Μια γρήγορη απάντηση στο ερώτημα «Γνωρίζετε ποιο είναι το πιο εμπορικά επιτυχημένο κινητό τηλέφωνο όλων των εποχών;» θα ήταν σίγουρα το…iPhone. Κι όμως, το «διαμάντι» της Apple απέχει πολύ ακόμη μέχρι να φτάσει την επιτυχία του… Nokia 1100!

Πρόκειται για μία συσκευή που βγήκε στην αγορά το 2003 στην τιμή των 100 δολαρίων και σταμάτησε να κυκλοφορεί το 2009.


Μάλιστα, μέσα σε μόλις πέντε χρόνια, κατόρθωσε να πουλήσει 250 εκατομμύρια μονάδες, ένα «ρεκόρ» που μέχρι σήμερα δεν έχει καταφέρει να καταρρίψει καμία άλλη συσκευή.

Διέθετε ενσωματωμένο φακό, μονοφωνικά ringtones (36 τον αριθμό), εναλλασσόμενα covers, ανθεκτικά λαστιχένια πλήκτρα, χωρητικότητα για 50 SMS και 50 αποθηκευμένες επαφές και 400 ώρες χρόνο αναμονής, αλλά και το αγαπημένο παιχνίδι, το Snake II.

Φήμες που κυκλοφορούν τον τελευταίο καιρό θέλουν τη Nokia να σκέφτεται να επανακυκλοφορήσει το Nokia 1100, φυσικά σε μία πιο εξελιγμένη εκδοχή με Android λειτουργικό. Η κατασκευή του λέγεται ότι θα ξεκινήσει μόλις λήξει το 2016 η συμφωνία που έχει κάνει η Nokia με τη Microsoft και αφορά στο εμπάργκο της κυκλοφορίας νέων smartphones από τη φινλανδική εταιρεία.

Πηγη