«Λαϊκή Συσπείρωση Πάργας»27/03/2019

Από αυτό το βήμα απευθύνουμε κάλεσμα στους πολίτες του Δήμου Πάργας , στους ανθρώπους που ζουν και εργάζονται σ’αυτόν τον τόπο: τους αγρότες, τους κτηνοτρόφους, τους ξενοδοχοϋπαλλήλους, τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, τους αυτοαπασχολούμενους, τους νέους ανθρώπους που αγωνιούν μέσα στην ανασφάλεια της ανεργίας και δεν θέλουν να εγκαταλείψουν τον τόπο τους.

Μπροστά στη μάχη των Δημοτικών και Περιφερειακών εκλογών παρουσιάζουμε σήμερα τις θέσεις και το ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης», που στηρίζει το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος.

Η <<Λαϊκή Συσπείρωση>> δικαιώθηκε με την πάγια θέση της ότι τα τοπικά προβλήματα είναι απόρροια της γενικής πολιτικής γραμμής. Όσο εφαρμόζεται μια αντιλαϊκή πολιτική, δεν  μπορεί να υπάρχει τοπική ευημερία με φιλολαϊκές λύσεις. Οι προηγούμενες διοικητικές αναδιαρθρώσεις , ο ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ και ο ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ κάθε άλλο παρά ανάπτυξη προς όφελος των λαϊκών στρωμάτων έφεραν. Ο «πολλά υποσχόμενος»  ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ δεν είναι τίποτα άλλο παρά συνέχεια αυτών των αντιλαϊκών τακτικών. Με άλλα λόγια «Άλλαξε  ο Μανωλιός κι έβαλε τα ρούχα του αλλιώς».

Αγαπητοί φίλοι και φίλες , σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση απέναντί μας έχουμε δήθεν ανεξάρτητες δημοτικές παρατάξεις. Πράσινα , μπλε και ρόζ χρώματα στολίζουν τα ψηφοδέλτιά τους. Όμως εμείς ξέρουμε καλά ότι πίσω από το ένδυμα του «ανεξάρτητου» κρύβονται τα κόμματα που κυβέρνησαν: το ΠΑΣΟΚ , η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ. Αυτοί δηλαδή που ευθύνονται για τη σημερινή τραγική κατάσταση της χώρας.

Καμία ψήφος δεν πρέπει να χαθεί σε αυτούς , να μην πέσουμε στην παγίδα του <<δεν βαριέσαι>> και ότι σε τοπικό επίπεδο ψηφίζουμε <<πρόσωπα>>. Ο κάθε συνδυασμός και οι επικεφαλής τους παίζουν το ρόλο τους. Το κύριο κριτήριο ψήφου όμως θα πρέπει να είναι ΠΟΙΑ πολιτική στηρίζουν με τη δράση τους, Ποια είναι η στάση τους, σε σχέση με τις αντιλαϊκές πολιτικές που εφαρμόστηκαν και εφαρμόζονται. Η <<ανάπτυξη>> που με σθένος ευαγγελίζονται ποιο δίπολο εξυπηρετεί; Την κερδοφορία των ολίγων ή τις λαϊκές ανάγκες; Ποια είναι τα κριτήρια; Και που οι διαχωριστικές γραμμές;

Οι μορφές διαχείρισης που υιοθετούνται και εφαρμόζονται από την πλειοψηφία των αιρετών, σε επίπεδο Δήμων αλλά και Περιφέρειας, έχουν ως κύρια χαρακτηριστικά την εμπορευματοποίηση των κοινωνικών αγαθών, την ανταποδοτικότητα και φυσικά την κερδοσκοπία.

Βασικοί τους στόχοι είναι οι εξής:

-Η εξυπηρέτηση της κερδοφορίας του κεφαλαίου.

-Η μετάθεση αρμοδιοτήτων διαχείρισης υπηρεσιών υγείας, παιδείας, πρόνοιας από κεντρικό επίπεδο σε περιφερειακό και τοπικό επίπεδο, ο κατακερματισμός τους και εν τέλει η εμπορευματοποίησή τους.

-Η καθιέρωση «ευέλικτων» εργασιακών σχέσεων. Δίμηνα και τετράωρα.

-Η συνδιαχείριση κονδυλίων με ιδιώτες.

 Με αυτό τον τρόπο η κεντρική εξουσία αποποιείται τις ευθύνες της και συνδέει στη συνείδηση των πολιτών την ανταποδοτικότητα με μια φαύλη αντίληψη, σύμφωνα με την οποία η ποιότητα παροχής κοινωνικών υπηρεσιών εξαρτάται από το αντίτιμο πληρωμής: «ό,τι πληρώνεις παίρνεις».

