Λίγοι άνθρωποι έχουν συνειδητοποιήσει, ότι δεν είναι πολλά τα μέρη στον πλανήτη που δεν έχουν υποστεί ακόμη ανθρώπινη παρέμβαση και διατηρούν ακόμη την άγρια φύση τους. Πολλά από αυτά τα μέρη είναι τόσο απομονωμένα και  μη προσβάσιμα, που χρειάζεται πολύς χρόνος, προσπάθεια και εξαιρετικές ικανότητες, για να τα πλησιάσουμε.

Ωστόσο, ακόμα και μερικά από αυτά τα μέρη που γνωρίζουμε, κυρίως από αεροφωτογραφίες, έχουν μια εκθαμβωτική ομορφιά. Και ο λόγος που είναι τόσο εκθαμβωτικά και εντυπωσιακά είναι ακριβώς, επειδή ο άνθρωπος δεν έχει επέμβει ακόμη.
Δείτε παρακάτω 10 από τα πιο εντυπωσιακά και ενδιαφέροντα μέρη του κόσμου. Θα θέλατε να πάτε σε κάποιο από αυτά;

Μια λίμνη μέσα σε δάσος της Ρωσία.

Η ακριβής τοποθεσία αυτής της μυστηριώδους λίμνης παραμένει άγνωστη. Μερικοί υποστηρίζουν, ότι βρίσκεται κοντά στην περιοχή Τιουμέν της Ρωσίας. Πως μπορεί να υπάρχει τόσο βαθιά χωμένη μέσα στο δάσος; Κανείς δεν ξέρει…

Tepui, Βενεζουέλα

Η λέξη “Tepui”σημαίνει το “Το σπίτι των Θεών” στην γλώσσα των ιθαγενών της περιοχής. Το επιβλητικό και ξεχωριστό φυσικό αξιοθέατο βρίσκεται στην περιοχή της Gran Sabana.

Καταρράκτες Honokohau, Μάουι

Αυτό το απομονωμένο μέρος είναι γεμάτο πράσινο. Η θέα του δίνει την αίσθηση της απέραντης ομορφιάς, του μεγαλείου και του μυστηρίου του φυσικού κόσμου. Απλά φανταστείτε, πως θα έμοιαζε ένα ταξίδι εκεί.

Το τροπικό δάσος του Αμαζονίου

Αυτό το απίστευτο, απέραντο δάσος απλώνεται σε εννέα διαφορετικές χώρες της Νότιας Αμερικής: Βραζιλία, Περού, Κολομβία, Βενεζουέλα, Εκουαδόρ, Βολιβία, Γουιάνα, Σουρινάμ και Γαλλική Γουιάνα. Είναι τόσο μεγάλο που η ανθρωπότητα ακόμα δεν έχει καταφέρει να το ανακαλύψει όλο ή να μάθει ό,τι κρύβεται μέσα του.

Γανγκάρ Πουενσούμ, Μπουτάν

Αυτό είναι το ψηλότερο βουνό στον κόσμο, που δεν έχει εξερευνηθεί ακόμη από τους ανθρώπους. Βρίσκεται στην περιοχή ανάμεσα στο Μπουτάν και την Κίνα  και φτάνει τα 7.570 μέτρα μέσα στον ουρανό.

Tsingy de Bemaraha, το “πέτρινο δάσος” στην Μαδαγασκάρη.

Αυτές οι βραχώδεις προεξοχές και τα φαράγγια σχηματίστηκαν πριν από εκατομμύρια χρόνια και στην αρχή είχαν την μορφή σπηλιών κάτω από το έδαφος. Με την πάροδο των χρόνων, οι μουσώνες απομάκρυναν τα παχιά στρώματα ασβεστόλιθου και δημιούργησαν αυτό το μοναδικό τοπίο με τις μυστηριώδεις γέφυρες, τους πυργίσκους και τα φαράγγια, που μπορεί να φτάσουν μέχρι και τα 120 μέτρα σε βάθος.

Νησιά Κέργελεν 

Κρυμμένα στο νότιο τμήμα του Ινδικού Ωκεανού, τα νησιά αυτά βρίσκονται πολύ μακριά από το “σπίτι” τους, την Γαλλία. Δεν είναι προσβάσιμα ούτε από αεροπλάνα, ούτε από τουρίστες. Ο μόνος τρόπος για να το προσεγγίσετε είναι με πλοίο από το νησί Ρεϋνιόν, κοντά στην Μαδαγασκάρη. Θα μπορούσε κάλλιστα να είναι τμήμα της Χαμένης Ατλαντίδας.

Τα βραχώδη νησιά, Παλάου.

Για τον σύγχρονο ανθρώπινο πολιτισμό, τα νησιά αυτά αποτελούν μια περιοχή για την οποία δεν γνωρίζουμε σχεδόν τίποτα. Ξέρουμε, όμως, ότι κάποια στιγμή στην διάρκεια των τελευταίων χιλιάδων χρόνων, ότι ο άνθρωπος έχει πατήσει το πόδι του εκεί. Το ξέρουμε αυτό, επειδή οι αρχαιολόγοι έχουν βρει αποδεικτικά στοιχεία των λεγόμενων “μικροσκοπικών ανθρώπων”, μια φυλής ανθρώπων με καχεκτική ανάπτυξη, η οποία ζούσε σε εκείνη την περιοχή.

Dallol, Αιθιοπία

Σήμερα, η περιοχή αυτή δεν είναι και τόσο ανέγγιχτη από τον άνθρωπο, καθώς γίνονται εξορύξεις αλατιού στην περιοχή. Ωστόσο, η περιοχή κοντά στο ηφαίστειο που υπάρχει είναι φυσικά μη κατοικήσιμη. Οι επιστήμονες πιστεύουν, ότι η εξωπραγματική αυτή περιοχή μοιάζει με την περιοχή της Ιούς, του ηφαιστειακού φεγγαριού στον πλανήτη Δία.

Ατόλη Παλμύρα

Βρίσκεται στην ζώνη του Ισημερινού κοντά στον Ειρηνικό Ωκεανό, νότια των νησιών της Χαβάης. Αυτό το ανέγγιχτο νησί λέγεται, ότι είναι το σπίτι κάποιας μυστηριώδους και μαγικής δύναμης.