Connect with us

ΙΣΤΟΡΙΑ

Αυτά είναι τα 10 πιο ακριβά ατυχήματα στην ιστορία

ΤΙΤΑΝΙΚΟΣΣημαντικά ατυχήματα ή δυστυχήματα που συνέβησαν στον κόσμο αποτιμήθηκαν με το χάσιμο πολλών ανθρώπινων ζωών προκαλώντας παγκόσμια θλίψη. Η καταστροφές ήταν κάθε φορά τεράστιες και αφορούσαν σε ανθρώπινες ζωές, στη φύση ή στη θάλασσα που υπέστη ζημιές αλλά και σε χρηματικό κόστος που ήταν εντυπωσιακά μεγάλο. Ας δούμε τα 10 ακριβότερα δυστυχήματα στην ιστορία, που αναφέρονται σε ανθρώπινα έργα και όχι σε φυσικές καταστροφές.

10. Tιτανικός – 150 εκατομμύρια δολάρια

Στις 15 Απριλίου του 1912, ο Τιτανικός βυθίστηκε στο παρθενικό ταξίδι του. Πάνω από 1.500 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους όταν το πλοίο προσέκρουσε σε ένα παγόβουνο και βυθίστηκε στα παγωμένα νερά του Ατλαντικού.

9. Βυτιοφόρο προσκρούει στη γέφυρα Wiehltal – 358 εκατομμύρια δολάρια

Στις 26 Αυγούστου του 2004 ένα αυτοκίνητο συγκρούστηκε με ένα βυτιοφόρο που περιείχε 32.000 λίτρα καυσίμου στη γέφυρα Wiehltal, στη Γερμανία. Το τελευταίο έπεσε από τη γέφυρα στον αυτοκινητόδρομο Α4 Autobahn με αποτέλεσμα να προκληθεί μία τεράστια έκρηξη.

8. Σύγκρουση τρένων στην Καλιφόρνια- 500 εκατομμύρια δολάρια

Στις 12 Σεπτεμβρίου 2008 συνέβη μια από τις χειρότερες συγκρούσεις τρένων στην ιστορία της Καλιφόρνιας, με 25 θύματα, όταν ένα προαστιακό Metrolink συγκρούστηκε μετωπικά με την αμαξοστοιχία της Union Pacific στο Λος Άντζελες. Το Metrolink πέρασε κόκκινο σήμα, ενώ ο οδηγός ήταν απασχολημένος στέλνοντας γραπτό μήνυμα.

7. Πτώση βομβαρδιστικού B-2 – 1,4 δις δολάρια

Το βομβαρδιστικό αεροπλάνο B-2 συνετρίβη λίγο μετά την απογείωση από την αεροπορική βάση της νήσου Γκουάμ στις 23 Φεβρουαρίου του 2008. Είναι το πιο ακριβό αεροπορικό ατύχημα στην ιστορία και το αεροσκάφος ήταν 1 από τα 21 που συνολικά έχουν κατασκευαστεί ποτέ. Και οι δύο πιλότοι γλίτωσαν…

6. Exxon Valdez – 2,5 δις δολάρια

Μια τεράστια πετρελαιοκηλίδα δημιουργήθηκε στις 24 Μαρτίου 1989 στην Αλάσκα όταν 10,8 εκατομμύρια γαλόνια πετρελαίου χύθηκαν στον ωκεανό, από το ναυάγιο του γιαγάντιου δεξαμενόπλοιου Exxon Valdez. Ο καθαρισμός κόστισε στην Exxon 2,5 δις δολάρια.

5. Πετρελαιοπηγή Piper Alpha – 3,4 δις δολάρια

Η Piper Alpha ήταν η μεγαλύτερη πετρελαιοπηγή στον κόσμο, παράγοντας 317.000 βαρέλια την ημέρα. Στις 6 Ιουλίου, 1988, ως μέρος της συνήθους συντήρησης, οι τεχνικοί έλεγξαν τις βαλβίδες ασφαλείας και αφαίρεσαν κάποιες για την πρόληψη διαρροής φυσικού αερίου. Υπήρχαν 100 πανομοιότυπες βαλβίδες ασφαλείας που ελέγχθηκαν. Δυστυχώς οι τεχνικοί έκαναν λάθος και ξέχασαν να αντικαταστήσουν μία από αυτές. Στις 10 μ.μ. την ίδια νύχτα, ένας τεχνικός πάτησε το κουμπί έναρξης της διαδικασίας άντλησης και το ακριβότερο ατύχημα σε πετρελαιοπηγή είχε ξεκινήσει. Μέσα σε 2 ώρες, η πλατφόρμα τυλίχθηκε στις φλόγες και κατέρρευσε, σκοτώνοντας 167 εργαζομένους.

