλές ανακοινώσεις σχετικά με τα οικονομικά στον Δήμο Πάργας από την παράταξη «Βήμα στο αύριο»

2024 Καρναβαλικές εκδηλώσεις στο Δήμο Πάργας
Δημος Παργας2 εβδομάδες πριν

Πρόγραμμα αποκριάτικων εκδηλώσεων 2024 στον Δήμο Πάργας

Δημος Παργας2 εβδομάδες πριν

Βήμα στο αύριο Ο Δήμος Πάργας παρουσιάζει συσσωρευμένο λογιστικό έλλειμμα περίπου 1 εκατομμυρίου ευρώ στον ισολογισμό του 2021

ΠΑΡΓΑ8 μήνες πριν

Πάργα: «Με κάλεσε κλαίγοντας η μητέρα του» – Νέες αποκαλύψεις για τον ξυλοδαρμό 20χρονου επειδή ζήτησε τα δεδουλευμένα του

ΠΑΡΓΑ3 έτη πριν

Αθήνα – Πάργα: Το κόστος για τα διόδια

ΠΑΡΓΑ8 μήνες πριν

Πάργα: «Κανείς δεν χτύπησε το παιδί» λέει ο εργοδότης για καταγγελία ξυλοδαρμού εργαζόμενου με τσουγκράνα

ΠΑΡΓΑ8 μήνες πριν

Με τσουγκράνα χτύπησαν εργαζόμενο σε beach bar στην Πάργα !

ΠΑΡΓΑ3 έτη πριν

Πάργα: Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού με κατασκευές πάνω στη θάλασσα

ΠΑΡΓΑ3 έτη πριν

Επιχειρηματίας στην Πάργα απέκρυψε κρούσμα Covid και τη μετέπειτα απόλυσή του για να μη κλείσει15 μέρες

ΠΑΡΓΑ10 μήνες πριν

Μητσοτάκης από την Πάργα: Έρχεται κύμα μεγάλων επενδύσεων

ΠΑΡΓΑ1 έτος πριν

Θανατηφόρο τροχαίο στην Πάργα με θύμα 71χρονο

ΠΑΡΓΑ8 μήνες πριν

Έλσα Υφαντή : «Πολλοί εργοδότες νομίζουν πλέον πως τους ανήκει κάθε κόκκος άμμου αλλά και ο αέρας που αναπνέουμε»

ΜΟΥΣΙΚΗ3 έτη πριν

Η καινούργια διασκευή των Pyramidos, το “ΣΤΗΣ ΠΑΡΓΑΣ ΤΟΝ ΑΝΗΦΟΡΟ” αλά… ιαπωνικά

ΑΘΛΗΤΙΚΑ6 ημέρες πριν

Η ζώνη του Κόκκορη έσφιξε τον Πήγασο και έστειλε την Πάργα στην 3η θέση!

Μια δυνατή μάχη για το πρωτάθλημα της Β’ ΕΣΚΑΒΔΕ εκτυλίχθηκε την Κυριακή στην έδρα μας, με την ομάδα μας να...

ΠΑΡΓΑ1 εβδομάδα πριν

Πάργα: Δύο γυναίκες έκλεψαν από ηλικιωμένη 3.000 ευρώ!

Εξιχνιάστηκε από τον Αστυνομικό Σταθμό Πάργας κλοπή, που έλαβε χώρα την 3/3/2024 σε περιοχή της Πάργας, υπόθεση για την οποία...

ΠΑΡΓΑ1 εβδομάδα πριν

Μαθητές στην Πάργα σπάνε τα μπαλόνια της σιωπής: Συγκινητική εκδήλωση για την αντιμετώπιση της σχολικής βίας

Το 2ο Δημοτικό Σχολείο Πάργας, σε συνεργασία με Δίκτυο Σχολείων Σχολικής Διαμεσολάβησης του Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων καθώς...

ΠΑΡΓΑ2 εβδομάδες πριν

Χρυσαφικά και χρήματα εξαφανίστηκαν από σπίτι στην Πάργα

Σε εξέλιξη βρίσκεται η προανάκριση από την Αστυνομία, σχετικά με υπόθεση κλοπής μεγάλου χρηματικού ποσού από σπίτι στην Πάργα. Σύμφωνα...

Δημος Παργας2 εβδομάδες πριν

Το πρώτο ηλεκτρικό όχημα παρέλαβε ο Δήμος Πάργας

  Στα πλαίσια της πράσινης μετάβασης και της εξοικονόμηση ενέργειας ο  Δήμος Πάργας παρέλαβε το πρώτο ηλεκτρικό όχημα για την εξυπηρέτηση...

ΠΑΡΓΑ3 εβδομάδες πριν

Καντάδες από την Εκκλησιαστική Χορωδία Λευκίμμης γέμισαν μελωδίες την παραλία

Στα πλαίσια των εκδηλώσεων του Δήμου Πάργας για την επέτειο 111 χρόνων από την απελευθέρωση της πόλης η Εκκλησιαστική Χορωδία...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