«Βόμβα» του αρχηγού της Ν.Δ. από τους Δελφούς. Χαρακτήρισε «σπατάλη» το κοινωνικό μέρισμα και τα δώρα

Ρουκέτα» Μητσοτάκη από τους Δελφούς! Ούτε λίγο ούτε πολύ, με τη χθεσινή δημόσια παρέμβασή του από τους Δελφούς προανήγγειλε το τέλος του κοινωνικού μερίσματος, του χριστουγεννιάτικου μποναμά-ανάσα που λαμβάνουν τα τελευταία χρόνια οι χαμηλόμισθοι και οι χαμηλοσυνταξιούχοι!

«Οι φορολογικές περικοπές είναι απαραίτητες. Εμείς θα ξεκινήσουμε με μείωση της φορολογίας των επιχειρήσεων και, με δεδομένο ότι ο Προϋπολογισμός έχει υπεραποδόσεις, αντί να δώσουμε χριστουγεννιάτικα δώρα, θα ελαφρύνουμε τη μεσαία τάξη» τόνισε ο πρόεδρος της Ν.Δ. σε συζήτηση που είχε με τον δημοσιογράφο Πίτερ Σπίγκελ στο 4ο φόρουμ των Δελφών. Και μπορεί, πράγματι, η μείωση των φόρων και η στήριξη της μεσαίας τάξης να είναι απαραίτητες πρωτοβουλίες, σίγουρα όμως δεν μπορεί να γίνουν σε βάρος μιας ευρείας κοινωνικής τάξης συμπολιτών μας, που στερείται ακόμα και τα βασικά.

Ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης περιέγραψε το σχέδιό του για τη διαπραγμάτευση με τους δανειστές, στους οποίους, όπως είπε, θα προτείνει έναν συμβιβασμό ο οποίος θα προβλέπει μείωση των στόχων για πρωτογενές πλεόνασμα, με αντάλλαγμα δομικές μεταρρυθμίσεις. Διευκρίνισε, πάντως, ότι δεν θα θέσει αμέσως τα αιτήματά του στους εταίρους, αλλά θα περιμένει να κερδίσει πόντους αξιοπιστίας.

Πηγή www.dimokratianews.gr

https://diulistirio.blogspot.com