4. Η Έκρηξη του διαστημικού λεωφορείου Challenger – 5,5 δις δολάρια

Το διαστημικό λεωφορείο Challenger καταστράφηκε 73 δευτερόλεπτα μετά την απογείωση του στις 28 Ιανουαρίου 1986. Η καταστροφή οφείλεται στην ατέλεια ενός εξαρτήματος που επέτρεψε στο πεπιεσμένο αέριο καύσιμο να φθάσει στο εξωτερικό του σκάφους και τελικά να αναφλέξει την τεράστια δεξαμενή υγρού υδρογόνου προκαλώντας μια τεράστια έκρηξη.

3. Πετρελαιοκηλίδα Prestige – 12 δις δολάρια

Στις 13 Νοεμβρίου 2002, το πετρελαιοφόρο Prestige μετέφερε 77.000 τόνους βαρέος μαζούτ, όταν μία από τις δώδεκα δεξαμενές του εξερράγη κατά τη διάρκεια μιας καταιγίδας στα ανοικτά της Γαλικίας, στην Ισπανία. Φοβούμενος ότι το πλοίο θα βυθιζόταν, ο καπετάνιος ζήτησε βοήθεια από τα ισπανικά σωστικά συνεργεία. Ωστόσο, οι πιέσεις από τις τοπικές Αρχές ανάγκασαν τον καπετάνιο να στρίψει το πλοίο μακρυά από τις ακτές. Αποτέλεσμα; Η αποδέσμευση 20 εκατομμυρίων γαλονιών πετρελαίου στη θάλασσα.

2. Έκρηξη διαστημικού λεωφορείου Κολούμπια – 13 δις δολάρια

Το διαστημικό λεωφορείο Κολούμπια καταστράφηκε κατά τη διάρκεια της επανεισόδου στη γήινη ατμόσφαιρα πάνω από το Τέξας την 1η Φεβρουαρίου του 2003, εξαιτίας μιας τρύπας σε ένα από τα φτερά κατά τη διάρκεια της εκτόξευσής του 16 μέρες νωρίτερα.

1. Τσέρνομπιλ – 200 δις δολάρια

Στις 26 Απριλίου 1986, ο κόσμος είδε να συμβαίνει η μεγαλύτερη κοινωνικό-οικονομική καταστροφή στην ιστορία εν καιρώ ειρήνης. Το 50% της περιοχής της Ουκρανίας μολύνθηκε. Πάνω από 200.000 άνθρωποι χρειάστηκαν να εκκενώσουν την περιοχή, ενώ 1,7 εκατομμύρια άτομα επλήγησαν άμεσα από την καταστροφή. Ο αριθμός των νεκρών που αποδόθηκε στην έκρηξη του πυρηνικού αντιδραστήρα στο Τσέρνομπιλ, συμπεριλαμβανομένων των ατόμων που πέθαναν από καρκίνο χρόνια αργότερα, εκτιμάται στους 125.000. Το δυστύχημα στο πυρηνικό εργοστάσιο αποδίδεται σε φορείς εκμετάλλευσης σταθμού ηλεκτροπαραγωγής που παραβίασαν τις απαιτήσεις ασφαλείας.

Advertisement Enter ad code here

Η εφημεριδα της Παργας

Μάρτιος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

ΠΑΡΓΑ LIVE WEB CAM

ΠΑΡΓΑ1 ώρα πριν

Χορεύοντας στην βροχή: Το καρναβάλι της Πάργας αψηφά τον καιρό!

2024 Καρναβαλικές εκδηλώσεις στο Δήμο Πάργας
ΠΑΡΓΑ5 ώρες πριν

Ζωντανά οι αποκριάτικες παρελάσεις σε Καναλάκι και Πάργα

ΕΡΕΥΝΕΣ3 ημέρες πριν

Έρχεται η πιο ακριβή σαρακοστή των τελευταίων ετών

ΑΘΛΗΤΙΚΑ6 ημέρες πριν

Η ζώνη του Κόκκορη έσφιξε τον Πήγασο και έστειλε την Πάργα στην 3η θέση!

ΠΑΡΓΑ1 εβδομάδα πριν

Πάργα: Δύο γυναίκες έκλεψαν από ηλικιωμένη 3.000 ευρώ!

ΠΑΡΓΑ1 εβδομάδα πριν

Μαθητές στην Πάργα σπάνε τα μπαλόνια της σιωπής: Συγκινητική εκδήλωση για την αντιμετώπιση της σχολικής βίας

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ2 εβδομάδες πριν

Ελλάδα 2.0: Χωρίς φορτιστές παρελήφθησαν τα ηλεκτρικά λεωφορεία!

