10 ανόητοι τρόποι που σπαταλάτε χρήματα χωρίς να το ξέρετε

Συχνά ξοδεύουμε χρήματα, έστω και ελάχιστα, χωρίς να το σκεφτούμε. Δείτε την λίστα με τα 10 πράγματα που επιβαρύνουν το πορτοφόλι σας και ξεκινήστε άμεσα την περικοπή αυτών των εξόδων.
1. Αγορά επώνυμων προϊόντων. Αν τσεκάρετε τα συστατικά π.χ. δύο διαφορετικών απορρυπαντικών που το ένα είναι μάρκα και το άλλο όχι θα δείτε ότι είναι περίπου τα ίδια. Το μόνο που αλλάζει είναι η τιμή του επώνυμου.
2. Ψώνια στο σούπερ μάρκετ όταν είμαστε νηστικοί. Είναι γνωστό όταν πηγαίνουμε για ψώνια και πεινάμε, είναι πολύ πιθανό να αγοράσουμε επιπλέον προϊόντα που δεν χρειαζόμαστε. Γι’ αυτό φροντίζουμε να έχουμε φάει και να έχουμε μία συγκεκριμένη λίστα.
3. Αγοράζουμε σνακ από το βενζινάδικο. Είναι πολύ πιο ακριβά από το σούπερ μάρκετ και συνήθως επιβλαβή όχι μόνο για την τσέπη αλλά και για την υγεία μας.
4. Τραπεζικά έξοδα. Προσπαθήστε να κάνετε αναλήψεις από ATM της δικής σας τράπεζας για να αποφύγετε τα περιττά έξοδα. Επίσης, θα γλιτώσετε χρήματα αν κάνετε μεταφορά χρημάτων μέσω e-banking σε λογαριασμό ίδιας τράπεζας.
5. Μόνωση. Αν το σπίτι σας δεν έχει καλή μόνωση, σίγουρα ξοδεύετε πολλά χρήματα για θέρμανση.
6. Λάστιχα αυτοκινήτου. Θα πρέπει να ελέγχετε συχνά τον αέρα στα ελαστικά του αυτοκινήτου σας. Αν δεν επαρκώς φουσκωμένα, ξοδεύετε περισσότερη βενζίνη.
7. Κουπόνια. Τα εκπτωτικά κουπόνια μπορεί να σας εξοικονομήσουν κάποια χρήματα, ωστόσο πολλές φορές είναι παγίδα. Θα πρέπει να αγοράζετε κάποιο προϊόν μόνο αν το έχετε πραγματικά ανάγκη και όχι επειδή έχετε εκπτωτικό κουπόνι.
8. Ακριβά προϊόντα προσωπικής υγιεινής. Συνήθως ξοδεύουμε χρήματα σε ένα σωρό χημικά προϊόντα για το πρόσωπο και το σώμα μας, που τελικά ούτε αποτέλεσμα έχουν, γεμίζουν τα ράφια μας και ουσιαστικά επιβαρρύνουν την υγεία μας.
9. Ξυραφάκια μίας χρήσης. Χαλάνε γρήγορα και πρέπει να τα αγοράζετε πολύ συχνά. Καλύτερα να αγοράσετε ξυραφάκι που χρειάζεται μόνο αλλαγή λεπίδας κάθε τόσο. Επίσης, τα «γυναικεία» ξυραφάκια χρεώνονται από τις εταιρείες πιο ακριβά! Μην σας ξεγελούν, κάνουν την ίδια δουλειά με τα «αντρικά» που είναι φθηνότερα.

10. Καφές. Αγοράστε μια καλή μηχανή καφέ και γλιτώστε χρήματα από τους καφέδες-πακέτο. Θα κάνετε πολύ γρήγορα απόσβεση.