Κάθετη πτώση της θερμοκρασίας σχεδόν σε όλη την Ήπειρο έφερε το νέο κύμα κακοκαιρίας που πλήττει την χώρα. Μαζί με τις χιονοπτώσεις στα ορεινά και τους θυελλώδεις ανέμους, ήρθε και η παγωνιά. Στους οκτώ υπό το μηδέν έπεσε το θερμόμετρο στο Μέτσοβο. Πρόκειται για την χαμηλότερη θερμοκρασία που σημειώθηκε το πρωί της Κυριακής στην Ήπειρο. Υπό το μηδέν όμως βρέθηκαν και άλλες ορεινές περιοχές. Στους μείον επτά το Πληκάτι, στους μείον πέντε το Πάπιγκο, στους τέσσερις υπό το μηδέν τα Θεοδώριανα και στους μείον δύο η Δωδώνη.

Καλύτερες οι συνθήκες στα παράλια με την υψηλότερη θερμοκρασία να σημειώνεται στην Πάργα, όπου ο υδράργυρος έδειξε οκτώ βαθμούς!

Το τελευταίο ήταν ένα δύσκολο 24ωρο με αρκετά προβλήματα, ευτυχώς δεν υπήρξαν σοβαρά, τα οποία προκλήθηκαν τόσο από τις χιονοπτώσεις όσο και από τους ισχυρούς ανέμους.

Τα ορεινά βρέθηκαν σε κλοιό χιονοπτώσεων με τα αποχιονιστικά μηχανήματα να βρίσκονται και πάλι σε κάθε περιοχή για να μείνει ανοιχτό το οδικό δίκτυο.

Το κύμα της χιονόπτωσης ήταν σφοδρό . Ενδεικτικό είναι ότι το χιόνι μέσα στο Μέτσοβο ξεπερνά τα τριάντα εκατοστά, σε άλλες περιοχές το μισό μέτρο ενώ έχουν δημιουργηθεί πραγματικά «χιονοβουνά» σε πολλά σημεία όπου το χιόνι συγκεντρώθηκε από τον ισχυρό αέρα.

Η Πυροσβεστική κλήθηκε σε περισσότερα από εκατό συμβάντα με το πλέον σοβαρό την μεγάλη φωτιά που ξέσπασε στους Κουκλιούς Πωγωνίου. Η φωτιά μετά από μεγάλη προσπάθεια τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο νωρίς το πρωί.