ΠΑΡΓΑ2 εβδομάδες πριν

Χρυσαφικά και χρήματα εξαφανίστηκαν από σπίτι στην Πάργα

Πρεβεζα2 εβδομάδες πριν

Στις κάλπες ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ν. Πρέβεζας την Κυριακή 10 Mαρτίου για εκλογές οργάνων – Τα εκλογικά κέντρα στο Ν. Πρέβεζας

Δημος Παργας2 εβδομάδες πριν

Επαναφορά στην πραγματικότητα: Στρεβλές ανακοινώσεις σχετικά με τα οικονομικά στον Δήμο Πάργας από την παράταξη «Βήμα στο αύριο»

ΠΑΡΓΑ8 μήνες πριν

Πάργα: «Με κάλεσε κλαίγοντας η μητέρα του» – Νέες αποκαλύψεις για τον ξυλοδαρμό 20χρονου επειδή ζήτησε τα δεδουλευμένα του

ΠΑΡΓΑ3 έτη πριν

Αθήνα – Πάργα: Το κόστος για τα διόδια

ΠΑΡΓΑ8 μήνες πριν

Πάργα: «Κανείς δεν χτύπησε το παιδί» λέει ο εργοδότης για καταγγελία ξυλοδαρμού εργαζόμενου με τσουγκράνα

ΠΑΡΓΑ8 μήνες πριν

Με τσουγκράνα χτύπησαν εργαζόμενο σε beach bar στην Πάργα !

ΠΑΡΓΑ3 έτη πριν

Πάργα: Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού με κατασκευές πάνω στη θάλασσα

ΠΑΡΓΑ3 έτη πριν

Επιχειρηματίας στην Πάργα απέκρυψε κρούσμα Covid και τη μετέπειτα απόλυσή του για να μη κλείσει15 μέρες

ΠΑΡΓΑ10 μήνες πριν

Μητσοτάκης από την Πάργα: Έρχεται κύμα μεγάλων επενδύσεων

ΠΑΡΓΑ1 έτος πριν

Θανατηφόρο τροχαίο στην Πάργα με θύμα 71χρονο

ΠΑΡΓΑ8 μήνες πριν

Έλσα Υφαντή : «Πολλοί εργοδότες νομίζουν πλέον πως τους ανήκει κάθε κόκκος άμμου αλλά και ο αέρας που αναπνέουμε»

ΜΟΥΣΙΚΗ3 έτη πριν

Η καινούργια διασκευή των Pyramidos, το “ΣΤΗΣ ΠΑΡΓΑΣ ΤΟΝ ΑΝΗΦΟΡΟ” αλά… ιαπωνικά

ΠΑΡΓΑ1 ώρα πριν

Χορεύοντας στην βροχή: Το καρναβάλι της Πάργας αψηφά τον καιρό!

Βροχερός ο καιρός, αλλά ζεστή η ατμόσφαιρα στην καρναβαλική παρέλαση της Πάργας! Η βροχή δεν κατάφερε να χαλάσει το κέφι...

2024 Καρναβαλικές εκδηλώσεις στο Δήμο Πάργας 2024 Καρναβαλικές εκδηλώσεις στο Δήμο Πάργας
ΠΑΡΓΑ5 ώρες πριν

Ζωντανά οι αποκριάτικες παρελάσεις σε Καναλάκι και Πάργα

Ζωντανά θα μεταδοθούν οι αποκριάτικες παρελάσεις σε Καναλάκι και Πάργα Καναλάκι:  Κυριακή 17/3/2024 στις 18.00 Πάργα:  Κυριακή 17/3/2024 στις 16.30

ΑΘΛΗΤΙΚΑ6 ημέρες πριν

Η ζώνη του Κόκκορη έσφιξε τον Πήγασο και έστειλε την Πάργα στην 3η θέση!

Μια δυνατή μάχη για το πρωτάθλημα της Β’ ΕΣΚΑΒΔΕ εκτυλίχθηκε την Κυριακή στην έδρα μας, με την ομάδα μας να...

ΠΑΡΓΑ1 εβδομάδα πριν

Πάργα: Δύο γυναίκες έκλεψαν από ηλικιωμένη 3.000 ευρώ!

Εξιχνιάστηκε από τον Αστυνομικό Σταθμό Πάργας κλοπή, που έλαβε χώρα την 3/3/2024 σε περιοχή της Πάργας, υπόθεση για την οποία...

ΠΑΡΓΑ1 εβδομάδα πριν

Μαθητές στην Πάργα σπάνε τα μπαλόνια της σιωπής: Συγκινητική εκδήλωση για την αντιμετώπιση της σχολικής βίας

Το 2ο Δημοτικό Σχολείο Πάργας, σε συνεργασία με Δίκτυο Σχολείων Σχολικής Διαμεσολάβησης του Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων καθώς...

ΠΑΡΓΑ2 εβδομάδες πριν

Χρυσαφικά και χρήματα εξαφανίστηκαν από σπίτι στην Πάργα

Σε εξέλιξη βρίσκεται η προανάκριση από την Αστυνομία, σχετικά με υπόθεση κλοπής μεγάλου χρηματικού ποσού από σπίτι στην Πάργα. Σύμφωνα...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