Είναι ενδεικτικό ότι στον κρατικό προϋπολογισμό του 2019 προβλέπεται να δοθούν 1,7 δις ευρώ στους Δήμους από το κράτος, δηλαδή από τον Έλληνα φορολογούμενο, και 2,7 δις ευρώ να συγκεντρώσουν οι Δήμοι από τη δική τους φορολογία, δηλαδή πάλι από τον Έλληνα φορολογούμενο . Πρόκειται για το περίφημο 40%-60% ,40% από κρατική επιχορήγηση και 60% από ανταποδοτικά τέλη που με τον ΚΛΕΙΣΘΕΝΗ βαθμιαία θα μετατραπεί σε 100% από ιδίους πόρους-φορολεηλασία-των δήμων.

Φίλες και φίλοι , η  «Λαϊκή Συσπείρωση» έδωσε και δίνει τη μάχη όχι με λόγια αλλά με συγκεκριμένα έργα που υπακούουν  στις ανάγκες του λαού και όχι στις επιλογές της κυβέρνησης, της ΕΕ και των επιχειρηματιών.

Θέλουμε και  αγωνιζόμαστε για :

 • Λαϊκή συμμετοχή και έλεγχο σε όλα τα επίπεδα της Τ.Α
 • Υποδομές και έργα που θα αναλαμβάνει το κράτος χωρίς να επιβαρύνουν το λαό, με προτεραιότητα στην αντιπλημμυρική προστασία, την αντισεισμική θωράκιση, την πυρασφάλεια. Στην περιοχή μας, στον κάμπο του Φαναρίου τρεις – τέσσερις φορές το χρόνο πλημμυρίζουμε.
 • Δημιουργία υποδομών για την γεωργία-κτηνοτροφία και επαρκή επιστημονική στήριξη από το κράτος, ενάντια στη λογική των χαρατσιών για κάθε παρεχόμενη υπηρεσία προς τους αγρότες.  Π.χ Το νερό μέσω ΤΟΕΒ αποτελεί πλέον είδος πολυτελείας για τους αγροτοκτηνοτρόφους.
 •   Κατάργηση κάθε είδους επιχειρηματικής  δραστηριότητας , που αναπτύσσεται για να υποκαταστήσει την Τ.Α., τα αιρετά όργανά της στο ρόλο τους, στη λειτουργία και δράση τους.
 • Προστασία της λαϊκής οικογένειας και της α’ κατοικίας από τους πλειστηριασμούς και τη λαίλαπα της κρίσης. Το ΚΚΕ , το ΠΑΜΕ και η Λαϊκή Συσπείρωση δίνουν πάντα το αγωνιστικό παρόν ώστε να εμποδίσουν τους πλειστηριασμούς, σύντροφοί μας αντιμετωπίζουν δικαστήρια επειδή τόλμησαν να βγουν μπροστά και να υπερασπιστούν το βιος του κοσμάκη.
 •   Εγκαταστάσεις για την ανάπτυξη του λαϊκού και κοινωνικού τουρισμού και όχι μόνο για τον τουρισμό της υψηλής κοινωνίας.
 • Την ελεύθερη πρόσβαση σε όλες τις παραλίες.
 • Σταθερή εργασία για όλους, κατάργηση όλων των ελαστικών μορφών εργασίας παντού και στους Δήμους, με ανθρώπινες συνθήκες, ωράρια που τηρούνται, πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
 • Κατάργηση όλων των δημοτικών φόρων και την κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πρώτης ανάγκης.
 • Ανάπτυξη του μαζικού αθλητισμού και της πολιτιστικής – μορφωτικής δράσης με σύγχρονες και δωρεάν παροχές. Καμιά αθλητική εγκατάσταση σε επιχειρηματίες. Στήριξη των μη κερδοσκοπικών αθλητικών και μορφωτικών συλλόγων.
 •   Ενιαία δημόσια και δωρεάν παιδεία για όλες τις βαθμίδες. Η Λαϊκή Συσπείρωση στηρίζει την κατάργηση των τροφείων  στους παιδικούς σταθμούς.
 • Προστασία του Πολιτισμού μας και των μνημείων μας. Ελεύθερη είσοδο σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους. Η νυν Δημοτική Αρχή πανηγυρίζει για τη μείωση του εισιτηρίου στο Νεκρομαντείο και το παρουσιάζει σαν δικό της επίτευγμα.
 •   Προστασία του Περιβάλλοντος, των δασών και των ελεύθερων χώρων από τη δράση του κεφαλαίου. Η ανεξέλεγκτη ρίψη μπάζων, η αναρχία της ξαπλώστρας  στις παραλίες και η καταπάτηση δημοσίων χώρων έχουν επανειλημμένα καταγγελθεί από τη  Λαϊκή Συσπείρωση .
 • Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις και την πώληση των πλουτοπαραγωγικών πηγών της χώρας.

Είμαστε αντίθετοι στην αξιοποίηση των πλουτοπαραγωγικών πηγών που αποτελούν λαϊκή περιουσία από επιχειρηματικούς ομίλους καθώς στόχος και κριτήριο της έρευνας και εξόρυξης υδρογονανθράκων είναι τα κέρδη των μονοπωλίων  και όχι η κάλυψη των λαϊκών αναγκών με γνώμονα πάντα την προστασία του περιβάλλοντος που αποτελεί ύψιστο αγαθό του λαού. Στην περιοχή μας, οι ίδιοι που βγαίνουν και στηρίζουν τον τουρισμό ως «βαριά βιομηχανία», είναι ίδιοι που θέλουν και τα πετρέλαια. Δεν μπορεί κανείς να τα έχει και τα δυο, μας κοροϊδεύουν.

 •   Στήριξη της συλλογικής δράσης της νεολαίας κατά όλων των ναρκωτικών και εξαρτήσεων. Η διακίνηση των ναρκωτικών στην περιοχή μας είναι πλήγμα και απειλή.
 •    Στήριξη των λαϊκών κινημάτων. Δημοτική Αρχή και Δημοτικοί Σύμβουλοι πρέπει να είναι συμπαραστάτες στους αγώνες των ψαράδων και των αγροτών.  Με παρουσία στα μπλόκα και στις κινητοποιήσεις η  «Λαϊκή Συσπείρωση» έδωσε και δίνει το παρών.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση», δεν υπόσχεται, αλλά δεσμεύεται  ότι θα είναι μαζί σας για την ανάπτυξη της πάλης μαζί με τους εργαζόμενους για τα μεγάλα προβλήματα.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση», απλώνει το χέρι σε κάθε καλοπροαίρετο αγωνιστή, σε ανθρώπους που ξεπερνούν προκαταλήψεις και επιφυλάξεις καθώς αναγνωρίζουν τη στάση μας, εκτιμούν τη σταθερότητα και τη συνέπειά μας και το γεγονός ότι είμαστε αποκούμπι και ξανασαμός για το Λαό.

Θέλουμε, λοιπόν, δημάρχους κομμουνιστές, όπως στην Πάτρα, στο Χαϊδάρι, στην Πετρούπολη, στην Καισαριανή, στην Ικαρία. Διότι έκαναν πράξη αυτό για το οποίο εκλέχτηκαν: Λαϊκή αντιπολίτευση στην πολιτική που ρημάζει τη ζωή μας και τη ζωή των παιδιών μας.

Φίλες και φίλοι, σήμερα είναι η έναρξη της «επίσημης» προεκλογικής περιόδου μας. Συνδιαμορφώνουμε το ψηφοδέλτιο με όλους και με όρους συνεργασίας και αγώνα, όπως το λαϊκό κίνημα. Όλοι έχουν άποψη και θέση στο ψηφοδέλτιο που θα καταθέσουμε για να διεκδικήσουμε τις ψήφους των συμπολιτών μας, γι αυτό και η διαδικασία συγκρότησης ψηφοδελτίου είναι υπόθεση όλων.

   Ψηφίζουμε τους συνδυασμούς της «Λαϊκής Συσπείρωσης» γιατί θέλουμε δημοτικούς και περιφερειακούς συμβούλους αγωνιστές και όχι υπηρέτες της αντιλαϊκής πολιτικής κυβέρνησης – ΕΕ – μονοπωλίων. Ψηφίζοντας συνδυασμούς του ΠΑΣΟΚ,ΣΥΡΙΖΑ, της ΝΔ ή δήθεν ανεξάρτητους, όπου φυτρώνουν λογιών λογιών μπουμπούκια, ακόμα και φασίστες, δεν ψηφίζεις τον συγγενή ή τον γνωστό σου αλλά ψηφίζεις την πολιτική που ρημάζει τη χώρα μας, ρημάζει τις ζωές μας, ρημάζει τα όνειρα των παιδιών μας.

ΒΟΥΡΕΚΑΣ ΚΑΛΙΟΣ     

ΓΑΚΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ

ΓΑΚΗΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ

ΔΗΜΑΚΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

ΖΑΧΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΖΟΥΛΑΣ ΑΝΔΡΕΑΣ

ΖΟΥΛΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΚΑΡΑΒΑΓΓΕΛΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΚΑΣΚΑΝΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ

ΚΟΛΕΤΣΗ ΜΑΙΡΗ

ΚΟΡΜΠΑΛΑΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ

ΚΩΣΤΑ ΑΓΓΕΛΙΚΗ

ΜΑΡΚΟΥ ΜΑΡΙΑ

ΜΑΥΡΟΔΟΝΤΗ ΕΛΙΣΣΑΒΕΤ

ΜΙΧΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

ΜΠΕΛΟΥ ΕΛΕΝΗ

ΜΠΟΥΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ

ΜΠΟΧΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

ΝΟΥΤΣΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

ΠΑΡΛΑΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ

ΤΖΩΡΤΖΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

ΤΡΙΑΝΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

ΤΣΑΤΣΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ

ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΑΝΘΑ

υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος από το Δήμο Πάργας Λαμπρινή Μπούα.